Mikko Ellilä

Mikko Ellilä.jpg
Stop hand.png Mikko Ellilä on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.

”Miehet yleensä ihan oikeasti puhuvat esim. verotuksesta ja julkisten menojen leikkauksista, kun taas naiset puhuvat vaatteista, meikeistä, ruoista, laihdutuskuureista ja sisustuksesta.”

~Ellilän sometotuuksia[1]

Mikko Ellilä on helsinkiläis-turkulainen älykkö ja tohtori Jussi Halla-ahon sijaiskärsijä, joka on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää vastaan blogissaan. Ellilän mukaan mikä tahansa neekerienemmistöinen maa ”muuttuu Afrikaksi”, jolla hän tarkoittaa seuraavien asioiden huomattavaa yleisyyttä siinä määrin kuin ne nykyään ovat yleisiä Afrikassa: ”ryöstöt, raiskaukset, nepotismi, korruptio, klaanisodat, taikausko ja hetken mielijohteesta huvin vuoksi tehdyt murhat”. ”Neekerit noudattavat valkoisen yhteiskunnan säätämiä lakeja vain silloin, kun niitä konkreettisesti ylläpidetään kovalla kurilla. Jos kuri heltyy, neekereiden biologinen afrikkalainen kansanluonne manifestoituu taas heidän käytöksessään.”[2] Tätä ajattelua takaa tieteellisesti, tota, no, – no ainakin oikeudenkäynnissään Ellilä droppasi[3] yhden nimen: Liisa Keltikangas-Järvinen, psykologian professori. Hän on tutkinut ihmisten synnynnäisiä temperamentteja. Rotueroja Keltikangas-Järvinen ei näytä käsittelevän. Häneltä luemme:

»Tutkimustulosten viesti on aina sama: käyttäytymisgenetiikka lisää mieluummin ympäristön vaikutuksen ymmärtämistä kuin tietoa psyykkisten ominaisuuksien perinnöllisyydestä. Tutkimukset ovat myös osoittaneet vääräksi sen usein esitetyn toteamuksen, että ”geeneillemmehän emme voi mitään”. Psykologisissa ominaisuuksissa ympäristö lopulta määrää geenin merkityksen, tai geeni ympäristön merkityksen, aivan kuten asia halutaan nähdä, mutta joka tapauksessa geenin vaikutus ymmärretään vasta sitten, kun ympäristön vaikutus on otettu huomioon.»
(Liisa Keltikangas-Järvinen: ”Ympäristö vai perimä – psykologian pitkä tie tasapainoiseen ihmiskäsitykseen” (Tieteessä tapahtuu 2/2006)[4])

Ja Ellilältä:

»Biologia on kohtalo. Elävät olennot eivät voi biologialleen mitään.»
(Mikko Ellilä: ”Yhteiskunta koostuu ihmisistä”[2])

Enemmän tai vähemmän objektiivisten havaintojensa eri yhteiskuntien nykytilanteesta ja enemmän periaatteellisen, perseestä revityn biologisminsa yhdistelmästä Ellilä johtaa voimakkaita moraalisia vaatimuksia ja poliittisia periaatteita. Hän johtaa niistä kovien inhimillisten hintojen välttämättömyyden sekä kansallismielisyytensä. Hän on kliinisesti mielisairas tai vain uskomaton paskiainen. Kansanedustaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pyrkii itse kirjoittamaan ystävällisemmin, mutta ei löydä mitään, mistä voisi olla eri mieltä, ei Ellilän teksteistä erityisesti, eikä edellä mainitusta rotuhygieniaa avaavasta tekstistä erityisesti.[2]

Ellilä keskustelee jatkuvasti myös muista sydäntään lähellä olevista asioista julkisessa netissä. Hän kampanjoi vaahto suussa Facebookin humoristisissa kielikukkasryhmissä keskimäärin viikoittain turhia synonyymejä ym. diversiteettiä vastaan. Ellilä on kieltänyt tähän mennessä jo ainakin kaikki murteet[5] sekä sanat ”ylläri”,[6] ”tumputtaa”,[7] ”tyttö” ja ”poika” lemmikkieläimistä,[8]panna” (jos lauseen panija on nainen)[9] ja ”iskä”.[10] Hänen suosikkisanansa on ”idiootti” (hieman yllättäen ”neekeri” lienee vasta alempana top-10:ssä). Mikko pitää idiootteina hyvin monien muiden ohella esim. Vihreitä[11] ja niitä, jotka käyttävät trolli-sanaa huolimattomasti Venäjän federaation Internet-propagandisteista.[12]

Mikko Ellilän voi bongata useinkin Turun keskustan kaduilta, joilla haahuillessaan hänellä on poikkeuksetta toisessa kädessään avoin tölkki. Itsevarman oloisen miehen karisman viimeistelevät kaljamaha, lysystä takakenoon vaihteleva ryhti, viileämmällä ilmalla auki oleva takki ja mahdollisesti myös löysä huppari. Juomansa Ellilä, suomalaisessa älymystössä itseoikeutetusti spurguluokkaa, jättää astuessaan Turun pääkirjastoon, jonka julkisten tietokoneiden melko aktiivinen käyttäjä hän on. Sattumoisin myös Li Andersson tekee työnsä enimmäkseen Turun kirjaston tiloista[13], mutta näiden kahden välille ei ole tiettävästi toistaiseksi kehittynyt mitään.

