Moneytoy

(Ohjattu sivulta Manitou)
Intiaani on loukkaantunut, koska henkilö ei ole kohteliaasti osallistunut pyhään vaihtoseremoniaan. Siksi intiaani kohteliaasti osoittaa, kuinka heidän välillään on syvällinen yhteys.

Moneytoy (Lausutaan: Manitou) on nimi, jolla kutsutaan intiaanien Suurta Henkeä. Se on alkuperäinen amerikkalainen jumalolento, jonka ominaispiirteitä oli ykseys luonnon kanssa.

Tämä henki vaikuttaa kaikessa kanssakäymisessä, jota ihmiset tekevät. Siihen on liitetty erityinen symbolinen vaihtokauppa, jossa esineitä vaihdetaan pieniin metallinkappaleisiin, jotka symbolisoivat Moneytoyn henkeä. Näiden metallinkappaleiden siirto henkilöltä toiselle taas symbolisoi henkien vuorovaikutusta, ja kun jokainen vaihtaa toistensa kanssa samoja metallinkappaleita he osoittavat olevansa toistensa kanssa interaktiossa.

Tämä erityinen palvontatapa on liitetty nykyisin esimerkiksi erityisiin intiaanien pitämiin matkamuistomyymälöihin, joissa vieraillessa eurooppalainen turistikin pääsee kokemaan jotain aivan ainutlaatuista ja erityisen henkistä verrattuna esimerkiksi materialistisen ja henkisyyden hylänneen maailman suorittamaan kaupankäyntiin. Sillä siinä missä eurooppalaiset uskonnot keskittyvät oman edun tavoitteluun ja rahan haalimiseen, intiaanien uskonto on paljon hienostuneempaa, koska siinä korostetaan yhteyttä maailmaan.

Nykyään Amerikan kulttuurissa on havaittavissa pieniä viitteitä Moneytoyhun, mutta järestään intiaanien henkisyys on tallattu kulttuurisessa ylivallassa Jeesuksen ja materialismin jalkoihin, ja näin mantereen alkuperäisasukkaita on jälleen riistetty julmasti valkoihoisen heteroseksuaalisen miessukupuolen toimesta.