Senttihelvetti

(Ohjattu sivulta Pullojen kierrätys)
Pino pienenee joka kierroksella.

”Mistä näitä senttejä oikein tulee?”

~A-pullo Oy vittuilee puleille.

Senttihelvetti on suosittu peli, jota pelaavat lähinnä rappioalkoholistit. Pelin idea on yksinkertainen: Ostetaan alkoholia, palautetaan pullot ja ostetaan niistä saaduilla panteilla lisää alkoholia. Mitä pidemmälle ostelu ja palauttelu jatkuu, sitä pienemmäksi käy pelin alussa alkoholiin käytetty pääoma. Lopulta ollaan tilanteessa, jossa alkoholia ei saa ostettua enää laisinkaan, vaan rahamäärä riittää vain esimerkiksi Muumi-tikkariin, ja tästä on peli nimensä saanut.

SäännötMuokkaa

Rappioalkoholistit eivät ole koskaan kirjoittaneet Senttihelvetin sääntöjä ylös, koska yksi rappioalkoholistileirin pääsyvaatimuksista kuuluu, että päästäkseen joukkoon on juopon unohdettava luku- ja kirjoitustaitonsa. Tämä on sinällään helppoa, sillä tarpeeksi runsas ja pitkäkestoinen juopottelu nakertaa aivosoluja ja syö muistia niin, että rappioalkoholismitasolla ihminen luulee jo elävänsä jatkuvasti elämänsä ensimmäistä päivää.

Desi bensaa – jättipotti?Muokkaa

Senttihelvetin voitot ovat pelijärjestelmän kyseenalaisin osa. Nykyään halvimman olutpullon hinta liikkuu 80 sentin hujakoilla. Sitä pienemmillä summilla ei siis saa enää alkoholia. Kuitenkin sillä voi saada muutaman desin bensaa, puolikkaan kupin kahvia huoltoasemalta tai vaikka suklaapatukan. Mutta koska rappioalkoholistilla ei ole autoa,[1] eikä hän tuhlaa rahojansa kahviin saati sitten syö suklaatia,[2] ovat kaikki summat alta 80 sentin täyttä tappiota ja häpeää. Tämä on yleisin versio säännöistä, jotka koskevat Senttihelvetin voittoja. Se on kuitenkin siltä osin puuttellinen, ettei se huomioi niitä, jotka imppaavat bensiiniä. Hyvin vaikeaksi kysymyksen voitoista tekee Senttihelvetin jättipotti. Moni maallikko arvelee sen tarkoittavan sitä, että pulille jää palauttamistaan pulloista tasaraha seuraavaan satsiin. Tämä on kuitenkin vain yksipuolinen näkökulma, joka ei huomioi rappioalkoholistin tapaa nähdä maailma: Jos hän saa käytettyä tasan kaikki rahansa, hänellä ei ole enää varaa yhtään mihinkään, mutta jos hänelle jääkin rahaa siihen yhteen kirottuun suklaapatukkaan, on sitäkin parempi järsiä kuin omaa jalkaansa vieroitusoireiden alkaessa.

ViitteetMuokkaa

  1. Juotu.
  2. Ne eivät ole hyväksi terveydelle.