Phoenix Wright

Phoenix Wright on pyylevä, komea mies jota saatana näyttäisi riivaavan. Hyviksi ominaisuuksiksi luetellaan hyvät refleksit ja nopeat sormet.

Phoenix Wright (s. 13. kesäkuuta 1971) on paha lakimies, joka taistelee hyvyyden puolesta. Hän on saavuttanut hyvän maineen todistettuaan tähän mennessä jokaisen asiakkaansa syyttömäksi. Oikeussaleissa hänen taktiikkansa on seuraavanlainen:

Kun syyttäjänä on Edgeworth:

 • Tärkeännäköisten paperien naputtelu
 • Pöydän hakkaaminen
 • Tuomarin huomion keskittäminen muualle
 • Kouraisuliike etusormella vasempaan silmään


Kun syyttäjänä on kuka tahansa muu kuin Edgeworth:

 • Vastustajan analyysi
 • Tajuaminen että syyttäjä on liian kaukana sormen kantorajalta
 • Tolkuton itkeminen
 • Joku Phoenixin kavereista ratkaisee jutun


Phoenixilla ei ole samanlaisia älynlahjoja tai karua todellisuudentajua kuin asianajaja Edgeworthilla. Häneltä uupuu myös kylmä, tuima katse jonka avulla Edgeworth on saanut ratkaistua monia tapauksia. Tämä taktiikka ei tehoa Phoenix Wrightiin, jonka kierot ja harvinaisen epäurheilijamaiset tempaukset takaavat hänelle voiton jokaisessa tapauksessaan.

Phoenix Wright ja pelimaailma

Phoenix Wrightin työelämästä on tehty monia pelejä, joista yksi on julkaistu Euroopassa. Tämä peli kantaa nimikettä "Phoenix Wright - Ace attorney" joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa "Feenix Woikea - mestariasianajaja".

Vaikka pelin olisi ilmiselvästi pitänyt omistaa parhaista parhaimmalle Miles Edgeworthille, on Capcom selvästi lahjottu ylempien tahojen toimesta. Tästä huolimatta peli on onnistunut melkoisen hyvin, vaikka Edgeworthin rökittäminen ei tyydytä tippaakaan. Lahjukset ovat myös edesauttanut Wrightin pahimpien vippakonstien poistamista pelistä. Tähän lukeutuu myös surullisenkuuluisa silmäkouraisu, joka pelin betavaiheessa oli vielä mukana.

Pelissä käytetään Nintendo DS -laitteen mikkiä hyväksi huutamalla lakislangeja, kuten "Objection!" tai "Take that!" mikkiin. Kynällä selaillaan todisteita joita sitten lätkitään todistajien kasvoille, kunnes he tunnustavat katalat juonensa. Tähän kiteytyy myös pelin epärealistisuus. Oikeissa oikeussaleissa Wright huutelee sitä mitä päähän sattuu juolahtamaan. Todisteiden selaaminenkin on pelkkää silmälumetta, sillä hän käy aina ostamassa askarteluliikkeestä paketillisen A4 -kokoista paperia. Paperia hän harvemmin edes vilkuilee, se on yleensä vain arkin kulman naputteluun tai tuomarin hämäämiseen tarkoitettua materiaalia. Todisteiden läiskimisen sijaan hän keskittyy Edgeworthin silmiin.

Kuuluisuus; ansaittua vai ei?

Wright on ansainnut kuuluisuutta oman pelinsä saattelemana, mutta onko kuuluisuus varmasti mennyt oikeaan osoitteeseen? Phoenix Wright on kehittänyt loistavan illuusion että hän on aina syyttömien henkilöiden puolesta. Näin tosin voi olla, mutta syyttömyys ei ole tärkeintä. Tärkeintä on se, että Wright ei ansaitse voittoa. Voiton ansaitsisi kylmänrauhallinen Edgeworth hänen loistavilla puheillaan ja jääkylmällä katseellaan. Jostain syystä Phoenix selviää koiranpentukatseen turvin ja vaikuttaa aina reilummalta henkilöltä.

Phoenix Wright on illuusion mestari. Hän pystyy manipuloimaan ihmisiä yhdellä vilkaisulla. Tuomari on ikuisessa hallusinaatiossa, eikä täten pysty ajattelemaan Wrightia vastaan. Tämä on myös Wrightin omaa käsialaa. Syy miksi Phoenix puolustautuu sormellaan Edgeworthia vastaan, on Edgeworthin järkkymätön, kylmänhohteinen katse joka saa vuoretkin hikoilemaan. Tutkijat ovat kehittämässä suojaa Wrightin koiranpentukatsehypnoosia vastaan, mutta kokeet ovat vielä olleet tuloksettomia.

Todellinen Wright

Todellisuudessa Phoenix Wright ei ole pätevä asianajajaksi. Hän ei ole saanut edes tarpeeksi koulutusta. Kokonaisuutena hän on erittäin epävarma nuorukainen jonka hypnoosi yksinään auttaa häntä urallaan eteenpäin.

Wrightin uravalinta alkoi pienestä päähänpistoksesta työpaikkaa valitessaan. Hän tajusi että Edgeworth, joka oli aina ollut parempi koulussa, on ryhtynyt syyttäjäksi. Tästä Phoenix päätti kostaa aina voitolle pääsevälle Edgeworthille ryhtymällä puolustusasianajajaksi. Myöhemmässä vaiheessa Wright oppi ihmismielen manipulaatiota ja sai epärehellisin keinoin voitettua Edgeworthin. Manipuloituaan tuomaria pitkästyttävillä puheillaan nisäkkäiden ruokailutavoista hän tökkäsi Edgeworthia suoraan vasempaan silmään aiheuttaen hänelle aivoverenvuodon ja näön rajun heikkenemisen. Tuomari ei tätä nähnyt, koska oli keskittynyt käteensä nojaamiseen.

 
Wright on ollut joskus alakynnessä.

Toisessa tapauksessa Wright oli niin ylpistynyt viimekertaisesta voitostaan että kuvitteli voittavansa Edgeworthin helposti ilman manipulaatiota ja tökkimistä. Hän vapisi, yski, mumisi ja kirosi vailla minkäänlaista ammattitaitoa tai tyyliä. Edgeworth oli heti niskan päällä ja tiesi voittonsa koittaneen. Mutta juuri kun Edgeworth oli aloittamassa viimeistä puheenvuoroaan, Wright otti naulan ja työnsi sen suoraan Edgeworthin vasempaan silmään. Tuskissaan lattialla Edgeworth huusi apua, mutta tuomari luuli että hän yrittää saada lisäaikaa tapaukselle ja julisti puolustettavan syyttömäksi.

Faktatietoa

 • Phoenix Wright ei osaa
 • Edgeworth on hävinnyt jokaisen tapauksen Wrightin pelleilyn vuoksi
 • Wright on joutunut maksamaan Edgeworthin vasemman silmän piilolinssit
 • Wright on manipuloinnin mestari
 • Capcom on lahjottu
 • Wright on alkoholisti
 • Todisteet ovat oikeasti pelkkää valkoisia papereita
 • Phoenix ei leiki enää Edgiksen kanssa