Oulu (Suomi)

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Tämä artikkeli käsittelee erästä Suomen kuntaa kaupunkia. Myös Ameriikassa on samanniminen kaupunki. Ja hakusanan muita merkityksiä löydät myös täsmennyssivulta.
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.

”Oulu on Suomen Kemi.”

~tuntematon
Oulu Roksiti
Oulun vaakuna.png Suur-Oulu.jpg
vaakuna sijainti
Ookkonää oulusta, pelekääkkönää polliisia?
Lääni Oulun lääni
Maakunta Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Seutukunta Oulun seutukunta
Kihlakunta appiukko
Perustamisvuosi 1605
Kuntaliitokset Oulujoen kunta vuonna 1965 (Kekkosen päätöksestä), Pakkoliitti Ylikiimingin vuonna 2009 itteensä
Pinta-ala
- maa
- sisävesi
- meri
449,53 km²
369,2 km²
34809 km²
12 km²
Väkiluku
- väestötiheys
- väestönkasvu
- väestöennuste
- 0–15-v.
- 16–64-v.
- yli 64-v.
Roskaihimisiä n. 200 000, ehkä.... (millenniummina)
356,6 as/km² 
0.1% % (eilen)
200 001 (2027)
99% %
0.9% %
0.1% %
Työttömyysaste 100.9% % 
Kunnallisvero 18,00 % 
Kunnanjohtaja Toripolliisi ja jonnet
Kunnanvaltuusto
Keskusta
666 paikkaa
ehkä pari, juu...

Oulu on liki pohjoisnavalla sijaitseva, S-ketjun omistama ja junttien asuttama hassu kaupunki, jossa on rakennettu kirjasto merelle, yliopisto suolle ja satama maalle. Oulu on myös uusien kuntaliitosten myötä yksi Suomen nopeimmin laajenevista kunnista, viimeaikaisten päätösten myötä Oulun kasvu suhteutettuna asukaslukuun ja pinta-alaan vetää vertoja jopa 40-luvun Saksan kasvuvauhdille. Valtatien liikenne katkaistiin autoilta kokonaan ja sen liikenne ohojattiin pysyvästi Kiertotielle! Oulun kaupungin ilimettä tominoi Oulun kaupunginteatteriksi naamioitu yjinvoimala. Tämä oli tavalliselle pulliaiselle ihan tuntematon asia, kunnes muutamat japanilaiset turistit huomasivat Tuiran silloilta ydinvoimalan lauhdutustornin keskellä torinrantaa.

Oulu tunnetaan myös Suomen suurimpana sellaisena kaapuntina, jolla ei oo yhtään julukkista (huom. Jasmin Mäntylä ei ole suuri julkkis). Tämän takia laatulehti Seiska on asettanut kaupungin ikuiseen boikottiin, eikä lehteä saa tämän takia jakkaa kaapuntin alueella.

Oulusa puhutaa oulua, joka muistuttaa pikkuse keski- ja eteläpohojalaista murretta ja savua, mutta on aiva mahottoma palijo hirvittävämmä kuulosta. Avojalakaset oululaiset, eli Oulusa syntyneet, pittää ittiää parempina eli arjalaisina uuber-ihimisinä suhteesa "tullista tulleisiin" eli muualla syntyneisii, tullee ne sitte Helsingistä, Parriisista tai Nyy Jorkista. Oululaiste oletettu sloukani on "Paska kaupunni!", mutta toellisuuesa se on "Tyhymiä nuo muut ku ne ei tajua, että oululaiset on maailiman viisainta ja vaatimattominta porukkaa ja että Oulu on universumin keskus". Oululaiset on esimerkiksi nii fiiniä porukkaa, että niitä ei kiinnosta tippaakaa kikkelihuumori tai jotkut kaksmielisyyet.

Väestö

Oulun väkiluku oli vuonna 2008 suoritetussa empiirisessä tutkimuksessa noin 132 726, joista 55% oli Nokian insinöörejä, 25% NokiaSimenssin ja sen alihankkijoiden insinöörejä, 12% muita insinöörejä ja loput 8% pizzerian pitäjiä. Vuonna 1990 oululaisillakin oli aihetta juhlaan, sillä sen asukasluku ylitti jo 100 000 asukkaan rajan.

Oulussa on viimeaikoina tehty havaintoja "alastomasta juoksijasta" (Todellisuudessa puolialaston). Tuntomerkit: pitkät koivet, voideltu vartalo ja ainoa pientäkään kiinnostusta herättävä ihminen Oulussa. Juoksee myös talvisin.