Ellilä ihailee Ayn Randin kirjoja Atlas Shrugged ja Anthem.[14]

Katso myös

Viitteet

 1. https://www.facebook.com/mikkoellila/posts/10152850438014533?comment_id=10152850991049533&offset=0&total_comments=5
 2. 2,0 2,1 2,2 tuomion saanut kirjoitus ”Yhteiskunta koostuu ihmisistä
 3. http://turkkila.blogspot.fi/2008/03/mikko-elliln-oikeudenkynti-1832008.html (Internet Archive)
 4. http://www.tieteessatapahtuu.fi/0206/keltinkangas-jarvinen.pdf
 5. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10152872924186424/ (Internet Archive)
 6. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10153467542976424/
 7. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10153755540376424/
 8. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10153392772926424/
 9. http://www.feissarimokat.com/2015/01/mies-panee-nainen-laittaa/
 10. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10153385823721424/
 11. Ellilän perustamassa ”Inhoan Vihreitä” -ryhmässä on jo huimat kaksi jäsentä.[1] Ryhmän kuvaus on oiva näyte elliläisestä perskipeästä känkkäränkkätyylistä:

  »Vihreät ovat idiootteja. Vihreiden ympäristönsuojeluimago on täysin valheellinen. Vihreät eivät todellisuudessa kannata ympäristönsuojelua, vaan irrationaalisia, taikauskoisia, suorastaan uskonnollisia dogmeja. Vihreät esim. vastustavat ydinvoimaa, vaikka ydinvoima on paljon ympäristöystävällisempää kuin fossiiliset polttoaineet. Ydinvoiman vastustaminen johtaa matemaattisella väistämättömyydellä fossiilisten polttoaineiden käytön lisääntymiseen ja sitä myötä ilmastonmuutosta kiihdyttävien päästöjen lisääntymiseen ja ihmisten terveyttä haittaavien pienhiukkauspäästöjen lisääntymiseen. Tämä ei kuitenkaan mahdu vihreiden päähän. Vihreät ovat siis idiootteja, MOT.

  Vihreiden idioottimaisuus ei kuitenkaan rajoitu ympäristönsuojelukysymyksiin. Esimerkiksi Vihreiden suhtautuminen maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen on täysin järjetöntä. Vihreät teeskentelevät olevansa suvaitsevaisia mm. homoja kohtaan, mutta samaan aikaan vihreät suhtautuvat positiivisesti homojen murhaamista kannattaviin muslimeihin. Vihreät eivät koskaan sano halaistua sanaa minkäänlaista kritiikkiä muslimien homovihamielistä, naisvihamielistä, rasistista, militaristista ja fasistista ideologiaa kohtaan. Vihreät eivät siis ole liberaaleja, vaan islamilaisen fasismin kannattajia. Vihreiden suvaitsevainen, "liberaali" imago on siis täysin valheellinen.

  Myös talouspolitiikassa Vihreät ovat idiootteja. Esimerkiksi työministeri Anni Sinnemäki, Vihreiden puheenjohtaja, on visioinut Suomen nousevan lamasta kulttuuripalvelujen tuotannolla. On täysin mahdotonta, että valtio jotenkin edistäisi Suomen talouselämää tukemalla veronmaksajien rahoista "luovia aloja". Kukaan, joka väittää kulttuuripalvelujen tukemista veromaksajien rahoilla talouden menestyksen takeeksi, ei ymmärrä talouselämän toiminnasta yhtään mitään. Tämä on Vihreillä krooninen ongelma. Vihreät eivät ymmärrä, että markkinataloudessa yritykset menestyvät tuottamalla asiakkaidensa haluamia tavaroita ja palveluita. Rahan ottaminen pois kansalta ja jakeleminen esim. oopperan tukiaisiin EI MITENKÄÄN VOI edistää talouselämän menestystä. Raha ei tule tyhjästä. Valtio ei omista sampoa, joka tuottaisi rahaa itsestään. Kaikki kulttuuripalvelujen tukemiseen käytetyt rahat on otettu POIS kansalta eli POIS taloudesta. Vihreät eivät kuitenkaan ymmärrä näin yksinkertaista asiaa. Esimerkiksi Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn, vihr, on kannattanut kulttuuritukiaisten valtavaa kasvattamista vuosien ajan.

  Keskellä lamakautta Vihreät siis pumppavat lisää ja lisää veronmaksajien rahoja elokuvien, oopperan ym. kulttuurituotannon tukiaisiin, monikulttuurisuusprojekteihin ("Maailma kylässä"-festivaali jne.") ja kehitysmaista tulevien maahanmuuttajien elättämiseen.

  Vihreät ovat idiootteja. Vihreät eivät tajua mistään mitään.»

 12. https://www.facebook.com/groups/kielletytsanat/permalink/10153585721906424/
 13. http://kotiliesi.fi/puheenaiheet/jutut/li-andersson-rohkeasti-ravakka
 14. https://www.facebook.com/mikkoellila/books
 15. Miten afrikkalaiset maahanmuuttajat rikastuttavat Euroopan kulttuuria