Mikko Hirvonen

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Mikko Hirvonen.
Subarun tarroista huolimatta, Mikko "Hurjahirmu" Hirvonen harjoittelee Ford 4000-sarjan turbotraktorilla, mitä ilmeisimmin aidon kannonkoskelaisen peltomaiseman pikiksella.

Mikko "Se Ikuinen Kakkonen" Hirvonen on kuuluisan Anita Hirvosen pikkuveli. Kuuluisuutta Mikko Hirvonen on saanut lähinnä siitä, että hän on erikoistunut ajamaan liian suurta tilannenopeutta mutkaisilla pikkuteillä. Myös asfalttiteillä Mikko Hirvonen uskaltaa ajaa lujaa. Jotta tämän lujaa-ajon ympäröivä maailma tiedostaisi helpommin, Hirvosen auto on varsin äänekäs ja värikkäästi erilaisin mainosteipein verhoiltu, mitä ilmeisimmin yleensä Ford. Sitä rallisankari Hirvonen ajelee yleensä kakkosvaihteella.

VarhaisuusMuokkaa

Kaikkien kunnon lujaa-ajajien tavoin Mikko Hirvonen on syntynyt Kannonkoskella. Vilkkaan mielikuvituksen omaavana Hirvonen kuvitteli millaista olisi joskus kulkea oikeaa tietä pitkin. Kannonkoskellahan ei maanteitä ole, joten Hirvonen joutui heti kävelemään opittuaan muuttamaan Palokkaan, jossa hän kohtasi tämän ihmeen. Ennen pitkää Palokassa Mikko Hirvonen tapasi minä olen Tommi Mäkisen, joka ensitöikseen vei maaltamuuttaneen Hirvosen Puuppolan raviradalle. Tommi Mäkinen kehaisi Hirvoselle uskaltavansa ajaa riittävän lujaa ja vieläpä todistavansa sen. Ensikosketuksen Mäkinen tarjosikin Hirvoselle ajamalla traktorilla raviradan parkkipaikalla ympyrää. Silloin oli talvi ja traktorissa lumiketjut vain yhdessä pyörässä.

AutoMuokkaa

Mäkinen luovutti myöhemmin Hirvoselle kovaäänisen auton, jota hän kutsui ralliautoksi. Hirvonen innostui autosta valtavasti ja ajoi sen oitis tuhannen paskaksi ensimmäisessä vastaantulleessa käänteessä eli kurvissa. Myöhemmin Mäkinen valisti Hirvosta, että kuljettajan edessä olevaa ohjauspyörää eli rattia on ehdottomasti käännettävä tien mukaisesti, mikäli mielii tiellä pysyä. Hirvonen kertoi kuulleensa asiasta jo aiemmin, mutta halusi vain Jim Morrisonin tavoin kokeilla, miltä tuntui ajaa tieltä ulos päin puita ja kivikkoa. Sitä paitsi Ari Vatanen, Hirvosen esikuva, oli tehnyt aikoinaan aivan samoin! Hirvonen pääsikin varsin nopeasti ällän päälle ja herätti seutukunnalla sinänsä olennaista huomiota koska uskalsi ajaa pikkuteillä liian suurella tilannenopeudella.

 
Mikko Hirvosen käytössä oleva värikäs ja teipattu auto, joka on kehitetty nimenomaan liian suuria tilannenopeuksia varten.

AmmattiMuokkaa

Mikko Hirvonen ryhtyi työkseen ajamaan autolla liian suurta tilannenopeutta. Homma vaati aluksi suuria taloudellisia uhrauksia , mutta koska rallimaailmassa arvostetaan heitä, jotka ajavat tienpätkät nopeimmin, Hirvoselle alettiin varsin pian maksaa takaisinpäin. Suomen verotuskäytännön rohkaisemana Mikko Hirvonen päätti muiden kaltaistensa tavoin muuttaa Sveitsiin, jossa ei koskaan ole liiemmin suurten ansiotulojen ja rahojen perään kyselty. Rouva Tellervo Koivisto on kuitenkin esittänyt tällaisesta menettelystä paheksuntansa.

Hirvonen SuomessaMuokkaa

Mikko Hirvonen piipahtaa nykyisin Suomessa aina Neste Oil Rallyn aikoihin. Hirvonen on ajanut tällöin usein niin lujaa, että on päässyt palkinnoille ja kunnon palkkioille. Lisäksi paikalliset junttiurheilun palvojat ovat kokeneet alkukantaista tyydytystä seuratessaan ohi vilahtavaa Mikko Hirvosen kovaäänistä autoa.