Ihmemies MacGyver

(Ohjattu sivulta MacGyver)
MacGyver yksinkertaisesti osaa

”Odotas niin improvisoin tästä käytetystä kortsusta jäätelöpuikon avulla haulikon ja ammun nuo vartijat siihen selliin jonka valmistin perunankuorista. Sitten murran kalterit purukumilla jota uitan väljähtäneessä oluessa ja lennän kotiin hävittäjällä jonka tein klemmarilla varustetusta purkkapaperista...”

~MacGyver in action

Angus MacGyver (s. 1. heinäkuuta 1951) on universumin kovin jätkä. Hänet on valittu kerran maailman kovimmaksi jätkäksi, vuonna 1988. Jopa Chuck Norris jää MacGyverille kakkoseksi. MacGyver osaa tehdä linkkarillaan kaikkea muuta, paitsi lyhentää takatukkaansa. MacGyverilla oli vain yksi sukulainenkin, isoisänsä Harry Jackson. MacGyver on käyttänyt myös salanimeä Richard Dean Anderson.

MacGyver kasvoi USA:ssa Minnesotassa, USA:ssa yhdessä äitinsä ja isoisänsä kanssa USA:ssa. Kymmenvuotiaana hän sai joululahjaksi Pikku Kemistin setin, ja joulupäivänä hän onnistui jo räjäyttämään kotinsa katon taivaan tuuliin. Ei hätää, sillä Tapaninpäivänä hän sai sen korjatuksi ilmastointiteipin ja piikkilangan avulla. 12-vuotiaana hän leikki revolverilla parhaan kaverinsa Jessen kanssa, ja ikävä kyllä leikin seurauksena ei ollut ylösnousemus. Tämä tapaus jätti nuoreen Maciin ikuisen trauman aseita kohtaan. MacGyver pelasi jääkiekkoa nuorena, mutta hän mieluummin lähti yliopistoon kuin NHL:ään. Hän joutui asevelvollisena Vietnamin sotaan, jossa hän toimi pomminpurkajana. Hän valmistui Western Techistä kaikkien alojen insinööriksi 1973.

Hänestä käytetään useita kiertoilmauksia (siis MacGyverista, ei isoisästä), kuten:

Muitakin versioita löytyy, mutta tekijänoikeudellisista syistä Etelä-Pohjanmaan farmariliitto kieltää näiden nimien saattamisen julkisuuteen. Etelä-Pohjanmaan farmariliiton kieltämät muut nimet ovat:

 • M'gaivah,
 • Maakaivuri
 • Mä kaivan,
 • McGyver (tuplajuustolla),
 • Mäkikaivuri,
 • iMacGayver

MacGyver julkaisee omakustanteista reality-tv-sarjaa, jossa väkerretään turhasta paskasta kaikenlaista jännittävää krääsää. Sarja on suunnattu lähinnä ammattikoulua käyville opiskelijanuorille ja sen tarkoituksena on inspiroida nuoria valmistamaan paperiliittimistä ja jogurtista hyödyllisiä arkipäivän käyttöesineitä, kuten sähkötuoleja, B-2 Spirit -pommikoneita ja esihistoriallista namibialaista keramiikkaa.

MacGyver yksinkertaisesti osaa. Sekä teoriassa että käytännössä. Paitsi että hän on kaikkien alojen insinööri, hän osaa myös venäjää, saksaa, ranskaa, italiaa ja viittomakieltä (myös nyrkkipyykkiä), ja hän taitaa myös morsekoodia, lippuviestinnän, pistekirjoituksen ja survivalismin. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat jääkiekko, kitaransoitto, lukkojen tiirikointi ja arkeologia. Hänen älykkyysosamääräkseen on mitattu 328, jonka hän rakensi jalkapallosta ja kierrätyskartongista.

On hyvin harvoja ongelmia, joita MacGyver ei pysty ratkaisemaan, ja hän osaa fiksata melkein mitä vain ilmastointiteipillä ja Sveitsin armeijan linkkuveitsellä. Hän pelasti kaverinsa Pete Thorntonin syanidihappohyökkäykseltä juottamalla tälle valokuvien kiinnitysnestettä. Mutta kerran MacGyver ei onnistunutkaan korjaamaan munuaiskonetta, ja tämä takaisku oli niin musertava, että MacGyver oli tehdä itsemurhan. Mutta koska ainoa käsilläoleva väline oli revolveri, ja hän inhoaa aseita, hän sai kuin saikin pelastettua maailman purukumipaperilla, kengännauhalla ja paperiliitimellä. MacGyver oli vihujen tukikohdassa, jossa oli toimiva munuaiskone. Mutta MacGyver laittoi oveen suklaahappopommin, ja kengännauhasta sai oivan pommin. Mutta ennen pommin räjäyttämistä, MacGyver ampui avaimenperästä ja klemmarista valmistamansa nukutusnuolen suustaan suoraan vartijan selkään.

FBI:n arkistoissa tiedetään säilytettävän jaksoa, jossa MacGyver rakensi hammastahnasta ja oravannahasta tuhoisan pommin. Tämä jakso hyllytettiin televisiosta, ja vietiin turvaan panssariovien taakse, sen ensimmäisen esityskerran tuhoisten seuraamusten takia.

Alun perin MacGyver oli sijoitettu LOST-sarjan haaksirikkolaisiin, mutta tällöin sarja olisi ollut vain yhden jakson pituinen MacGyverin rakennettua purjelaivan narusta, vaatteista ja tulitikuista.

