Ohje:Säännöt/Nimityhmäily

Ensimmäinen sääntö:

Älä tee (nimi)tyhmäilyjä

Nimityhmäily tarkoittaa kärjistettynä, että otat seitsemännen luokan ihastuksesi nimen ja luot siitä Hikipediaan esimerkiksi sivun nimeltä Maija Virtanen, johon kirjoitat ainoaksi sisällöksi: Tekis mieli tunkee munaa sen tissien välii. Sivustasi tulee turhaakin turhempi, ja se todennäköisesti poistetaan. Tällainen ei ole hauskaa. Älä tee niin.

Nimityhmäilyä on myös se, että käytät artikkelien nimessä jotakin mahdollisimman typerää sijamuotoa (eli muuta kuin nominatiivia, poikkeuksena kalenteri-luokan sivut, jotka ovat partitiivissa). Tällaisia huonoja esimerkkejä ovat artikkelit Salkkarien, Paskaa, Kovia Jätkiä yms. Ai miksikö? Hakukone hukkaa ne helposti –> kukaan ei löydä niitä –> niistä tulee yksinäisiä sivuja. Tällainen ei ole Hauskaa. Älä tee niin.

Lisää nimeämiskäytännöistä

Koska Hikipedia on vapaa temmellyskenttä, ketään ei oikeasti kiinnosta, löytyykö täältä mitään. Helpotat asioiden hukkaamista

  • kirjoittamalla varsinkin erisnimet lonkalta tarkistamatta niitä
  • olematta tarkastamatta, olisiko aiheesta mahdollisesti jo olemassa artikkeli
  • laajentamalla nimityhmäilyn kautta syntyneitä artikkeleita ja pitämällä tällä tavoin pystyssä neljää artikkelia esimerkiksi George W. Bushista nimillä George w bush, Yrjö Puska ja Georg tuplawee Bush.

Tee siis näin. Se se vasta on hauskaa. Oikeasti. Älä tee. Ei ole!

Katso myös