Olli Rehn

Tämä artikkeli sisältää vähintäänkin kepulia sisältöä ja sen lukeminen aiheuttaa sienten kasvua varpaiden- sekä muissa väleissä!
Shamrock.jpg
Shamrock.jpg
Jos luet tätä artikkelia, saatat hajota mustaksi kull mullaksi!
Jos et kuitenkaan hajoa, saatat ruveta väyrystelemään jo vanhastaan.
Jos etsit artikkelia jostain älyllisemmästä ja laillisemmasta, kokeile Satunnainen sivu -toimintoa.

Olli Ilmari Kemal Rehn (s. 31. maaliskuuta 1962 Mikkeli) on Euroopan unionin talous- ja raha-asioista vastaava komissaari. Hän on myös keskustalainen poliitikko. Rehn toimii Euroopan komission varapuheenjohtaja 2010–2014. Aiemmin hän toimi Euroopan unionin laajentumisasioista vastaavana komissaarina. Olli Rehn kannatti ja kannattanee yhä maan - Turkki - jäsenyyttä EU:ssa. Olli Rehn on saanut "lahjana" Adanan kaupunginjohtajalta Turkista luxusvillan. Tieto on vahvistamaton, mutta huhut ovat vakuuttavankuuloisia.

KoulutusMuokkaa

Tarpeeksi. Muun muassa poliittista taloustiedettä Oxfordissa.

Poliittinen uraMuokkaa

Olli Rehn toimi keskustanuorten puheenjohtajana. Kansanedustajaksi 1991. EU-tartunnan Rehn sai toimiessaan Euroopan parlamentin ja Suomen eduskunnan yhteiskomitean puheenjohtaja vuodet 1993–1994. Syksyllä 2003 Rehn jeesasi kaveriaan Alpo Rusia. Alpoa epäiltiin syyttä vakoojaksi vaikka kaikki tietävät että vakooja oli eräs toinen henkilö.

HarrasteetMuokkaa

 

Rehn ja Rusi kirjoittivat yhteisitä naisseikkailuistaan kirjan Kuuma käsi ja kipukippi. Kirja ei käsittele suojelupoliisia. Tanssiminen ja kevyt iltapäiväjuopottelu maistuu myös rankan työpäivän jälkeen.

PersoonaMuokkaa

Melko suoraselkäinen mutta osaa äksyillä. Lähettelee myllykirjeitä, koska säästäminen on nykykäsityksen mukaan hyve. Taloustieteen nobelisti Paul Krugman pitää Olli Rehniä torakkana, jota meidän Olli ei tietenkään ole. Olli on itseasiassa vain kulttuurillisesti kaukaisen Kelmi-Euroopan virkamies. Olli inhoaa syvästi kansan hänelle antamaa arvonimeä "Brysselin Bobrikov".

edeltäjä:
Jan Vapaavuori
Suomen elinkeinotteluministeri
2015
seuraaja:
'