Nelosen logo kertoo jo kaiken: On parasta sammuttaa TV ja mennä nukkumaan. Hyvää yötä.

Nelonen on suomalainen "TV-kanava", joka elättää MTV3:n tapaan itseään mainoksilla, mutta Nelonen on ottanut myös muita taktiikoita katsojamäärien ylläpitämiseen.

Suurimpana erona on se, että Nelonen ostaa kanavalleen ehkä uusia, eikä välttämättä edes keskeneräisiä sarjoja (oho!). Kustannusten säästämiseksi Nelonen kuitenkin näyttää uusista sarjoista noin 6 jaksoa, jonka jälkeen seuraa yleensä 12-36 kuukauden esitystauko. Huonoja ohjelmia Nelonen näyttää kyllä mielellään vaikka joka päivä.

Katsojien huomioiminenMuokkaa

 
Nelosen ohjelmia

MTV3:n tapaan Nelonen ei välitä katsojistaan hevon vittua, kuten ylhäältä voi lukea. Suurin osa Nelosen budjetista menee mainosten tekemiseen (ne ovat muuten kaiken lisäksi huonosti tehtyjä), mutta parasta onkin että näitä helvetin mainoksia näytetään puolituntisenkin ohjelman välissä noin 20-25 minuutin verran. Nelonen perustelee tätä seuraavasti: Meille katsojat ovat kaikista tärkeimpiä, siksi haluamme tarjota heille mahdollisuuden käydä ohjelman välissä kebabilla tai pitkällä kusella.

Nelosen pursuileva mainostus on muutenkin suurin syy vihata kanavaa: Nelonen on esimerkiksi pystynyt pilaamaan Lostin ylihypettämisellä ja sponsorimainoksilla, joita on ohjelman alussa noin 35 minuuttia. Mainoksiin kuuluu mm. "Soita nollasatasata jottet ole hukassa, saatana" ja "Ryssäläistä Viagraa nyt halvalla 4Shopista. Soita heti". Kun ohjelma alkaa, tuleekin viiden minuutin kuluttua ensimmäinen mainostauko, joka sallii toisen mahdollisuuden käydä syömässä Virossa.

Neloselle maksetaan myös 32 100 000 euroa lätkän näyttämisestä, joten Nelonen syrjäyttää mieluisesti esimerkiksi FX-verkosta poimittuja laatusarjoja, kuten The Shield. Nelonen sai noin kuukausi sitten vihiä, että katsojat pitävät tästä sarjasta, joten he pistivät tilalle halvemman Bad Girlsin, jota ei tietenkään kukaan katso.

Tähän mennessä katsojien kiusaksi on lopetettu ainakin The Shield-, Deadwood-, Carnivale- ja Commander In Chief -sarjojen esittäminen. Näiden lisänä vankiladraamat, taikka draamakomediasraskassarjat: The Ox (Kylymä Rinki), ja sekä Bad Grills (Pahat Tytöt Baari- & Grillineitosina).Nelonen sanoo tähän: Haistakaa vittu, ei kiinnosta

Uutiset ja dokumentitMuokkaa

Nelosen uutisia ei seuraa kukaan, koska uutisohjelman intromusiikkiin menee noin puolet Nelosen budjetista, minkä takia Nelosella ei ole varaa uutisoida oikeista asioista. Nelosen uutiset keskittyykin yleensä siihen, mitä Ozzy Osbourne tai Mick Jagger on taas tehnyt. Nelosen uutisissa keskitytään tunnettuun "4 faktaa" -formaattiin, jolle nauravat esikoululaisetkin. Ideana on esitellä uutinen tiivistetysti neljän epäolennaisen triviatiedon muodossa.

Nelonen on panostanut voimakkaasti dokumentteihin ja onkin tarjonnut katsojille mielenkiintoisia dokumentaareja aiheista "ufouskovaisten sukupuolenvaihdosleikkaukset", "lukihäiriöisten villakoirien pianotuntiterapia", "mieheni kiihottuu viiksekkäistä naisista", "kädestäennustamista kotieläimille" ja "ylilihavien naisten seksuaaliongelmat". Kaikki oman alansa helmiä, jos sattuu olemaan perverssi humanoidi kuudennesta ulottuvuudesta (4D-dokumentti "Sisareni on perverssi humanoidi kuudennesta ulottuvuudesta" esitetään ensi viikolla).

Ajattelun viholliset Suomessa
HymyIlta-SanomatIskelmäradioKouluMTV3NelonenSeiskaSubThe VoiceYle
Uusia ja vanhoja televisiokanavia
Yle TV1 - Yle TV2 - Kolmoskanava - MTV3 - Nelonen - Sub - Yle Teema - Jim - FOX - TV7 - Music Television - Nelonen Pro 1 - Eurosport - Disney Channel - C More - MTV Juniori