Propaganda

Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto! Maailman mahtavin kansa!

»Demokratia merkitsee käyttäjäkansan valtaa. Demokratia on siis käyttäjien valtaa sen vihollisia vastaan. Kansan muodostavat kaikki työtätekevät ihmiset. Kansan vihollisia ovat ne, jotka elävät kansan työstä, elikkä Hikipedian lukijat. Kansaa edustaa sen huumori, älykkyys ja pureva iva, Hikipedian ylläpito. Koska kansa itse yleensä on aivan liian massaidiotismin hallitsema ja typerä käyttämään valtaansa, ylläpitäjät käyttävät kansan valtaa. Tämä valta perustuu vandalismin torjumiselle, joka ei tunne mitään rajoja. Ylläpitäjät käyttävät kaikkea kansan valtaa sen ylitse lukijoita vastaan. Demokratian tavoitteena on sen vihollisten säälimätön murskaaminen ja tuhoaminen huonoilla artikkeleilla.»
(Hikipedia: Ylläpitäjät)

Propaganda on hauskankuuloista soopaa, jolla yritetään vakuuttaa vähä-älyiset voimalla tai aikomuksilla. Propagandan väite ei siis ole totta "aina" (ei koskaan), mutta yleensä sen kailottaminen uppoaa ihmisiin, sillä nämähän eivät ole vielä tarpeeksi viisaita. Yleensä propaganda ei ole suoranaista valehtelua, mutta lähes aina puolitotuuksia. Ja tietenkin propagandassa kerrotaan vain omien asioiden hyvät puolet. Huonot puolet voidaan (100 % varmasti) jättää pois.

Propagandaa voi syöttää lähes missä tahansa. Sitä voi kertoa vaikka kadunkulmalla. Lastentarhasta löytyy paljon vaikutteita keräävässä iässä olevia. Aloittelevan propagandistin ei kuitenkaan kannata mennä kouluun muuten kuin vakituista työtä hakemaan. Siellä propaganda hoidetaan koulun puolesta. (Nyt me siirrymme tuohon tien toiselle puolelle korjausten ajaksi... --- Niinkuin hyvin tiedätte tämä pysyvä koulunvaihto... --- Kuten alusta asti tiesitte, tämä on nyt teidän viimeinen päivänne opiskelua Suomen valtion rajojen sisällä...) Propagandassa kannattaa kertoa aina omat hyvät puolet (Siellä on ihan oikea tietokone...) ja vastustajan huonot puolet (Täällähän on hometta...). Jos vastustajallasi ei ole tarpeeksi huonoja puolia (Betonihometta?), voit aina keksiä niitä lisää (Ja kirjatoukkia). Sama pätee niihin "hyviin" puoliisi (Siellä on hyvää kouluruokaa, ihan tosi.).

Aikoinaan Adolf Hitler piti suuria propagandapuheita Saksassa (Das reine deutsche Blut! Wir sind die Kartoffelköpfe Europas! Ich hab' meinen Koffer in Heidelberg verloren!! Strumpfen Strümpfen Strompfen Beerenpflücken!!!), ja monethan tietysti uskoivat häntä, tyhmiä kun olivat. Lisäksi hän suolti onnistuneesti propagandaa myös muille Euroopan maille, jotka olivat hieman hämmennyksissä. (En iiiikinä miehitä Puolaa. Iiiikinä. Vannon kautta kiven ja kannon. Viiksekkäisiin miehiin voi luottaa. En halua Euroopasta enää yhtään neliömetriäkään maata. En yyyyhtään.) Nykyaikana vanhoja propagandavideoita on hauska katsella, ja niille voi (pitää) nauraakin.

Ei saa naida naisia, koska niistä saa sukupuolitaudin, vaikka nämä naiset näyttävätkin ihan normaaleilta!

Propaganda on myös hyödyllinen keksintö. Sitä voit syöttää lapsille, jotka tietysti uskovat kaiken tosi helposti. Tietysti tätähän juuri huudellaan täysiä Yhdysvalloissa, ja kaikki uskovat. Myös tv-ohjelmiin syötetään piilopropagandaa, kuten kaikkiin amerikkalaisissa sotaelokuvissa. Päähenkilöt ovat juuri tietysti niin suuria sankareita, että ihan kateeksi käy.

Viholliset on sen sijaan pahoja elukoita. Myös FBI, joka tappaa täysin syyttömiä ihmisiä, valehtelee korvat höröllä, että eivät muka olisi mitään murhaajia.

Tässä se teidän hieno Neuvostoliitto on. Ainakin Joseph Goebbelsin mukaan.

Tunnetusti propagandistit väärentävät kuvia ja saattavat esim. syyttää sinua ihan mistä vain. Myöskin kaikki uutiset ovat propagandaa. Siinäkin yritetään kasvattaa vihaa toismaalaisiin, esim. näytettäessä ruumiita (jotka ovat lavastettuja). Myöskin uutistoimisto halusi ihmisten tuntevan myötätuntoa WTC-iskujen takia, jossa FBI itse räjäytti pommin rakennusten sisällä, ja lavasti Osama Bin Ladenin syylliseksi. Todellinen uutisversio WTC:n iskuista oli ihmisten aivopesemiseksi siihen, että vaivainen lentokone saisi romutettua hyvin vahvan rakennuksen sekunneissa. Samoin Pentagonin isku oli propagandaa. Siellä ei tullut mitään törmäystä, vaan armeijan helikopteri räjäytti seinän, iänikuinen hävittäjä törmäsi seinään. Koko maailma yritettiin aivopestä Osama Bin Ladenia vastaan. Huomioi, että myös edellä kuvattu salaliittoteoria on silkkaa propagandaa.


Katso myösMuokkaa

  Hikisitaateissa on säilössä suurimmaksi osaksi kuviteltua, osaksi myös oikeasti sanottua viisautta, jota kateelliset arvostelevat.

Ulkoiset linkitMuokkaa

  • Suuri Johtaja Adenoid Hynkel (A. H.) näyttää mallia
  • TÄMÄ on pelottavaa... Yksi karjuu, Wagner pauhaa ja Riefenstahl ohjaa. Kuulijoiden eturivi kastui syljestä niin, että joutui vaihtamaan univormunsa. Suurin osa puheesta on Duden-sanakirjasta sattumanvaraisesti poimittuja sanoja, joita ei ole edes taivutettu oikein. Jos olet kirjaston koneella, älä katso tätä, voit nimittäin saada osaksesi oudoksuvia katseita.