Ravintola

Ravintola on ravitsemusliike,[1] johon hyvät naiset, huonot naiset ja herrat menevät kuluttamaan aikaa, rahaa ja aivosoluja. Ravintolan toiminta perustuu sosiaaliselle pelille, jossa valmistavana osana ovat tilat, ruokalista sekä sisäänpääsyriitit . Varsinainen toiminta keskittyy ravintolakäyttäytymiseen ja lopuksi tietysti lopetetaan toiminta oikein, eli suoritetaan etiketinmukainen ravintolasta poistuminen.

TilatMuokkaa

Ravintolan tila muodostuu ravintolan rakenteista eli seinistä, katosta ja verhoilusta sekä kalustuksesta. Olennaisinta ravintoloissa on se, että ravintoloissa on seinät. Kalustus on yleensä joko hajonnutta rottinkia[2] tai muovia, jonka päälle on asetettu plyysiä, joka on ajan kanssa kerännyt moninaisen pintakuvioinnin, johon sävynsä antavat niin ravintolan ruokalista sekä asiakaskuntakin. Ravintolan verhoilu on yleensä kellanvaalea. Seinillä on ravintola-asiakkaiden shekkeinä tarjoamia tauluja. Ravintolan saniteettitiloissa olennainen on lattiassa olevat kellertävät, ruskeat ja vihertävät läikät, joita on sitä enemmän ja sitä suurempina, mitä pitempään ravintola on pysynyt toiminnassa. Laaja väritys ja runsas lukumäärä kertoo että ravintola on erittäin vakavarainen.[3]

RuokalistaMuokkaa

Jokaisella ravintolalla on ruokalista, joka uudessa ravintolassa on yleensä jotain hieman parempaa, mutta joka jälkeenpäin muotoutuu erikoisiksi vetisten mutta palaneiden perunoiden ja lihan tai makkaran[4] muodostamaksi soosiksi.[5]

Mutta ketään ei kiinnosta, koska jokainen asiakas tulee ravintolaan juomaan kaljaa.[6]

SisäänpääsyriititMuokkaa

Ravintoloissa on portsari eli sisäänheittäjä, jonka tehtävä on jossain ulkomailla houkutella ihmisiä sisään. Suomessa tämän tehtävänä on päinvastoin pitää ravintola houkuttelevantuntuisena paikkana laittamalla sen eteen jonoa.[7] Sisäänheittäjän tehtävänä on estää ei-toivottujen asiakkaiden pääseminen ravintolatiloihin, käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hän karkottaa kaikki ne asiakkaat joiden pärstä ei miellytä. Jos epämiellyttävä henkilö on selvinpäin, on hänellä "keravalenkkarit", ja jos ei niitäkään niin "väärät housut", ja jos ei, niin "ainakaan tuossa takissa ei mennä sisään" - vaikka takki joka tapauksessa jätetään naulakkoon.

Tämän jälkeen vuorossa onkin narikkamaksun maksaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat tavaroiden säilytyksestä naulakossa, vaikka sinulla ei olisi mitään tavaroita säilytettäväksi naulakossa. Tästä odotetaan vielä usein tippiäkin.

RavintolakäyttäytyminenMuokkaa

Ravintolassa istutaan penkeillä, ja vanhan tavan mukaan emme kuvittele minkäänlaista itsepalvelua. Sen sijaan noudatamme perinteistäkin perinteisempää lähestymistapaa, jossa asiakkaat ovat hädin tuskin asiakkaita:

Ravintolakäyttäytyminen onkin siksi lähinnä ravintolan henkilökunnan[8] käyttäytymistä.[9] Jos ravintolahenkilökunta haluaa näkyä, he ovat ravintolasalin puolella, nojaavat pylvääseen ja juttelevat keskenään. Joskus he saattavat myös keskustella asiakkaiden kanssa työasioita. Heidän työrepliikkinsä ovat seuraavanlaisia:

”En tarjoile teille kun se on joku toinen.”

