Suippumadonlakki

(Ohjattu sivulta Psilosybiini)
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Luomu-LSD
Wouaaa!
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Sienet Fungi
Kaari: Kantasienet Basidiomycota
Luokka: Avokantaiset Agaricomycetes
Alaluokka: Agaricomycetidae
Lahko: Helttasienet Agaricales
Heimo: Strophariaceae
Suku: Matojen ilopillerit Psilocybe
Laji: semilanceata
Kaksiosainen nimi
Psilocybe semilanceata
(Fr.) P. Kumm.[1]
Katso myös
Suippumadonlakki Wikispeciesissä
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli suippumadonlakista.

Suippumadonlakki (Psilocybe semilanceata) on "myrkyllisenä" vastavallankumouksellisena suomessa etsintäkuulutettu[2], kirahvien tai joissain tapauksissa norsujen näkemisessä auttava sieni. Vanha kansa tunsi tämän sienen myös nimellä silokki. Suippumadonlakin psilosybiinipitoisuudet ovat Suomessa esiintyvistä matojen ilosta vastaavista sienistä korkeimmat. Sienen kerääminen, hallussapito, käyttö ja myynti on kielletty Suomessa todellisuusharhanylläpitolain nojalla ja sen käytöstä varoitetaan sienivastaisella ja ”todellisuus”myönteisellä propagandalla.[3]

UlkonäköMuokkaa

Lakki on 0,5–1,5 cm leveä ja 1,5–2 cm korkea, pipomainen tai kellomainen, terävänipukallinen, laajenee, supistuu tai muuttaa värisävyään. Sileäpintainen ja ohutmaltoinen. Lakin väritys vaihtelee kosteuden mukaan. Kuivana se on vaalean nahanvärinen ja kosteana vihertävän ruskea. Kosteana heltat kuultavat raitoina lakin läpi ja lakki on limainen tai ainakin tahmea. Lakin reuna on sisäänpäin kääntynyt kuten heroiinin käyttäjäkin ja usein itiöiden valaisema.

Heltat ovat tasatyviset, kolotyviset tai irto- tahi leijutyviset. Ne ovat harvassa ja kapeat. Ensin vaaleat oliivinharmaat, lopulta tumman purppuranruskeat tai suklaanruskeat. Helttojen terät ovat vaaleita. Täällä haisee tärpätti.

Jalka on 3–10 cm pitkä ja 1–2 mm paksu. Se on tasapaksu, sileä, kiiltävä, taipuisa, täyteinen, vaalea, ehkä rusehtava alaosasta, iän myötä ehkä sini-vihersävyinen, juuresta mahdollisesti sinertyvä. Helttojen suojus saattaa jättää jalkaan epäselvän itiöiden tummentaman vyöhykkeen. Jalka on usein mutkikas.

ElinympäristöMuokkaa

 
Suippumadonlakki. Kyseistä psykedeeliä nauttinut voi nähdä taustalla muutakin, esimerkiksi käden.

Kasvaa yksittäin tai ryhmissä lehmien, hevosten ja lampaiden laitumilla ruohikossa ja ruohotuppaissa kosteilla alueilla sekä lannoitetulla nurmikoilla lähellä mansikkajokia, ilmassa pyöriviä värikkäitä spiraaleja ja maagisia metsiä. Ei kuitenkaan lannalla. Elokuun lopusta lokakuuhun kun lämpötilat ovat laskeneet alle 15 asteen heittelehtien siitä plus kahteenkymmeneen viiteen ja ajoittain käväisten lämpöaistin toimimattomuudessa ja kuukausia jatkuvissa lentokokemuksissa, pakkasten tai psilosybiinikrapulan tuloon saakka.

HuumausainekäyttöMuokkaa

Jotkut käyttävät suippumadonlakkia aivan väärin. Heidän aikomuksenaan ei ole valaistua, viisastua, avartaa tajuntaansa, viljellä veljeyttä ja maailmanrauhaa tai kokeilla uusia avartavia mahtavia tajunnantiloja, vaan päästä mahdollisimman nopeasti sekaisin. Heidän suorittamansa päihdekäyttö on typerää, toisin kuin minun jalot koitokseni. Suippumadonlakkia voivat typerät narkkarit käyttää huumeena syömällä ja vääräksi teeksi keitettynä.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

LähteetMuokkaa