Puhelinmyyjät

Puhelinmyyjät ovat ihmisten kiusaksi asennettuja kaupparobotteja. Ne vaivaavat aina, kun niitä vähiten kaipaa, tai käytännössä katsoen ihan millä helvetin hetkellä hyvänsä. Yleensä puhelinmyyjät iskevät krapula-aamuna, jolloin ihmisen puolustautumismatriisi on alhaalla. Puhelinmyyjät ovat alitajuisesti yhteydessä toisiinsa, joten kun yksi saa kontaktin krapulaisen uhriin, myyjiä on pian jonona asti linjan toisessa päässä.

TavatMuokkaa

Puhelinmyyjärobotti aloittaa yleensä asiansa näin: "Päivää, meillä olisi täällä sinulle loistava tarjous, josta et voi kieltäytyä."

 
Hän tilasi tietämättään puhelinmyyjältä kasetin missä on Raamattu kaikilla maailman kielillä. Kaupan päälle hän sai mouruavan kissalauman sekä tusinan alushousuja.

tai "Hyvää päivää olisitteko kiinnostunut uudesta tuotteestamme: koodausvahvistustilauslippukkeiden vaihtoautomaatin kojelaudan näppäinkiillotinsarjasta?" tai "Meillä on teille tilaajalahja.... joka edellyttää Näsinneulan korkuisen Teletappi-dvd-kasan ja lehmälauman tilaamisen"

Jos annat robotin keskustella kanssasi yli 10 sekuntia aivojesi ali-yli-sivu-kapasiteettirajoitin saattaa räjähtää. Sen seurauksena menetät lyhytaikaisesti muistisi ja ihmettelet viikon päästä, kuka ihme tilasi kaikki nämä lehdet ja rekka-autollisen voimisteluvälineitä kotiovellesi.

Tyypillinen puhelinmyyntiMuokkaa

Juuri kun olet syömässä, puhelin soi. Vastaat puhelimeen sanomalla yksinkertaisesti "Moi"

Kuluu pieni hiljainen hetki, jonka jälkeen puhelimesta kuuluu ääni: "Täällä olisi Jeesus Kristus täältä Taivaspaikka Oy:ltä hyvää päivää. Toivottavasti en soita pahaan hetkeen."

Olet jo vastaamaisillasi: "Itse asiassa soitat" ja painamaisillasi luuria kiinni, kun kuulet puhelimesta kerrottavan että "Äläs paina luuria kiinni vaan odota, olin juuri kertomassa oikein mukavaa palkinto -asiaa koska tiedän, että te olette ihan vakioasiakas. Ainahan teillä pieni hetki on jutella kun ei tämä maksa mitään." Tässä vaiheessa lyöt luurin kiinni, mutta puhelinmyyjä soittaa uudestaan, aloittaen sanomalla "Sori, kun taisi mennä katki tämä yhteys"...

Puhelinmyyjä jatkaa: "Meillä on tälläinen huippukorkea 0,001 prosentin alennuskampanja. Eli nyt olisi luvassa hieno Windowsin tietokone supernopealla BSoDilla erikoishalvalla 'ota kaksi, maksa kolme'.

Ja kaupan päälle erikoissuuresta lisämaksusta mukaan paistetut vihreät tomaatit. Lisäksi on mahdollisuus (pienestä lisämaksusta) osallistua arvontaan jossa voit voittaa tyttäreni ja tietenkin: Sadalle nopeimmalle tilaajalle käytännössä ilmaiseksi Mun uusi seedee uusi seedee jauu!. Niin, että kannattaa ostaa kun nyt kerran on niin hyvä tarjous.

Tämän jälkeen huudat luuriin: "Tottakai suostun tarjoukseen!" ja suljet puhelimen.


 
Tavallinen puhelinmyyjä soittaa aina pahaan aikaan.

VarotoimetMuokkaa

Jos epäilet puhelinmyyjän soittavan sinulle, toimi näin:

  1. Vastaa puhelimeen teleskooppivastaimella turvallisen välimatkan päästä.
  2. Varmista että puhelinmyyjä-robotilla ei ole sala-antenni-äänimuunnoskojetta päällä.
  3. Jos tilanne tuntuu olevan jokseenkin hallinnassa, voit aloittaa vastatoimet. Ks. kohta 4.
  4. Heitä puhelinta sohvan takaa kaukosäätimellä. Jos mitään ei tapahdu, voit siirtyä kohtaan 5.
  5. Nyt täytyy olla nopea: laita puhelimesi mikroon TASAN 500W asetukselle ja pidä sitä siellä TASAN 5 sekuntia. Tämä on tärkeää kalibroidaksesi robotin maksimaalismullistus-flatööriin hämäyksen.
  6. NYT on tomittava vielä nopeammin, hämäys antaa sinulle tasan 10 sekuntia aikaa räjäyttää puhelin ja muuttaa paikkakuntaa.
  7. Jos epäonnistut tehdessäsi näitä varotoimia, kuolet.

SeurauksetMuokkaa

Pohjalaisen sanonnan mukaan puhelinmyyjällä on paskaanen loppu. Huonosti voi käydä myös heidän uhreilleen. Aihetta on sivunnut esim. suomalaisen urheilun grand old man Juha Mieto, joka loukkaantui vakavasti törkeässä puhelinmyyntitapauksessa Jukolan viestin kisastudiovierailun alla kesällä 2015.1 http://yle.fi/urheilu/juha_mieto_loukkaantui_vastatessaan_puhelimeen/8073738 "Minut laitettiin aina ensimmäiseksi lähtijäksi tuulenhalkojaksi, mistä tuleekin mieleeni kuinka olin halkomassa puita ja loukkaannuin sydänjuuria myöten, kun puhelinmyyjä kilautti ja kirves meni ohi. Annoin soittajan kuulla kunniansa ennenkuin iskin luurin korvaan. Kaveri linkutti puhelimiensa kanssa korva verta valuen autolleen. Että siksi tämä linkutus", Mieto kommentoi.

Yhdysvalloissa puhelinmyynti oli viidenneksi yleisin kuolinsyy vuonna 2014.

Katso myösMuokkaa