One Piece

Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime ja Manga

”Onko totta, että kapteeninne pystyy venyttämään mitä tahansa ruumiinosaansa?”

~Merimies

”Totta, mutta hän on oikeastaan aika "veltto".”

~Nami

One Piece on eeppinen tarina kumisesta merirosvosta, joka haluaa merirosvokuninkaaksi.

Määritelmästä voi yleissivistyksellä vaivattomasti päätellä, että One Piece (suom. "Yks pala vaan...") on Japanilainen manga-sarja. Sarjasta on tehty sekä mangaversion lisäksi animesarja sekä useita elokuvia. Kokonaisuutena tässä ei ole paljoa järkeä, koska mangaversio on vain kuvia animeversiosta. On epäselvää, että miten tämä on mahdollista, koska animeversio tehtiin vasta mangaversion jälkeen. Toisaalta elokuvat perustuvat mangaan, mutta nekin ovat pelkästään kuvia animesta. Aikamatkailun osuutta selvitetään.

HenkilötMuokkaa

 
Kuvassa vasemmalta oikealle: Nahkakostaja, Pinokkio, Molo, Apina-Luffy, Chuck Norris, Petteri Sinikuono, Nami-Nami ja Ace Ventura.

Mangan neljännen volyymin paikkeilla Luffy tajuaa tarvitsevansa vakavasti otettavaan merenkulkuun merikelpoisella aluksella muitakin kuin itsensä. Tämän jälkeen Olkihattumerirosvoihin rupesi liittymään jäseniä tasaiseen tahtiin kuin itsestään. Nuorille suunnatun mangan päähenkilöiden ainutlaatuisuusperiaatteen takia joka ikinen on superlahjakas tai ylitsekäyvän voimakas. Miehistöön liityvän hahmon pystyy tunnistamaan etukäteen siitä, että tämän piirtämiseen on kiinnitetty aivan erityisesti huomiota.

 • Monkey D. Luffy, Kapteeni

Tarinan päähenkilö, kaiken taustalla vaikuttava Mastermind. Luffyn (lausutaan Ruuhi) perimmäisenä motiivina on alistaa koko maailma[1] gumi-gumi-voimiensa valtaan. Luffy perusti oman merirosvojoukkionsa, "Olkihattupiraatit", pelkästään tätä tarkoitusta silmällä pitäen. Tähän asti Luffyn suunnitelma on mennyt päin persettä, koska hän ei suostu varsinaisesti ryöstämään ketään vaan tyytyy lainvalvojien kanssa yhteen ottamiseen. Lisäksi hänen värväysmetodinsa ovat perin kummallisia[2]. Luffy pystyy gumi-gumi-voimillaan venyttämään mitä tahansa *höm höm* ruumiinosaansa kuin kumia. Tämä johtaa myös hassusti nimettyihin hyökkäyksiin, jossa Luffy venyttää ruumiinosaansa ja huutaa "Gumi-Gumi-((Jotain))", jotta vastustaja osaisi varoa. Hän myös ilmeisesti harjoittaa kehonrakennusta tarinankerronnan ulkopuolella, sillä hän muuttuu aina vain voimakkaammaksi kun tarina sitä vaatii.

Luffy on perusluonteeltaan ystävällinen ja mukava. Tämän alla kytee kuitenkin oikukkaan seken luonne, sillä Luffy saattaa esimerkiksi hakata laivatoverinsa henkihieveriin jos he eivät kutsu häntä naurettavilla mahtipontisilla titteleillä.[3] Luffy on myös valmis uhraamaan henkensä, jotta nälkäinen kulkukoira saisi paketin koiranruokaa. Tästä voikin päätellä, että Luffy on hyvin eläinystävällinen henkilö. Luffy koki henkisesti kovan kolauksen kun hänen tuli-tuli -marjan syönyt hänelle sukua olematon anikinsa[4] menehtyi spontaaniin laavanyrkkiin.

 
Kolme cosplayaajaa pilaamassa sarjan fanien mainetta.
 • Molo/Roronoa Zoro/L'ollonois Zolo, Ruorimies (riippuen suomennoksesta)

Molo on shounensarjan peruspalikka, suuntavaistoton molokki, joka jostain syystä kykenee sekä puhumaan selvästi, että taistelemaan miekka suussa. Hänen käyttämänsä "kolmen miekan tekniikka" toimii juuri niin hyvin, kun sen ei voisi odottaa toimivan. Molon erikoisvoima on satojen muiden shounen-sankateiden tavoin se, että mitä enemmän hän on vuotanut verta, sitä voimakkaammaksi hän tulee. Molo myös käyttää tätä temppua useammin kuin laki sallii.