Koulutus

Oulusa koulutusta tarjoaa Oulun Yliopisto. Sen lisäksi Oulussa on meleko palijon amiksia, jotka kouluttavat toisiaan ja tullista tulleita etelän pellejä. Amiksien järjestämiä myllyjä voi nähdä mm. Raksilan parkkipaikoilla Oulun Kärppien kotivoittojen jälkeen.

Ruokakulttuuri

Koululaitoksissa syödään pelkästään paikallista herkkua eli rössypottua. Illantunteina paikallisia voi nähdä keskustassa tappelemassa nakkikoppijonossa siinä samalla myös syömässä käristemakkaraa eli kärkkäriä tai niin sanottua "kämäpizzaa" eli känkkyä, joka tehdää useimmiten kaikkein halvimmista raaka-ainesta.

Kulttuuri

Oulussa on kirjasto, jossa köyhät lukevat Kalevaa ja josta lainataan Arto Paasilinnan ja Kalle Päätalon kirjoja. Lisäksi Oulussa on mainitaan olevan sinfoniaorkesteri, taidemuseo ja maakuntamuseo. Nämä ovat sivistyneitä turisteja varten, eikä ollenkaan paikallisten käytössä. Paikallista termiittistä rakennuskulttuuria harjoittavat Grynderit. He ovat lähes poikkeuksetta Vapaamuurareita.

 
Tässä oli yksi vahva ehdokas Oulun kaupungin vaakunaksi. Se tosin jo ollut käytössä SS:lla, Vapaamuurareilla ja lestoilla. Pyhä Kolminaisuus siis toteutuu tässäkin hyvin duaalisella tavalla.

Alueet

Asukasluvultaan suurimmat kaupunginosat ovat Metsokangas, Tuira, Kuivasjärvi, Kaukovainio, Pateniemi ja Hönttämäki.

Pääartikkeli: Oulun kaupunginosat

Ei-alueet

Seuraavat paikat eivät sijaitse Oulussa, vaikka kulttuuriministeri tai joku muu etelän ihimine niin väittäisi.

 • Oulunkylä, Oulu on kaupunki, ei kylä
 • K-oulu, tämäkin lähiömarketti sijaitsee naapurikunnan puolella
 • J-oulu& j-oulupukki, Joulupukkia ei päästetä Ouluun, tiernapojat ovat aivan riittävän ärsyttäviä
 • Kittilä, Rovaniemi, Enontekiö, Ivalo, vaikka etelän miehestä ovatkin samaa kyläkeskusta, on välimatkaa monta poronkusemaa.
 • Eden, joku oululainen vaan haluaa omia Nokiankin
 • Oulunsalo, ne keleen lestat, jotka ovat varastaneet Oulun kaupungin lentokentän. Todisteet ovat selvät: Oulunsalon alueella sijaitsevan lentokentän kyltissä lukee "Oulun lentokenttä". Keleen lestadiolaiset!
 • Kempele. Kempeleessä asuu ne epälestat, jotka eivät voi asua suuntautumisensa vuoksi Oulunsalossa, mutta eivät halua asua Oulussa. Kempeleläiset ovat rakentaneet Pohjantien ohikulkutieksi sitä varten, etteivät köyhät erehtyisi pysähtymään Kempeleessä vaan menisivät joutuisasti ohi. Koska Kempeleessä ei ole lentoasemaa ovat kempeleläiset rakentaneet ohikulkutien varteen Zeppelin ilmalaivaterminaalin. Kempele ei kuulu Pohjois-Suomeen, koska sijaitsee Oulun eteläpuolella, asia voi erehdyttävästi näyttää etelän pöljien näkövinkkelistä toisenlaiselta, mutta niiltä voi nyt olettaa mitä vaan.
 • Oulujärvi. Oulussa on siis joki, ei järviä.
 • Kiiminki, paskakylä Oulusta noin 2000 km siperiaan päin.
 • Haukipudas, joka ei missään tapauksessa kuulu Ouluun, eikä kyllä erityisemmin mihinkään muuallekaan. Haukiputaalta tulee kaikennäköisiä hamppeja ja hulluja, joita ei mielellään Ouluun päästetä.
 • Hintta, Hinttassa kokoontuvat hienhajuiset urheilijanuorukaiset ja muiden eritteiden hajuiset vanhukset, sekä perjantai-iltaisin seurakuntanuoret. Hintasta löytyy kaikki tarpeellinen, kuten sukellus- ja vuorikiipeilyvälinekauppa.
 • Ii, pieni tuppukylä jonka väitetään kuuluvan Ouluun. (Urbaanilegenda) Iistä tulee enemmän HAMPPEJA kuin Haukiputaalta, joten heiltäkin pyydetään pienehkö tullimaksu Ouluun yrittäessä.
 • Nallikari on Oulun kaupungin hypekkäin paikka. Nallikarissa on nimittäin rantavalvojien koppeja sekä bussipysäkki. Linja 15 ajaa sinne sekä sieltä pois.
 
