Jos ezzit tietoa roiskeläpistä, tuosta einexxien einexxestä, olet kuule nörtti lähes, muttet aivan hakoteillä.
Siinä se nyt on. Gastronomian huippu!

”Vizzi qqun pitsa åån hywwaeae!”

~Perzza Rebbåånen

”Kuka helvetti on oksentanut pannukakulleni?!”

~Pappasi

Pizza tai pitsa (epävirallisemmin pitstsa, lausutaan "pitsa", tavutetaan pit-sa) on pitseriassa paistettu litteä leipä, jonka täytteenä on motsarellaa tai muuta mistä izze kukin tykkää. Pitsa kexxittiin Kauvazzalla vuonna 1986, kun joku tuntematon homo sapiens oxxensi leipurin vastaleivotun rieskan paeaelle.

Luettelo suosituista pitsoistaMuokkaa

Lisukkeena pitsassa voi olla muiden muassa kezzuppia, lakrizzaa tai zieniae.

Pitserian pitsatMuokkaa

Pitserian pitsat erottavat kotitekoisista pitsoista jumalaton hinta ja nautintatapa. Useimmiten 6-10 euron nimellishinnalla saa rieskan, jonka päälle on laatattu ladottu kezzubia, juustoa ja neljää izze valizzemaasi täytettä. Täytevaihtoehdot ovat perinteisessä pitseriassa pekoni, kinkku, meetwursti ja salami. Pitsaan voi myös saada yllatustautteet, jotka useimmiten ovat pari klemmaria ja rintakarvaa, jolloin se maksaa pikkusen enempi. Pitsan pohja on ammattilaisen tarkkuudella poltettu niin, että pinta on hiilenmusta, mutta sisältä silti täysin raaka. Pitsa tarjoillaan pöytään puoli tuntia myöhässä sateesta kylmenneenä, tai jos se on tilattu suoraan kotiovelle; kylmänä vetisessä pahvilaatikossa, lähetin ja ylimääräisen laskun kera. Pitseriasta riippuen täytteet ovat erilaisia. Esimerkiksi jossain pienessa yksityisyrittäjän pitseriassa voi päällä olla kinkun sijasta siperialaisen muflonin kylkilihas, ananaksen tilalla saattaa hyvin olla arfikkalaisen nälkää kärsivän lapsen ainoan pyyhekumin palasia ja basilika on saatettu korvata vanhan turkkilaisen ukon rintakarvoilla.

Pizzan ostaminen K-kaupan pakastealtaasta on luokiteltu vaaralliseksi. Pirkan tuottama pizza on valmistettu korpuksi kärvennetystä tiskirätistä, vanhasta ruokasoodasta ja hiivasta. Vaikka pakkaus sanoo tuotteen olevan valmistettu Italiassa, voi epäillä kaikkia mahdollisia paikkoja aina Kiinasta sinun kotipihaasi.


  Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.