Maskottilintu muokkaamassa katsojaa ohjelmistoa vastaavalle tasolle.

MTV3 on ruåtsalaisen Bonnier AB:n omistama Suomen suosituin StaDi-kanavaHesvisio tai Kimi-kanava eli pornokanava, sekä mainoksilla itseään elättävä jättimäinen parasiitti, joka lähettää ulosteensa tv-signaaleiksi naamioituneina ympäri universumia. CIA:n mielenhallintasäteiden ansiosta MTV3 on koko maailman katsotuin tv-kanava ja sen tarjontaan kuuluu useita jo klassikoiksi muodostuneita tv-ohjelmia kuten MTV3 Chat, Deittichat, Se Oikea, Boxi, Salatut elämät, Soittopeli ja Helvetin Hyvää Huomenta Suoli! -aamushöy. Lisäksi kanava saattaa näyttää seitsemän päivän aikana 30-168 tuntia Formula 1:n aika-ajoja, mutta se on tietysti pelkästään positiivista, koska kaikkihan katsovat mieluummin Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson naamaa kuin tylsiä iltasarjoja. Omia maksutv-kanaviaan alituisesti joka raossa markkinoiva ja sekä omassa uutis"tarjonnassaan"kin (lue: maksukanavan tyrkytys) netin äärelle pakottava pakkomarkkinoija MTV3 on virallisesti julistautunut ajattelun viholliseksi Suomessa. Maikkarin nettinostot näkyvät aina seuraavan päivän Iltalehdessä.

OhjelmistoMuokkaa

SarjatMuokkaa

MTV3 tuottaa ja esittää paljon ohjelmaa päivittäin. Jokailtaisena koomisena huipennuksena kanavalla nähdään Kymmenen uutiset, joissa yksiä uutisia lukemaan tarvitaan kaksi henkilöä. Kun toinen idiootti lukee uutista erittäin huolestuneen näköisenä, toinen katsoo häntä ihailevasti samalla kun typoja vilisevä alkoholisoituneen harjoittelijan väsäämä uutispalkki vilistää alareunassa. Konsepti on kopioitu kansainväliseltä huumorikanava CNN:ltä. Uutisten huipennus, viimeinen punch line, on ns. loppukevennys, jonka kestoaiheita ovat hassut eläimet, pyörille nostetut saunat ja jäisissä avannoissa pulikoivat idiootit. Tämän jälkeen toinen uutisankkuri toteaa: "Olipa siinä vilskettä kerrakseen", ja toinen räjäyttää naurupommin vastamaalla hulvattoman oivaltavasti: "Aivan." Legendaarisin loppukevennys lienee kuitenkin takavuosien juttu perheväkivallasta, jossa nainen silmä mustana kertoi mukiloinnin kierteen vihdoin loppuneen sovintoon. Loppukommentissaan Urpo Martikainen kysyy leppoisasti kollegaltaan: "No, tahotko Ripsa turpaan?" Ripsa tähän vaivautuneena: "Nooh..."

Toinen MTV3:n huomattava vitsaus ohjelma on Salatut elämät, jota on tähän mennessä esitetty 23 459 205 jaksoa. Tässä tosi-tv ohjelmassa pinnallisia idiootteja esittävät puisevat vahanuket toilailevat hillittömän koomisesta tilanteesta toiseen. Kukin jakso on tuotettu 12 euron budjetilla. Yleensäkin kaikkein leimallisinta MTV3:n ohjelmatarjonnalle on sen räikeä halpuus, joka näkyy kaikessa, myös ja etenkin asenteessa katsojia kohtaan. MTV3:n ohjelmatarjonta saa jopa kuivahkot mainokset tuntumaan mainiolta viihteeltä, mihin MTV Oy onkin panostanut pitkän aikaa saadakseen mainostajat pysymään tyytyväisenä. MTV3 on muutettu ohjelmien sisäänajokanavaksi; kun jokin ohjelmaformaatti on tuottava, siirretään se välittömästi maksulliselle kanavalle.

MTV3:n laaja ohjelma tarjonta ei todellakaan lopu vielä tähän; kun syntilistaan lisätään maalaistollojen oma ohjelma "Maajussille morsian", niin johan on katsottavaa jokaiselle. "Maajussille morsian" -ohjelman kautta kaikki vaimottomat maajussit voivat (katsojalukujen perusteella yli miljoona maajussia) elää unelmaa, että heilläkin olisi joskus vaimo. . MTV3:n ohjelmatarjonnasta löytyy myös "Tanssii Tähtien Kanssa" -ohjelma, jonka Suomen kansa on ottanut omakseen, sillä kukapa ei haluaisi nähdä tanssitaidottomien tanssivan? MTV Oy onkin ollut erityisen ovela kopioidessaan tämän(kin) ohjelman suoraan jenkeistä ja siirtänyt sen toimivaksi todettuun halpisformaattiin.

