Muhammad-pilapiirrosjupakka

Khomeini.jpg Jumala on suuri! Iranin islamilaisen tasavallan ylipartaveikko on antanut tämän artikkelin johdosta fatwan, jossa määrätään kaikki Hikipedian käyttäjät, vierailijat ja myös Se toinen Hikipedia sekä se juoksulenkkejä listaava Hikipedia surmattaviksi. Jumalan, armeliaan armahtajan nimeen. Allah.JPG
Normaalisti ihmisillä syttyy idean saatuaan lamppu, Muhammadilla sytyttää idean saatuaan pommi.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli tästäkin pelleilystä.

Muhammad-pilapiirrosjupakka oli kaikkien aikojen pahimpia kriisejä maailmassa. Se oli erittäin voimakkaasti muuttanut maailman kurssia. Jupakka sai aikaan sen, että muslimit ja kristityt alkoivat vihata toisiaan.

Kuinka kaikki alkoiMuokkaa

Kaikki alkoi kun Tanskan salainen vakoilujärjestö Jyllands-Posten matkusti Jerusalemiin, muslimien luvattuun kaupunkiin. Kaupungin raunioista vakoilijat löysivät kaksitoista kuvaa, jotka kaikki esittivät Muhammadia. Järjestö kuljetti nämä piirrokset maahansa, mutta salainen organisaatio nimeltä Kivenhakkaajat löysi arkistot. Kuvat oli kätketty salaisiin kansioihin, mutta silti ne onnistuttiin löytämään. Kivenhakkaajat juhlivat löydettyään paperit, mutta päättivät näyttää maailmalle julmuutensa ja alkoivat levittää kuvia sanomalehdissä, jotka olivat muka Jyllands-Postenin painamia. Pian kuvat levisivät arabien käsiin.

Riita syntyyMuokkaa

 
Tämä kuva ei esitä profeetta Muhammadia, mutta sopii muuten kivasti tälle sivulle.

Kun muslimimaat näkivät pilakuvat, he suuttuivat ja vaativat että kuvien julkaisija kuljetettaisiin arabimaihin, jossa hänet teloitettaisiin, niin kuin oli tapana. Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen kuitenkin kieltäytyi, sillä ei tiennyt kuka oli julkaisija. Tämä johti siihen, että muslimimaat perustivat uuden valtion nimeltä Yhdistyneet muslimivaltiot (YM), joka oli erittäin mahtava. Tanska alkoi pelätä, jolloin useammat muut valtiot puuttuivat tilanteeseen. YM:ssä kaikki tanskalaistuotteet tuhottiin ja Tanskan edustamot räjäytettiin. Ne oli ensin varta vasten sapelit kurkuilla pakotettu perustamaan uuteen valtakuntaan.

Katso myösMuokkaa