Mika Häkkinen

Häkä Häkkinen
McLaren oli ensimmäinen talli joka käytti "upforcea" autoissaan.
McLaren oli ensimmäinen talli joka käytti "upforcea" autoissaan.
Koko nimi: Häkä "Mika" Häkkinen
Syntymäaika: 28. syyskuuta 1968
Syntymäpaikka: "Suomen autourheilun pyhättö" (Matti Kyllösen mielestä)
Uskontokunta: mclarenilaisuus
Kuolintapa: Ei se vielä oo kuollut, vaikkakin kerran Adelaidessa se oli lähellä...
Hiusten väri: tumman ruskea
Saavutukset: Ympyräajon 2xmaailmanmestari
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Ensimmäinen joka uskalsi vastustaa Michael Schumacherin jatkuvaa suosimista
Pilkkanimet: Mika, Häkkipää, Häkämuikkunen

Häkä Pauli "Mika" Häkkinen (s. 28. syyskuuta 1968) on suomalainen PR-mannekiini. Hän ajoi aikoinaan Formula 1 -sarjaa, jossa oli Matti Kyllösen ja monen muun suomalaisen suosikkikuski.

Häkkisen suurimpiin saavutuksiin kuului suuren mehusodan voittaminen Eddie Irvinea vastaan sekä itsensä Michael Schumacherin vallan kyseenalaistaminen. Häkkinen voitti myös pari mestaruutta, mutta ne ei ole niin olennaisia...

UraMuokkaa

Häkä pörräsi pitkään donitseja ajaen mikroaaltouuneissa, ennen kuin Sabrina ja Samantha Fox- merkkiset munkit kiellettiin F1-sarjassa. Sääntömuutoksen jälkeen kuskit joutuivat tekemään donitsit itse ennen lähtöä. Talvilomalla Keke Rosberg opetti muiden ex-kuskien kanssa, kuinka pullataikina tehdään. Sääntömuutoksen syy oli, että Max Mosley pelkäsi uusavuttomien kuskien käristyvän mikroaaltouuneissa. Sääntönä donitseissa oli, että täyttä ympyrää ei saanut tehdä. Donitsin piti olla ovaalin muotoinen, kuten Nascar- ja Indy Light sarjoissa. Tämän jälkeen Häkä, ajautui riitoihin managerinsa Keken ja Mika Salon managerin kanssa ja he perustivat näille kahdelle Mika-Mika-sarjan jossa ajoivat tasavertaisin kalustoihin, ja bonuksia kertyi sijoituksista sekä varikolla bongatuista grid girl -munkeista. Voittaja saisi paikan Lotuksen F1-talliin, kun taas häviäjä joutuisi jatkamaan uraansa vinosilmien luvatussa maassa. Häkä voitti eivätkä sen kummin olleet kavereita Salon kanssa. Mikroautoaikoinaan Mika ei osannut vaihtaa edes ketjuja autoonsa.

Lotuksen tallipomo Peter Collins (suomessa tuttavallisesti pelkkä Pete tai Koltsu) piti häntä sensaationa kun jo toisessa kisassa Mika oli viides. Sattumoisin JJ Lehto otti kolmossijan samassa skabassa. Lotus paransi autoaan seuraavaksi kaudeksi jolloin siitä tuli ylivoimaisesti nopein - nopeampi kuin Williams. Valitettavasti auto oli liian nopea eivätkä Häkä ja hänen kamunsa Johnny Herbert saaneet kunnon aikoja haltuun. Paras sija oli Häkän neljäs sija Unkarista.

Seuraavaksi kaudeksi Häkän piti päästä Williamsille. Kitsas tallipäällikkö Frank Williams lähetti kirjekyyhkyllä Max Mosleylle ilmoittautuvansa sarjaan ensi kaudeksi. Vihainen Pete päätti kuitenkin kostaakseen siepata kirjekyyhkyn matkan varrelta ja syödä sen. Jostain syystä kirje pääsi kuitenkin livahtamaan tuulen mukana olemattomiin Peteltä, saapuen lopulta Mosleyn luokse - päivän myöhässä kuitenkin. Tuon jälkeen kaikkien tallien piti hyväksyä Williams jos se haluaisi mukaan. Eikä Petelle se käynyt tietenkään, ellei Häkä ajaisi siellä. Eikä voinut enää ajaakaan vaan Mikan tilalle jouduttiin palkkaamaan joku Hill(!!!).