Vuonna 2007 MTV Oy päätti ja huomasi, että he tarvitsevat enenmän rahaa! Elikkä he päättivät kehittää "MTV3 Kanavapaketin" (nykyään MTV Total) eli ns. entiset ilmaiset ohjelmat siirtyvät maksulliselle puolelle. MTV:n päätös siirtää F1-lähetykset maksulliselle kanavalle on heidän uusi loistava ideansa.

MainoksetMuokkaa

MTV3:n huomattavin ominaisuus ovat mainokset, joita käytetään katkaisemaan elokuvat jännittävissä kohdissa. Mainosten tarkoituksena on irrottaa katsoja elokuvan tunnelmasta ja tarjota samalla katsojille mahdollisuus käydä vessassa, vetämässä huumeita tai vaihtaa kanavaa (joihin kaikkiin voi olla aihetta, jos katsoja on seurannut MTV3:n ohjelmia yhtäjaksoisesti yli vartin). Samalla mainoskatkolla esitetään tavallisesti sama mainos vähintään kahdesti, jotta katsoja saa varmasti kaupallisen tiedotteen. Ellei mainoskatkoa saada kaupallisilla mainoksilla riittävän pitkäksi, esitetään ohjelmien puffeja, ja mieluusti joko menossa olevasta ohjelmasta tai vielä mieluummin edellisviikolla lähetetyistä ohjelmista. Toinen vaihtoehto taas on esittää kaikkien mainosten loppupuoliskot uudelleen, jolloin kukaan ei enää ole aivan selvillä siitä, mitä mainostetaan. Mainosten takia MTV3:n ohjelmat alkavat tavallisesti 15-30 minuuttia ilmoitetun alkamisajankohtansa jälkeen. Tätä tarkoitusta palvelevat myös nuo em. puffit. Aiemmin ohjelmavirran myöhästyttämiseen käytettiin ns. Ruututoimitusta, joka ilmestyi ruutuun etenkin, jos ohjelmat olivat vähintään 15 minuuttia myöhässä. Tyypillinen Ruututoimituksen kymmenminuuttinen jaaritus alkoi repliikillä: "Nyt kun meillä on tässä hieman aikaa ennen seuraavaa ohjelmaa..."

UutisetMuokkaa

Mtv3 Uutiset/Uiskan Seetiset & Ummenen Kyytiset on juuri, se joka saa älypuhelimesi sekaisin. Teksti-tv:n turheilusivulle 226 on aina ladattu epä-pääkaupunkilaista sisältöä. Siksi tuo sivu ei koskaan näykään. Yleensäkään juuri mikään, maikkarissa mainosteltu sisältö ei näy oikein, paitsi Teuvo Hakkaraiseen liittyvät edesottamukset ja sekä pks-alueen ihmeellisyyksien loputtomat ylistykset. Maikkarin Uutisten paras anti on ollut vuosien saatossa aina hehkeä ja sekä pirteä Mette Mannonen. Hän tuleekin siksi esiin vasta uutisten lopulla ja sekä omassa Sää & Mie lähetyksessään. Mette muistaa lisäksi aina toimittaa: "-Hyvää illanjatkoa". Sepä taasen onkin usein, jo ihan sääsyistä johtuen hyvinkin tarpeen. Lisäksi Mette on ainut sääprofeetta joka muistaa Vetelä-Suolen lisäksi muutakin maata (kuten Viroa).

Maiccarin teksti-tvMuokkaa

Maickarin txt-tv eli testi-teevee vilisee gay- ja muitakin paritus-tyylisiä mainoksia, sekä edelleen klassisen kuulua Mtv3:n uutis-ulostetta joka on hömppäuutisiksi naamioitua. Yleensä Mtv3:n indeksi-sivulla (aloitussivu 100) mainostettu sivukohta ei näy, sillä kanavan uutis-osuuksien lataaja eli täyttäjä on täysillä torkuilla. Ravanmukaisesti, ts. tavan tyyliä noudatellen txt-tv:n pääsivulla ja muillakin hakemistojen sivuilla käyttäjää tai lukijaa kehotetaan menemään nettiin katselemaan Maikkarin pillastuttavia ja sekä erittäin sekavia netti-nostoja: tyyliin, katso tuo - katso tämä ja katso vielä sekin... Yleensä näihin piiloutuu vertailusivustojen mainoksilla täytettyjä Youtube-videoklippejä, keskimääräisiltä pituuksiltaan 12-15 minuuttia.

Mtv3:n tekstikanavan hienouksiin kuuluu mosaiikkiset kuva-animaatiot, jotka jäljittelevät kopulaatiota, eli yhdyntää. Sivu 120 on nsk. Viihdeuutisten pääsivu. Tähän uutismössön hömppätarjontaan kuuluu yleisimmin kaikenlaiset pikainfot eli sähkepostaukset julkkisten seli viihdetähtien rikoksista, ja sekä niihin liittyvistä oikeudenkäynneistä myöskin rikostuomioista. Niin ikään viihdestarojen kuolemat, tapaturmat sekä muutkin onnettomuudet kuten avioerot: ovat taattua tavaraa tälle tekstisaitille. Kuolemantapaukset, joista yleisimmin julkkisten tekemiä huumeyliannostuksia, itsemurhia ja sekä syöpäkuolemia: nekin aivan tasan taatusti ovat päätyneet ja tulevat pääsemään sivun 120:n indeksiehtoihin.

