Mario Puzo


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...

MarioSuper.jpg

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Mario Puzosta.

Mario Luigi[1] Puzo (s. 15. lokakuuta 1920 – k. 2. heinäkuuta 1999) oli italialais-amerikkalainen kirjailija ja Vito Corleonen elämäkerran kirjoittaja. Hän toimi myös ennen kirjailijauraansa mafiosona Corleonen mafiaperheessä saavuttaen hienon arvoasemansa. Puzo käsikirjoitti myös muutamia Hollywood-leffoja, kuten Pummisetä, Pummisetä II, Pummisetä III, Pulp Fiction ja länkkäri Huuliharppukostaja[2]. Näistä Pummisetä-trilogia oli oikeastaan ihan Puzon jo kirjoittama kirjasarja. Puzo voitti elokuvabisneksessä käsikirjoituksillaan kaksi Oscar-palkintoakin[3].

Mafiapomo Vito Corleonen elämänkerran kirjoitettuaan Puzo sai myös kirjoittaa tämän pojan Michael Corleonenkin elämänkerran. Sitten hän sai vielä seuraavanan Donin Vincent Corleonenkin elämänkerran kirjoitettavakseen.

ElämäMuokkaa

Mario Puzo syntyi New Yorkissa vuonna 1920, italialaiseen rosvoperheeseen. Se ei siis ollut mafia[4]. 1940-luvulla Puzo liittyi Corleonen mafiaperheeseen, kunnes vuonna 1945 perheenjohtaja Don Vito Corleone tapasi Puzon. Corleone tykästyi Puzoon ja teki tästä elämänkertansa kirjoittajan. Siinä sivussa Puzo väänsi omiakin kirjoja. Tunnetuimmat ovatkin Pummisetä-trilogian osat.

TuotantoMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Nintendo otti Puzon nimistä mallia.
  2. Vaikka Sergio Leone yritti viedä kunnian Puzolta.
  3. Ihan totta, katso vaikka imdb:stä!
  4. No ei ollut! Se perhe oli pieni, kuin kääpiön kikkeli.
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.