One Piecen fanit ovat spekukoineet, että Mololla on jonkinsorttinen Freudilainen Oidipus-suhde vanhaan lapsuudenystäväänsä. Tästä todisteena on kuitenkin vain muutama huonosti piirretty flashback, joilla mangaka yritti saada syvyyttä työhönsä. On silti vallan epäilyttävää, että toimintamangan idiootti/hyvä taistelija -hahmolla voisi olla seksuaalista ajoa, joten naissuhde onkin sangen voimakkaasti kyseinalaistettu.

 • Nami "Nam-Nam", Navigaattori

Valehteleva varas, jonka vaatetus muuttaa merirosvoilun seikkailuksi. Kiero ja umpimätä navigaattori, joka ei löytäisi valasta kylpyammeesta. Namin kohtaloksi on osunut pitkäaikaisissa sarjoissa varsin yleinen "henkinen ja fyysinen kehittyminen", eli rintavarustusta on kertynyt lukujen aikana lisää ja paljon. Nami sai hahmoonsa roppakaupalla lisää syvyyttä hänen menneisyydelleen omistetussa tarinakaaressa, jonka reliikit, muutamat mandariinipensaat, keikkuvat vieläkin Olkihattumerirosvojen mukana. Namilla on epäselvä sadomasokistinen suhde Nahkakostajan kanssa, mutta tämänkin selvittäminen lukijoille on jäänyt itsenäisten julkaisijoiden kontolle.

 • Pinokkio/Usopp, Hengaaja

Pinokkio on ylivoimaisesti koko sarjan voimakkain hahmo. Melkein. Hän on urhea merten soturi, jolla on komennossaan 80 miljoonan miehen armeija. Melkein. Jotta hän ei vahingossa tuhoaisi koko maailmaa, hänen on käytettävä aseenaan ritsaa. Ritsakin on tosin tappava ase hänen käsissään. Melkein. Hänen unelmansa on tulla oikeaksi pojaksi. Melkein. Jätti Olkihattupiraatit voitettuaan Luffyn kaksintaistelussa. Melkein. Teki onnistuneen paluun Sakekuninkaana. Melkein. Kukaan ei kyennyt arvuuttelemaan hänen oikeaa henkilöllisyyttään selville. Melkein.

 • Chuck Norris, Kokki (Suomentaja on sössinyt käännöksen Sanjiksi. Tästä ei kannata välittää.)

Chuck Norris on sarjan toiseksi ylivoimaisin hahmo. Hän ei ikinä ota käsiaan pois taskuistaan ja hänen taistelutyylinsä koostuu pelkästään potkuista, koska animoijat ja piirtäjät eivät uskaltaneet piirtää hänen lyöntejään. Chuck Norris päätyi sarjaan omasta tahdostaan. Koska oikeassa elämässä juuri kenestäkään ei ollut hänelle vastusta, hän päätti ujuttaa itsensä johonkin jossa olisi paljon vahvoja vihollisia. Sarjassa Chuck Norris ei näytä samalta kuin oikeassa elämässä, koska kukaan animoijista ja piirtäjistä ei uskaltanut piirtää häntä. Sarjassa sanotaan, että kyseinen herra pitäisi naisista, mutta ei se ihan totta ole...[5]

 • Petteri "Chopper" Sinikuono, Lääkintäeläin

Petteri oli Rumpusaari-tarinakaaren alussa yksinäinen poikamies Lumisaarelta. Muututtuaan kammottavaksi ihmisporo-hybridiksi[6] hän sai pian tuta sekä ihmisten, että porojen halveksunnan. Vietettyään pitkän aikaa yksin hän sai viimein pitkään kaipaamansa miespuolista seuraa Tohtori Hirulukilta, jolloin hänestä tuli rauhallinen ja hän jäi asumaan Tohtori Himorunkin kanssa Lumisaaren vuoristoina paikkansa ajaviin "rumpuihin". Idyllistä elämää ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Hikutuk radikalisoitui ja liittyi hetken mielijohteesta antifasistiseen "Hei Pomppivat Pallo -ninjat"-itsemurhapommitusryhmään. Tohtori Hikotus räjäytti itsensä palasiksi protestina silloisen kuninkaan mielivaltaa vastaan, mutta unohti hankkia attentaatilleen tarpeeksi näkyvyyttä. Näin Sinikuono jäi tämän karmean virhearvioinnin ainoaksi todistajaksi. Kuten mangassa ja animessa on useaan kertaan todettu sinikuono sekoittelee laivankopissaan omia pillereitään, jonkinlaisia steroideja (ottaen huomioon ruumiin yhtäkkiä erimuotoiseksi muuttumisen)

