Pelle Hopo


Älä muokkaa!
Tämä sivu kuuluu ohjesivun varoittaviin esimerkkeihin!
Tai jos kuitenkin muokkaat, etsi edes parempi esimerkki ohjeisiin.

Pelle Hopo (s. 7. syyskuuta 1910, Ankkalinna, Yhdysvallat - k. 9. marraskuuta 2011, Jossain strippibaarissa) oli kuuluisan näyttelijän ja ohjaajan Hessu Hopon vanhempi ja vähemmän tunnettu velipuoli. Hänellä oli ainakin seitsemän lasta joista yksi on hänen mukaansa nimetty Pikku-Pelle Hopo.

Elämä ja teot

Pelle Tolvana "Se Hessun Äpäräveli" Hopo syntyi 7. syyskuuta 1910 erittäin rankoissa oloissa. Hänet adoptoitiin kaksi minuuttia syntymän jälkeen sillä isä ei halunnut äpäräpoikaa. Ja kuten jo sanottin Hopon lapsuus ja nuoruus olivat erittäin rankkoja ja useat tuntevat yhä sääliä häntä kohtaan. Vuonna 1918 8-vuotias Pelle värvättiin väkisin Saksan puolelle Ensimmäisessä maailmansodassa, ja Pelle onkin saanut miljoonia tappouhkauksia siitä lähtien (ennen postilla, nykyään Facebookilla ja Twitterillä).

Ja nyt siihen rankkuuteen: koko Pellen lapsuuden ja teini-iän ajan hänen adoptiovanhemmat pieksivät ja haukkuivat häntä, joka sai nuoren Pellen masentumaan. Vuonna 1929 Pelle tapasi velipuolensa Hessun ja he aloittivat yhteisen huumebisneksen; he myivät huumeita 100,000 dollarilla per satsi. Vuonna 1931 heidän ei tarvinnut tehdä sitä enää: heidän entinen (ja luultavasti paras) asiakkaansa Walt Disney alkoi tehdä heistä (kuolettavan tylsää) dokumenttielokuvaa, joka julkaistiin vuonna 1932 ja ihmiset rakastivat sitä. Ikävä kyllä Hessu ja Pelle eivät saaneet elokuvasta yhtään mitään, vaan Disney tuotti elokuvalla miljoonia. Vuonna 1941 Pelle ja Hessu pakenivat sotarintamalta Mexicoon josta Pelle löysi paikallisen ilotytön ja heillä oli parin vuosikymmenen suhde jonka jälkeen ilotyttö kyllästyi idioottipelleen. Pelle musertui, mutta veljet jatkoivat kuitenkin roskaelokuvien tekemistä Disneyn nimissä ja tienasivat satoja miljoonia. Vuonna 1955 Pellen veli Hessu kastroitiin, joka järkytti Pelleä. Pelle lähti Afrikkaan maanpakoon, mutta palasi pian jäätyään kiinni. 80-luvulla Hopot jatkoivat yhä roskaelokuviensa tekemistä ja olivat multimiljärdöörejä molemmat. He olivat jo vanhoja, mutta eivät millään viitsineet lopettaa, rahaahan siinä kertyi kuin roskaa kaatopaikalle, ei, paljon enemmän! Vuonna 1988 Hopot pääsivät Hollywoodiin, mutta ketään ei enää kiinnostanut katsoa kahta idioottiveljeä tunaroimassa ja 90-luvun alulla Hopot luovuttivat ja Hessu pakotti Pellen mukanaan Hollywoodin julkkiksille tarkoitettuun vanhainkotiin (Pelle ei kyllä olisi halunnut) ja olivat siellä kunnioitettuja sillä olivat harvoja amerikkalaisia jotka olivat selvinneet sekä ensimmäisestä että toisesta maailmansodasta.

Vuonna 1999 Hessun terveys alkoi laskea ja vuonna 2004 se laski liikaa. Hessu menehtyi vanhainkodissa, kastroituna ja entisenä huumediilerinä vuonna 2007. Pelle pakeni (jälleen) vanhainkodista sillä oli ollut siellä vain Hessun mieliksi. Nyt hän pakeni lähimpään strippibaariin ja oli siellä lopun elämäänsä. Joka ei tosin kauaa kestänyt, Pelle kuoli vuonna 2011 vakavaan sydänkohtaukseen kiihottuessaan liikaa. Se oli Pelle Hopon dramaattinen elämäntarina, kerrottuna vajaassa kymmenessä minuutissa.

Turhaa triviaa

  • Pelle Hopo oli Hessua yhden vuoden vanhempi ja eli neljä vuotta pidempään.
  • Vuonna 1993 Pelle oli vähällä saada hulluuskohtauksen eikä kestänyt ilman heroiinia. Yöllä hän pakeni vanhainkodista ja varasti sitä kunnon satsin. Se oli ainoa syy miksi Pelle jaksoi jäädä vanhainkotiin.
  • Vuonna 1927 Pelle surmasi adoptiovanhempansa ja pakeni varastamaan heroiinia, jota sitten alkoi myymään.