Noitarovio

Micä awuxi? Syttymän en tunnu naisia saawan. Tästä tege wacawa se, että minä wastaan Noitain poldamisesta Turun linnassa.

Noitarovio on Wiccojen harjoittama rituaali, jossa kokoonnutaan nuotio ääreen, huutamaan loitsuja ja lämmittelemään. Noitarovioiden suosion huippukausi oli 1600-luvulla. Vaikka nykypäivänä innostus on hieman laimentunut, niin noituuden uudelleen keksimisen jälkeen tavan henkiin herättämistä on aloitettu suunnittelemaan useissa maissa.

Tavallisesti noitarovion pystyttämiseen tarvitaan kasa palavaa materiaalia (kuten kirjoja), kestävää narua, sytykettä (nykypäivänä yleensä bensaa) ja lisäksi yksi tai useampi noita. Yleensä noitarovio rituaali alkaa leikkimielisesti huutamalla noita, noita ja osoittamalla jotakuta sormella. Tämän jälkeen rituaali yleensä menee omalla painollaan.

Nykypäivänä noitaroviosta on syntynyt erillaisia muunnelmia, joista tunnetuimpia on rasistirovio ja pedofiilirovio, jotka alkavat, samanlaiseen tapaan kuten noitarovio, jonkun huutaessa rasisti, rasisti tai pedofiili, pedofiili. Edellä mainitut uudemmat rituaalit ovat etenkin valtaapitävien ja iltapäiväjournalismin keskuudessa hyvin suosittua ajanvietettä.

Kuulusia noitarovion muunnelmiin osallistuneita henkilöitä suomessa ovat Jussi Halla-aho, sekä Sig Inkinen.

Katso myösMuokkaa