”Sori, tää pöytä on varattu muille.”

”Täällä ei mielellään tarjoilla pelkkää kaljaa!”

”Täällä ei saa huitoa ja naksuttaa, kyllä me teidät muutenkin huomaamme.”

”Tippi on muuten hyvien tapojen mukaan 10% laskun loppusumman verran.”

”Ei ravintoloissa saa harrastaa seksiä. Niissä juodaan olutta ja seurustellaan ihmisten kanssa [10]


Jos asiakkaiden huitominen aiheuttaa liikaa vetoa,[11] on syytä harkita keittiön puolelle menemistä.

Ravintolasta poistuminenMuokkaa

Perinteiseen ravintolasta poistumiseen valmistaudutaan ennalta. Tällä varmistetaan sujuva ulospääseminen. [12] Tämä valmistautuminen tapahtuu seuraavasti: Tilaa alkoholipitoinen juoma, ja mene lähelle jotakuta vastakkaisen sukupuolen edustajaa. Nipistä häntä takapuolesta.[13] Jos hän onkin yksin, etsi toinen, sellainen joka on varattu eli jolla on seuralainen.[14] Toista proseduuri. Kun tämän puoliso esittää kommentointeja, osoita kunnioituksesi häntä kohtaan kertomalla että hän on aivan paska.[15] Lopuksi lyötte toisianne korville, ja saatte etuoikeutetun VIP-aseman: Henkilökunta tulee oikein kädestä pitäen[16] palvelemaan teitä poistumisessanne ja ilahduttavat näin teitä seurallaan. Näin poistuminen tapathuu ripeästi[17]. Voitte lisäksi jatkaa juuri alkanutta tuttavuuttanne tanssien merkeissä.[18]

POSITIIVINEN HUOMIO!Muokkaa

Mutta onneksi Suomi kielsi lailla tupakoinnin ravintoloissa sen vuoksi että tupakointia pidettiin ravintolaillan miellyttävyyttä häiritsevänä asiana.[19]


 1. Useissa sivistysmaissa ravintola keskittyykin nimenomaisesti ruokaan, mikä saattaa monille suomalaisille tulla yllätyksenä.
 2. Joka hajottuaan voi aikaansaa istujan päästelemään erikoisia ääniä, joita toinen osapuoli ei lainkaan ymmärrä.
 3. Tahroja kutsutaan "michelin tähdiksi"
 4. toivon mukaan
 5. Joka valmistetaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti ja sitten jäähdytetään kädenlämpöiseksi.
 6. Ruokalistan saamiseksi voi kuitenkin olla syytä tiedostaa että jos painaa nappulaa, tulee tarjoilija ja jos painaa tarjoilijaa, tulee nappula. Tämä on melko lähellä ikiliikkujaa.
 7. Kun jono on pitkä, on paikka "tavoiteltu" ja "suosittu".
 8. Henkilökunnan taksonomisesta sijoittumisesta on syytä tietää seuraava fakta: Ranskassa tarjoillaan etanoita, Suomessa etanat tarjoilevat!
 9. Älä sekoita pubiin, jossa sentään isketään naisia ja mennään erikseen baaritiskille hakemaan juomia!
 10. http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Homoravintola+Hercules+sulki+darkroominsa/1135246654699
 11. Kesällä ravintoloissa ei tarvita ilmastointia, ja veto voi olla sangen miellyttävää.
 12. (kirj.)Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä kovemmin alkoholia on nauttinut, sitä enemmän tähän panostetaan.
 13. Toimii toivotusti vain jos olet mies ja toinen on nainen.
 14. Ensin nipistys, sitten varmistus.
 15. Vaikka et tunnekaan häntä, voit silti esittää arviosi.
 16. Ja jalalla työntäen
 17. ja lennokkaasti
 18. Sosiaalinen kanssakäyminen on tapauksesta riippuen joko nyrkkihippaa, tai vaakamamboa.
 19. Mutta valitettavasti uusi tupakkalaki sallii kotipolton..