Osavaltion lippu, josta käy ilmi sen vientituotteet.

Michigan on Yhdysvaltain 26. osavaltio. Sen nimi tarkoittaa "suurta vettä", sillä se on neljän järven ympäröimä. Sen niemimaat, joilla itse kaupungit ja Michiganin ei-hukkunut väestö sijaitsevat, kurottavat syvälle Kanadan sisämaahan, jossa on lähinnä oravia, hirviä ja erämaata. Michigan onkin yksi kätevimmistä hyökkäysreiteistä Kanadaan, mikäli USA:n öljypolitiikka sitä tulevaisuudessa vaatii.

HistoriaMuokkaa

Kurkkaamalla mihin tahansa muuhun osavaltio-artikkeliin, saat selville, mitä kummaa Michiganin alkuperäisväestölle tapahtui.

Valkoisen miehen otettua jalansijaa Michiganissa alkoi uuvuttava kehitys. Majavia metsästettiin ja elettiin suurimmaksi osaksi samanlaisissa primitiivisissä oloissa kuin 1600-1700-lukujen Suomessa. Alun perin Michigan oli osa Uutta Ranskaa, eurooppalaisten kolonialistien suuruudenhullua unelmaa, mutta sitten tuli niitä sotia (niin kuin tämä ja tämä), ja michiganilaiset huomasivat olevansa osa Yhdysvaltoja. 1800-1900-luvuilla Michigan sai nauttia Henry Ford -nimisen henkilön läsnäolosta. Hän kehitti autoteollisuuden ja teki paikasta elämisen arvoisen.