Toripolliisi päivystää.

Nähtävyydet

 • Toripolliisi, läski poliisi, joka vahtii ettei kukaan riko lakia torilla.
 • Potnapekka, hidas autojuna, joka ajaa päällesi, jollet väistä.
 • Paska kaupunni, Spray-teos ja suojeluskohde Oulussa Uusikadulla Mäen talomaalauksen rinnalla, joka nykyäänkin sinne aika ajoin ilmestyy. Varjelkaa sitä hyvä oululaiskansa! Nykyään paikalla on myös Paska Kaupunni -niminen pubi, jossa pitkätukkaiset rokkarit ja hampit kokoontuvat.
 • Raksilan markettien paikoitusalue viikonloppuiltaisin ja öisin, maalaiset ajelevat hölmönnäköisiksi tuunatuilla romuilla pillurallia ilman pillua. Nähtävyyttä käyvät turistien lisäksi oululaisetkin ihmettelemässä.
 • Röllimettä, Rajakylässä sijaitseva metsä, jossa kesäisin laahuilee sekä vihaisia että mukavia juoppoja. Jos ammattisi on pullodyykkari, niin Rölli-metsä on otollinen paikka tuottaa rahaa!
 • Nokian päämaja Peltolassa. Ei ihme, että rakensivat rakennuksensa mielisairaalan viereen: orjien vaihto näiden kahden laitoksen välillä on jokapäiväistä.
 • Pallo keskellä kaupunkia töröttävä kivipallo, jota lapset ja jotkut ídiootit käyvät pyörittelemässä. Öisin humalaiset yrittävät osua siihen kilpaa pissaruiskuillaan.
 • Äimäraution galleria Jotkut väittävän paikan olevan pelkkä urbaanilegenda. Mutta taidesisäpiireissä jo vuosia vaikuttaneet snobit vannovat tämän paikan nimeen. Huhujen mukaan lippuja tähän galleriaan voi ostaa kellon ympäri ratapihalla hiipailevilta junabongareita mahdollisimman etäisesti muistuttavilta henkilöitä todella korkeaan hintaan. Paikan ainutlaatuisuus piilee juuri siinä ettei yksikään teos ole kaupan ja lippua hankkiessa on suuri vaara joutua junan tai poliisin runnomaksi.
 • Mannerheimin puisto eli tuttavallisemmin Kelan puisto. Kelan puisto sijaitsee yllättäen paikallisen Kelan edessä. Kelan puistossa voi varsinkin kesäisin tavata jos jonkinlaista kulkijaa alaikäisistä räkänokista vanhan koulukunnan puistokemisteihin. Keskeltä Kelan puistoa löytyy suihkulähde, jonka virtsapitoisuus on lähes syövyttävä: Oululainen tarusto tuntee kuitenkin tarinoita ihmisistä jotka ovat selviytyneet suihkulähteessä uimisesta yhtenä kappaleena. Kelan puistossa asioidessa on syytä muistaa varustautua oikein ja trendejä seuraten: oluen on oltava ehdottomasti halvinta ja lämmintä.
 • Kolikko-Tane: Paikallinen Super-Mario. Puliukko jonka motto oli: -Olisko sulla heittää yhtä kolikkoo..? Tane on sittemmin exitus eli edesmennyt, ja siirtyi Kolikkomiesten Taivaaseen. Tanen saattoi tavoittaa usein Kelan puiston likeisistä maisemista elinaikanaan. Kolikko-Tanelle suunnitellaan omaa patsasta, joka ilmeisesti tulee olemaan vastapäätä Tori-Polliisia.
 • OYSin autoramppi. Koko Pohjanmaan maakuntien korkein paikka.
 • Valakia. Kadun päälle rakennettu S-mafian kauppakeskus, joka on Oulun seudun johtava diilauspaikka.
 • Pekuri. Oulun keskustan vanahan pörssin, stockmannin päälle rakennettu keskon kankstereitten kauppakortteli.
 • Kivisydän. Parkkipaikaksi naamioitu ydinreaktori, jonka lauhdutustornina teatteri toimii.
 • Roskatunturi. Roska-ruka, Paska-tunturi tai joskus jopa Ruskotunturi on Ruskossa sijaitseva roskakasa, jossa käynti voi myrkkykaasujen takia sulattaa aivosi. Siksi kukaan ei käy siellä.
 • S-Marketit. Oulun näkyvimpiä maamerkkejä. Jonnejen uskotaan kerääntyvän näiden lähettyville juomaan pari energiajuomaa. Noin 55 % Oulun rakennuskannasta on S-Marketteja ja loput 45 % ovat K-Marketteja.