MainossisältöMuokkaa

Natsit rakastavat tätä artikkelia.

”-Tiesitkös tätä..? k-Eskon Keskari on nytten Centteri..!”

~K-market Ikkelin mainos.

Maikkarin mainoksissa on pyörinyt yleensä aina ikuisesti kestävä A Vot Vitui Pro-ihmetroppien tarjous. Se kulkee joko nimellä "margariinialue", "öljykenttä" taikka "tervaus". Kyseessä on norjalaisen hyvinvointihuiputtajan valemainos. Siinä esiintyvät monet wanhat vakiostarat, juuri hieman ennen hautaan kaatumistaan. Mainostetut kapselit sisältävät Mobil1-moottoriöljyä. Nettidildokauppa Kyl on kivaa kynttilällä ja yksin kaksin kimpassa -siinä taas toinen varma vakiomainostaja, ja se saa mainosaikansa vasta klo 10:n jälkeen ip. K-ryhmä mainostaa myöskin ikuisesti omaan etukorttiinsa seli kyttäyskorttiin liitettyjä nsk. etutarjouksiaan. Tavanomaista on myös äijäryhmille suunnatut vauvanvaippamainokset ja sekä naisille suunnatut terveysterroristiset, kunto-natsistiset mainonnat. Samaa mainosta toistetaan yleensä tavan mukaan ainakin ½ vuotta kerrallaan. Ja sehän saisi jo mitä paatuneimmankin rikollisen tunnustamaan aivan minkä tahansa rikoksen. Siksi rikospoliisi ja Supo käyttävät näitä painostusmateriaalina omissa ristillenaulaavissa rikoskuulusteluissaan. Rikospaikka -nimisessä ohjelmassa ei koskaan esitetä Alibi-lehden mainosta.

ElokuvatMuokkaa

MTV3 on laajakuvatelevision omistajan taivas. Jos kanavalta sattuu kerran vuosikymmenessä tulemaan hyvä elokuva, se tulee todennäköisesti sunnuntai-iltapäivällä. Kanavan lyömättömään tarjontaan kuuluu sellaisia pienen budjetin harvinaisuuksia kuten Isä sisäkkönä, Ocean’s Eleven – Korkeat panokset, Valehtelija, valehtelija, Hulk, jne. (Unohtamatta sellaisia suomalaisuuden korkeakulttuurisia teoksia kuten Uuno-elokuvat). MTV3:n henkilökunta panostaa siihen, että elokuvista saadaan kanavalle aina mahdollisimman epäoriginaali versio niin kuvasuhteeltaan kuin leikkaukseltaankin. Elokuvat lähetetään poikkeuksetta kuvasuhteella 4:3, jotta MTV3:n valveutuneet mustavalkotelevision omistavat katsojat eivät tukkisi kanavan palautepuhelimia itkemällä, kuinka heidän näköradionsa ylä- ja alareunassa on taas jotakin outoja mustia palkkeja.

HenkilökuntaMuokkaa

MTV3:n omalle ohjelmatuotannolle ominaista on halpuuden lisäksi ammattitaidottomuus. Ohjelmantekijöiksi valitaan päälliköiden kavereita ja naapureita tai näiden vaimoja ja tyttöystäviä. Toisinaan kanava silti mainostaa haluavansa rekrytoida väkeä mainoksilla, joissa etsitään kanavan "tiimiin" "huippuosaajia". Sellaisia ei selvästikään ole vielä löytynyt. Tekijät tulevat ohjelmantekoon etenkin oman viihtymisensä takaamiseksi motolla: "En välitä katsojista hevonpaskaa, pääasia, että minulla on kivaa." Tämä on nähtävissä päivittäin esimerkiksi Helvetin hyvää Huomenta Suoli -lähetyksestä. Katsojia saatetaan kosiskella teennäisellä tuttavallisuudella ja amerikkalaistyylisellä yli-imelyydellä, mikä onkin MTV3:n koko ohjelmapolitiikan ohjenuora: Amerikka on taivas & Vetelä-Suoli on Kakkos-taivas.Vrt. Melkein Kympin uutiset jne.

Riemuitkaa!Muokkaa

  • Kakkonen ei juuri paljoa ole parempi. Sielläkin on kuuluttajan naama feidattu.
  • Nelonen on melkein yhtä huono.
  • Onneksi on Sub! Perustelut löytyvät sen sivulta.

Katso myösMuokkaa

Ajattelun viholliset Suomessa
HymyIlta-SanomatIskelmäradioKouluMTV3NelonenSeiskaSubThe VoiceYle
Uusia ja vanhoja televisiokanavia
Yle TV1 - Yle TV2 - Kolmoskanava - MTV3 - Nelonen - Sub - Yle Teema - Jim - FOX - TV7 - Music Television - Nelonen Pro 1 - Eurosport - Disney Channel - C More - MTV Juniori