MacGyverin tiedetään käyneen myös avaruudessa ystäviensä, ruotsalaisten Goa'uld-lahkolaisten planeetalla. Erityiseksi tapauksen tekee se, että paparazzien paikanpäällä ottaman kuvamateriaalin perusteella MacGyver olisi leikannut takatukkansa. NSA tutkii tapausta maanpetoksena ja pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittautumaan NSA:n kenttätoimistolla Pasilan aseman ylimmässä kerroksessa.

MacGyverin laitMuokkaa

 
MacGyver vihaa ja karttaa väkivaltaa, ja tästä opimme syyn siihen. Mutta silti; MacGyver yksinkertaisesti osaa!
 1. Voit aina tehdä pommin mistä tahansa milloin tahansa missä tahansa. (Katso alkuräjähdys)
 2. Venäläisissä autoissa on englanninkieliset ohjeet ja mukana on aina kuvaus kyseisen kulkuneuvon moottorin osista (Tällä tosin ei ole väliä, sillä MacGyver osaa sujuvaa venäjää).
 3. Kaikki vihannekset ovat potentiaalisia räjähteitä
 4. Joka paikassa, jossa olet, tai minne menet, on korjausvälineet kulkuneuvojen ja hyödyllisten esineiten korjaamiseen (Tälläkään ei ole väliä, sillä MacGyver osaa rakentaa ja korjata mitä tahansa ilmankin välineitä)
 5. Universumi on rakennettu neljästä peruselementistä: ilmastointiteipistä, klemmareista, WC -paperista ja narusta. Niiden käsittelyyn tosin tarvitaan Sveitsin armeijan linkkuveistä.
 6. Suklaa neutraloi rikkihapon, ja jos tämä ei riitä, liitä niihin klemmareita ja kääri se ilmastointiteipillä. (Jos ei tule neutralointia, niin tuleepahan vähintään räjähde, jonka pamahtamiseen rikkihappo kuluu.)
 7. Maailmankaikkeuden keskustassa on Sveitsin armeijan linkkuveitsi
 8. Säieteoriassa maailmankaikkeus koostuu nollaulotteisten pisteiden sijaan yksiulotteisista säikeistä, jotka kiertyvät ajassa ja avaruudessa. MacGyverin Teippiteoriassa maailmankaikkeus koostuu kaksiulotteisista teipeistä, joiden toinen puoli on hopeanvärinen ja toinen tahmea, ja jotka kiertyvät ajassa ja avaruudessa. Jokaisen hadronin, bosonin ja kvarkin ytimessä on pieni ilmastointiteippipallo. Teippiteoriassa myös gravitaatio ja ydinvoimat voidaan selittää moniulotteisilla teipeillä, jotka sitovat maailmankaikkeuden partikkeleitä yhteen. Koska kaikki maailmankaikkeudessa koostuu ilmastointiteipistä, Teippiteoria on oiva selitys sille miten MacGyver kykenee käyttämään ilmastointiteippiä niin moneen tarkoitukseen.
 9. Murdoc selviytyy aina hengissä, jopa silloinkin, kun hän yrittää itsemurhaa onnistuneesti
 10. Miehen tyrmäämiseen riittää riittävän kova isku olkapäähän
 11. Pyssy on oiva vasara ja pultinväännin
 12. Jos MacGyver tapaa tehtävänsä aikana naisen, hän suutelee häntä tunnin kuluessa
 13. Todennäköisyys sille, että nainen on joko sekopää tai KGB:n agentti, lähenee asymptoottisesti arvoa 1 ajan funktiona
 14. Sarjatulen osumistodennäköisyys on sitä huonompi mitä pidemmän sarjan pahis ampuu
 15. Taskussa ollessaan Sveitsin armeijan linkkuveitsi suojaa konepistoolin osumilta
 16. Sveitsin armeijan linkkuveitsen yksi liitännäisosa on Sveitsin armeijan linkkuveitsi. Tähän veitseen liittyy kolmas Sveitsin armeijan linkkuveitsi, joka liittyy ensimmäiseen. Näin muodostuu ikuisesti pyörivä sovellussilmukka, jonka ansiosta tehtävä tulee suoritetuksi ennenkuin se ehtii alkaa.
 17. Välttämättömyys on keksintöjen äiti ja MacGyver niiden isä.

Tiesitkö että...Muokkaa

 • MacGyver ja Teris tappelivat kumpi on kovempi. Häviäjä joutui pitämään sukkahousuja alkkareiden alla.
 • MacGyver yksinkertaisesti osaa
 • MacGyver oivaltaa aina oikein.
 • MacGyverin ansiosta moni lahjakas autonasentaja on pelastunut siltä, että olisi mennyt hukkaan humanististen aineiden tohtorina
 • MacGyver pelaa vasenta laitahyökkääjää rightiltä
 • MacGyverin lempiajoneuvo on Willysin jeeppi
 • MacGyver purkaa pommin nopeammin kuin se ehtii räjähtämään
 • MacGyver on niin kova kaveri, ettei hän tarvitse aseita
 • MacGyver ja Sherlock Holmes pelasivat kerran shakkia. Garri Kasparov hävisi.
 • MacGyverillä on poika nimeltä Sam


Miehiä

Fiktiossa
Teräsmies - Kivimies - Megamies - Ihmemies - Lepakkomies - Hämähäkkimies - Vesimies - Scatman

"Elämässä"
Ammattimies - Esimies - Äidin uusi mies - Palomies - Setämies - Virkamies - Pieni vihreä mies - Aviomies - Tason mies - Tosimies - Hupparimies - Risumies