Kesällä 2017 Oulun lukuisia nähtävyyksiä alkoi kiertämään ravintola Kaarlenholvin mukaan nimetty turistibussi Kaarle. Oulun suosituimpia nähtävyyksiä, Limingantullin Prismaa ja Tuiran pizzerioita, voi vilkkaimpina päivinä nähdä ihastelemassa kaksi ihmistä.

Oululaisia liikennesääntöjä

 • Jos joku mennee eelle, aja ohi.
 • Jos joku kärttää eelle, nii elä päästä.
 • Ku liikennevalo vaihtuu nokkas eessä vihiriästä keltaseks, nii kiihytä. Kyllä nää kerkiät.
 • Ku jalankulukija tullee eesä suojatielle, nii lissää vauhtia. Ei se sitte tuu.
 • Mutta jos kuiteski tullee, nii polokase kaasu pohojaan. Eipähä jää kitumaan.
 • Säästä aina vilikkua.
 • Oo varovaine tungosaikaa, ettei kännykkä lipsaha korvalliselta.
 • Ku joku yrittää rampilta Pohojantielle, elä tee tillaa. Se on kuitenki joku pölijä.
 • Jos tahot ajjaa rauhasa, nii läheppä paanalle sillon ku kaikki muukki tappaa liikkua.
 • Jos jonku auto mennee rikki ja pysähtyy eessäs, nii tööttää ja raivua ittekseks niin kaua, että saat laakin tai muun syvänrookauksen.
 • Jos ajat polkupyörää, jalankulkija (kuten autoilijakin) on aina väärässä. Jos jalankulkija on mielestään oikessa, leivo lättyyn. Kerro Oulun polliisille, että jalankulkija oli mielestäsi mestarikarateka (kuten kaikki jalankulkijat Oulussa mielestäsi ovat), jolloin Oulun polliisi uskoo sinua täydellisesti (Myllyoja juhannuksen jälkeen 2011, "pyöräilijä koulutti juoksijaa, jms.", Kalavan uutisointi tapauksesta).
 • Kuusamon tie on moottoritie ja oot pölijä jos et aja satasta
 • Mikään sääntö ei koske Potnapekkaa

Oulun historia

 • Jeesuksen aikoihin: Ruotsalaiset pyörittävät Suomea. Oulu ei pyöri mukana.
 • Vielä kauemmin sitten eli: Venäläiset mukamas Oulua jotain.
 • Ei niin kauan sitten: Hehkulamppu keksitään Oulussa.
 • 1922: Oulu nousee merestä.
 • Oulussa oli suuri nakkisota vuonna 1956, jolloin kuoli noin 0 oululaista. Tiedon mukaan oululaiset olivat liian laiskoja tullakseen vaan päättivät kuunnella pookia ja syödä ryssäpottuja.
 • 1960-1980-luvuilla kaupungin virkamiehet ja poliitikot polttivat spurgujen avustuksella kaikki kulttuurihistoriallisesti arvokkaat talot Oulusta.
 • 1998: Microsoft menee konkurssiin, kiitos oululaisen bisneshain
 • Joskus: Oulu alkaa tuoksahtaa niin taivaallisesti, kun tehdas pystytetään.
 • Menneisyydessä: Tehdas räjähtää, koska Oululla on rahaa rakentaa uusi.
 • 1995: Saatana vierailee Oulussa, Oulun Leijonat voittavat jääkiekossa kultaa.
 • 2. Maailmansota: Oululaiset ydinpommit räjähtävät Japanissa, Japani antautuu
 • NYT: Historia on Oulun koululaisten mielestä tylsää.

Kuuluisia oululaisia

Katso myös

Aiheesta muualla