Keke keksi tuon jälkeen laittaa Häkä McLarenille jossa Ayrton Senna mietti edelleen jatkoa. Senna lopulta kysyi rupisammakolta kannattaisiko hänen jatkaa; sammakko näytti sarvensa mistä Senna keksi jatkaa uraansa. Häkä tippui testikuskiksi, koska joku Andretti ajoi toista autoa.

Andretti ajoi hyvin - liian hyvin. Hän kyllästyi F1-sarjan helppouteen ja palasi rapakon taakse jo kolme kisaa ennen kauden päätöstä. Häkä sai tilaisuutensa Portugalin GP:ssä Estorilissa ja päihitti heti aika-ajoissa Sennan. Senna järkyttyi hävittyään nuorelle tallikaverilleen kokonaiset puolikymmenystä ja pakeni kauden päätteeksi Williamsille, sen yhden Hillin tallikaveriksi.

Häkkinen ajoi vuodet 1994-1996 ilman sen kummempaa menestystä Marlboron punaisessa McLaren-tallissa. Mutta kaudeksi 1997 West tuli rakentamaan tallin autot, mikä koitui menestykseksi. Autot olivat hyviä pääasiassa moninkertaisen ensikauden maailmanmestarin David Coulthardin ansiosta, joka toi tallille kaksi voittoa. Häkä ei itse saanut ensivoittoaan millään, kunnes kauden päätöskisassa Jerezissä hänen annettiin voittaa ihan vain säälistä.

MaailmanmestaruusMuokkaa

Vuonna 1998 Michael Schumacher oli ylitse muiden. Pääasiassa jyrkän mielipiteensä ja muiden kannattajien vaatimuksesta hän johti MM-sarjaa ennen kauden päätöskisaa. Siellä Häkkisellä kävi hyvä tuuri kun Schumacherin auto sammui lähtöruudukkoon ja kovan nousun päätteeksi hänen renkaansa puhkesi. Häkä ajoi puhtaalla radalla koko kisan ajan ja vei mestaruuden kaikkien täydelliseksi yllätykseksi. Schumacher ei ollutkaan maailmanmestari!

Seuraavana vuonna typerä Schumi meni katkaisemaan jalkansa jolloin FIA painoi paniikkinappulaa ja laittoivat Irvinen kukistamaan Häkkisen. Irvine oli liian hidas (voitti vain tallimääräyksen ansiosta jonkun Mika Salon), mutta Häkkisen spinnailujen, McLadan heikon kestävyyden ja Ferrarin sääntöjen mukaisten ilmanohjaimien ansiosta mestaruustaisto kääntyi Edmundin eduksi kauden päätöskisaan lähdettäessä. Siellä Irvine kuitenkin hermoili liikaa ja lähdössä fantastisen startin ottanut Mika jätti Eddien puremaan pölyä ja MM-hopeaa.

Vuosituhannen ensimmäisenä vuotena Schumi sitten meni menojaan, mutta Häkä roikkui mestaruustaistossa mukana kunnes Indyssä posahti motti. Japanissa Schumi varmisti mestaruuden, kun Häkkinen kärsi jo loppuunpalamisesta. Seuraavan kauden kaksi voittoa eivät auttaneet vaan Häkä jätti sarjan.

YksityiselämäMuokkaa

Mika oli useita vuosia aviossa Erja Häkkinen -nimisen entisen mallin kanssa (vrt. Kimi Räikkönen). Jotain epäsopua kuitenkin syntyi (siitä huolimatta että pariskunnan raha-asiat olivat kunnossa ja Erja oli synnyttänyt Mikalle perijäksi Hugo-nimisen pojan), ja pian Mika tavattiinkin saksalaisessa poikkeuksellisen karkeassa bordellissa stripanneen Marketa-nimisen tsekkistripparin seurasta (on vain kohtuullista tarkentaa, että Mika ei ole koskaan ennen ollut bordellissa, eikä ole koskaan seurannut strippareiden toimia lähietäisyydeltä, eikä Marketakaan tehnyt bordellissa muuta kuin stripannut). Nyt Mika ja Marketa ovat perustaneet oman perheen, eikä Marketan enää tarvitse elättää itseään, vaan hän voi keskittyä pitämään seuraa Mikalle.