Noitavainot

Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.

Knight.jpg

Tämä artikkeli on Pyhä!
Sen sisältö on katsottu sopuisaksi, moraalia kohottavaksi, uskonnonvapautta tukevaksi, suvaitsevaisuutta lisääväksi
ja mikä tärkeintä homo religiosus -ihmistä kunnioittavaksi. Erimieliset ovat faktuaalisesti rienaavia militantteja ateisteja, joiden oikea paikka ei ole osallistua suvaitsemattomia suvaitsevaan avomieliseen ja suvaitsevaiseen keskusteluun.
- Siihen heillä on osaa vain haukuttavana aiheena.

Artikkelin keskustelusivulla voi ylevin sanoin kohottaa uskovien moraalia, tukea heitä heidän uskonkriiseissään - sekä kannustaa heitä kohti uusia valloituksia.

Noitavainot oli keskiajan ja uuden ajan taittokohtaan sattunut villitys, joka syrjäytti tullessaan Pokémonit. Se perustui katolisen kirkon pap asiantuntijoiden tutkimukseen, jossa tultiin siihen tulokseen, ettei silloisen maalaisväestön ahdinko johtunut aateliston tai papiston keräämistä veroista, hallitsemattomasti levinneistä kulkutaudeista tai Euroopan silloisesta ruokakulttuurista, johon kuului olennaisesti suoraan maasta kaivetut, multaiset nauriit, vaan rappiollisesta ja nuorisoa villitsevästä noituudesta. Tämän toteamuksen yhteydessä ei voida puhua teoriasta, sillä itse kaikkitietävä Jeesuksen sijainen maan päällä vahvisti sen, mikä tekee tutkimuksesta faktan. Noitavainojen onkin katsottu tuoneen sanalle kehäpäätelmä aivan uuden sävyn. Kuten moni muukin keskiajalla alkunsa saanut ääliömäisyys, ovat noitavainotkin siirtyneet pikkuhiljaa läntisestä Euroopasta itäisemmälle territoriolle[1]...

Noitavasara - aikansa bestsellerMuokkaa

1400-luvulla inkvisiittorit Jacob Sprenger ja Heinrich Kramer[2] raapustivat kirjan Noidanvasara, jossa esiteltiin silloisen tiedemaailman uranuurtajien vallankumouksellinen[3] tutkimus, jonka mukaan noituus oli Saatanan aikaansaannosta, jolla tämän palvelijat aiheuttivat kurjuutta silkkaa ilkeyttään. Sitä harjoittavat noidat olivat ihmisiä, jotka elivät Paholaisen oppien mukaan, kävivät tämän järjestämissä orgioissa sekä sylkivät kattoon, silkkaa ilkeyttään - silkkaa ilkeyttään. Noidanvasaran täydennetyssä painoksessa julkaistiin Jeesuksen maanpäällisen sijaisen ja huolestuneen kahden lapsen isän Innocentius VIII:n[4] esipuhe, jossa hän ilmaisi huolestuneisuutensa nykynuorison vaarallisista villityksistä. Samassa tekstissä hän valtuutti katolisen tuomioistuimen, maallisen oikeusistuimen ja kaikki lukutaitoiset kylähullut taistelemaan noituutta vastaan.

"Huolestuneen kahden lapsen isän" kirjoitus vetosi niin syvästi Euroopan kansalaisiin, että jokainen kirkonmies, tuomari ja tavallinen tallaaja kantoi kortensa kekoon nuorison tulevaisuuden vuoksi. Seurauksena jokaisessa kylässä oli aina joku, joka havaitsi naapurin (sattumalta vittumaisessa) isännässä yllättävän pimeitä puolia[5]. On ollut yleinen harhaluulo, että noitavainoissa oltaisiin epäilty pelkästään naisia - esimerkiksi Suomessa, Virossa, Islannissa ja Venäjällä suurin osa oikeudenkäynneistä pidettiin miespuolisia noitia vastaan, joten noitavainojen tiivistelmänä ei voida käyttää "tekosyy hankkiutua eroon rumista ja häijyistä akoista"[6].

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=514433&
  2. Kyllä, saksalaiset olivat tämänkin neronleimauksen takana.
  3. Tai no, niin vallankumouksellinen kuin katolinen kirkko on sen vaikutusalueella julkaistavan materiaalin antanut olla viimeiset 1500 vuotta...
  4. http://www.chronicon.com/noita/innocentius.html
  5. esimerkiksi sekin kerta, kun tuli särjettyä sen hevosvankkureista valjaat, ja se toivotti että PAHAA PÄIVÄNJATKOA!!!
  6. Minkä puuttuminen on tosin ainoa syy, miksei noitavainoja olla uusittu