Myöhemmin hän tapasi 150-vuotiaan Tohtorinna Kurahousun. Kurahousu antoi Petterille majapaikan siihen asti, kunnes Luffy ilmestyi saarelle lääkäriä etsimään. Nami oli trooppisella saarella bikineissä heiluessaan saanut fataalin tissinnyrjähdyksen[7], jonka parantaminen äänestettiin miesten ääniylivoimalla Olkihattupiraattien ykkösprioriteetiksi. Koska Luffy sattui juuri kaipaamaan miehistöönsä lääkintämiestä, on vain luonnollista, että Tohtorinna Kurahousu oli kouluttanut Petteristä sellaisen.

 
Kolme tolloa lisää siltä varalta, että maineesta olisi vielä jäljellä rippeitä edellisten jäljiltä.
 • Nahkakostaja, Fetissi-fanipalvelu-objekti

Nahkakostaja on Shikkibu.. Skihibuka Shikikab Ryövärilordi Crocodilen ex-käskyläinen ja parantumaton transvestiitti-friikki. Hän on syönyt "geenimanipulaatio-geenimanipulaatio -marjan", joka antaa hänelle voiman saada ylimääräisiä ruumiinosiaan ilmestymään mistä vain. Voimillaan hän on ahdistellut Namia seksuaalisesti, vakoillut miehistön miesjäsenten kylpypuuhia sekä harjoittanut hektisiä bondagehetkiä quasi-egyptiläisten lintumiesten kanssa. Lienee sarjan ainoa oikeasti seksuaalista ajoa omaava henkilö, sillä hän yritti "temppujaan" Ace Venturan kanssa, jonka luontainen vastuskyky kiristykselle tosin pilasi Nahkakostajan suunnitelmat.

 • Ace "Franky" Ventura, Tirkistelijä

Ace Ventura oli ennen mitätön huumediileri ja tirkistelijä, mutta jäätyään eräällä keikalla[8] kiinni hänet jätettiin höyryjyrän alle. Ace onnistui pelastamaan itsensa käyttämällä avuksi lähistöllä ollutta, takavarikoitua lastia penispumppuja, jotka hän asensi kehoonsa. Nykyään Ace siis pystyy laajentamaan mitä tahansa ruumiinosaansa (yleensä kikkeli ja takapuoli) ja lisäksi hän pystyy kusemaan kuuden tuuman rautanauloja. Virittelipä tämä heppu itselleen myös penispumppujen painevaikutukseen perustuvan käsipaineilmakanuunan. Ace pukeutuu vain tyhmännäköiseen havaijipaitaan, aurinkolaseihin ja uimahousuihin. Nahkakostaja yritti kerran kiristää[9] Acea ottamalla tämän primääriset sukupuolielimet panttivangeiksi, mutta joutui pettymään pahan kerran kun paljastui, että ne olivatkin silkkaa terästä.

 • Se Luurankoheppuli/Luultavasti äärimmäisen kornisti Bones, Muusikko

Perverssi elävä kuollut, jonka nimi karkaa niin mielestä kuin kirjoitetulta dokumentilta. Luultavasti äärimmäisen kornisti Bones.

 • Lisää on tulossa

Epätoivoinen Luffy on siirtymässä kidnappauslinjalle. Tuoreimpien Japanissa tehtyjen faniäänestyksen mukaan parhaat kandidaatit ovat muutaman luvun kuvioissa pyörinyt, hentai-lehtien läpipiirroksena aloitettu "amazonprinsessa" sekä kroonisesta ripulista kärsivä[10], maailman homoseksuaaleimmassa vankilassa työskentelevä vanginvartija. Tästä huomaakin, että äänestykset tehtiin Japanissa.

JuoniMuokkaa

 
Sarjan kuluessa tapahtuu runsaasti hahmokehitystä. Kehityksen suunta on ilmeinen.

Tiivistetysti sanottuna koko sarja kertoo kumisen merimiehen edesottamuksista. Kokonaisuutena sarjaa voi kutsua hillittömien tappeluiden ja dadaististen mono- ja dialogien sarjaksi.

