Mymmeli
Pikku Myy.jpg
Alkuperämaa Muumilaakso
Ulkonäkö
Väritys punainen tukka, vaalea iho
Säkäkorkeus noin 140 cm
Pää korkeat poskipäät, suuret silmät ja nuttura
Raajat lyhyet
Häntä tupsupäinen

Mymmeli ja Mymmelin tytär ovat useimmiten yksi ja sama henkilö. Muumipapan nuoruudessa Mymmeleitä oli kuitenkin kaksi. Miten tämä on selitettävissä? Ehkä kyseessä on niin sanottu Mustanaamio-efekti, Mymmelin nimi periytyy äidiltä tyttärelle. Eri mymmeleitä ei voi erottaa toisistaan. Tai sitten Muumipappa yksinkertaisesti puhui paskaa, mutta saman henkilön nimittämistä sekä Mymmeliksi että tämän tyttäreksi nykyisyydessä tämäkään ei selittäisi.

Mymmeli harrastaa rakastumista urheilijoihin, merirosvoihin ja muihin mummeleihin, jotka kärsivät sukupuolidysforiasta valtaisan peniksensä tähden. Tämä johtuu siitä, että Mymmelin nimi muistuttaa sementtisesti nimeä Pippeli ja semanttisesti sanaa mummeli. Mymmelistä irtoaa huomattavia määriä kärpäsiä.

Mymmelien lisääntyminenMuokkaa

Ilmeisesti mymmelit lisääntyvät sekä suvullisesti että suvuttomasti (partenogeneettisesti) kuten esimerkiksi kirvat. Mymmelin jälkeläisistä Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen ovat suvullisen lisääntymisen tulosta, Mymmelin tytär eli Mymmeli on partenogeneettisesti syntynyt klooni, eli täysin identtinen äitinsä kanssa.

edeltäjä:
Hemuli
Muumilaakson hallitsijat
19461955
seuraaja:
Muumipappa
Figurer i Mumindalen
Filifjonkan - Fredrikson - Hattifnattarna - Hemulen - Häxan - Lilla My - Muminmamman - Muminpappan - Mumintrollet - Mymlan - Mårran - Polismästaren - Sniff - Snus - Snusmumriken - Snorkfröken - Stinky - Tofslan och Vifslan - Too-ticki - Ynk
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.