Kirja:

 • 1- Tässä kirjassa kerrotaan Luffyn onnettomasta lapsudesta ja "Suuresta Pirunmarjaonnettomuudesta" johon liittyy umpikännit ja Shanksin käden syöminen.
 • 2- Luffy varastaa laivan ja lähtee seilaamaan. Harmi vain ettei hän osaa ohjata laivaa. Kirja koostuu lähinnä hienoista maisemakuvista ja satunnaisista vessassakäynneistä.
 • 4- Luffy päättää hankkia orjia hoitamaan laivaa. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Neljäs kirja sijoittuu lähes kokonaan Luffyn pään sisälle ja 100 sivun aikana saadaan aikaan hieno suunnitelma orjien hankkimiseen. Luffy sattuu vahingossa vapauttamaan ristiinnaulitun Molon, joka vannoo Luffylle uskollisuutta. Ikävä kyllä kumpikaan ei osaa ohjata laivaa, mikä johti eeppiseen ketjukolariin Orange Townin satamassa.
 • 5- Kirja koostuu hienoista maisemakuvista. Äänestettiin fanien keskuudessa parhaaksi kirjaksi sarjan historiassa, mukana kissoja.
 • 6- Puoleenväliin saakka kirja noudattaa viime kirjassa hyväksi havaittua kaavaa, mutta yhtäkkiä Luffyn ja Molon kimppuun hyökkää joukko ninjoja ja hirveä taistelu alkaa.
 • 7- Taistelu jatkuu, Molo vahvistuu. Jostain ilmestyy mukaan varas Nami.
 • 8- Chuck Norris potkii itsensä laivalle. Norris vaihtaa nimensä Sanjiksi.
 • 9- Odan lääkitystä vaihdetaan, ja kalaihmiset ilmestyvät sarjaan.
 • 17- Petteri Sinikuono summonoidaan.
 • 18- Luffyn kauan sitten kadonnut veli tulee heittämään hiekkaa ja vittuilemaan savumiehelle.
 • 21- Juonenkäännös! Molon ensimmäinen kunnon taistelu!
 • 22- Molo häviää ensimmäisen taistelunsa!
 • 25- Luffy paljastuu goatse-mieheksi! Kumimieheltä kaikki onnistuu!
 • 27- Kannabis aiheutti Eminemin ilmestymisen sarjan pahiksen roolissa. Taisteluhan siitä seurasi.
 • 35- Alus törmää kariin ja Luffy pistää paikalliset mutakuonot laivankorjaushommiin.
 • 44- Alus yllätys, yllätys, (neekerien taidot huomioon ottaen) uppoaa.
 • 54- Otsikko: "Vankila muuttaa miestä".
 • 57- Todellisuusrajoitteinen taistelu alkaa.
 • 58- Japanin Ässä kuolee. Valkoparta-oyaji heittää myöskin veivinsä - tuhoten sillä merivoimien päämajan.
 • 59- Luffy suunnittelee jotain suurta - flashback!
 • 61- Aikahyppy! Hahmojen hiukset kehittyvät!
 • 62- Ideoita kierrätetään! Kalaihmisten paluu! 780% enemmän lonkeroita!
 • 63- Van-Deer Tekken yrittää tuhota merenpohjaisen maailman Nooan Arkilla. Deus ex machinaa odotellessa Atlantis evakuoidaan.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Pirulliset viitteetMuokkaa

 1. Ja varsinkin Nami
 2. http://www.youtube.com/watch?v=crKAn5iJQmw
 3. Paitsi Molon, jonka ylitsevuotavan sekeyden kohdalla Luffy ottaa poikkeuksellisesti uken roolin. Tässä suhteessa Luffy tekee poikkeuksen myös herransa Mister 2 Bon "Gay Way" Clay Aikenin kanssa, koska jälkimmäisen sanojen mukaan on nautinnollista saada "parhaat palat molemmista maailmoista".
 4. Kääntäjän huomautus: "Aniki" tarkoittaa isoveljeä.
 5. Chuck nähdään usein ukeilemassa Luffyn kanssa.
 6. Pirunmarjoilla oli osuutta asiaan.
 7. Kyllä, meillä on artikkeli siitä. Älä kysele enempää, ole kiltti.
 8. Tirkistely-
 9. Kikkeliintuntuvan kirjaimellisesti
 10. Diarrea-Diarrea-marja, junou.


  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.