Reino Ragnar Lehto

Reino R. Lehto
Captainfalcon.jpg
Virkamies, Reino R. Lehdon alter ego
Suomen pääministeri
vallassa 19631964
edeltäjä Ahti Karjalainen
seuraaja Johannes Virolainen
syntyi 2. toukokuuta 1898
Turku
kuoli 13. heinäkuuta 1966
Helsinki
puolue sitoutumaton

Reino Ragnar Lehto (s. 2. toukokuuta 1898, Turku – k. 13. heinäkuuta 1966, Helsinki) oli suomalainen juristi ja virkamies, jolle sälytettiin johdettavaksi virkamieshallitus lähes 300 päivän ajaksi, kun Ahti Karjalainen ei selvinnytkään kostean viikonlopun jäljiltä niin nopeasti kuin oli kaavailtu. Lehto hoiti velvollisuutensa tappavan tylsyyden raivotessa koko maassa. Lehdon virkamieshallitus oli eräs itsenäisyyden ajan pitkästyttävimmistä ja tympeimmistä. Siinä olisi jo saavutusta kerrakseen, mutta Lehto pani vielä paremmaksi, kuten pian paljastuu.

Reino R. Lehdon päivätyöMuokkaa

Reino R. Lehto oli pinnallisella silmäyksellä kuin kuka tahansa keski-ikäinen ammattiministeriön johtaja. Hän piti tylsiä kokouksia ja antoi unettavia haastatteluja mielenkiinnottomista aiheista mitäänsanomattomalla äänellään. Hän raportoi asioista tunnollisesti presidentille. Mutta tämän tavallistakin tavallisemman ulkokuoren alla piileksi kaikkien rikollisten ja väärintekijöiden kauhu, VIRKAMIES (vrt. Teräsmies)!

Taistelu rikollisuutta vastaanMuokkaa

Saavuttuaan illalla kotiin Reino R. Lehto laskeutui kotinsa salakammioon, pukeutui kirkasväriseen naamioasuun ja lähti partioimaan pääkaupungin katoille Virkamiehenä, yhteiskuntajärjestyksen ja yhteisten asioiden tinkimättömänä puolustajana, rikollisten, korruption ja yli-innokkaiden vieraiden valtojen vakoojien vastustajana! Yksikään väärintekijä ei välttänyt häntä, ja kun hänen erikoisvalmisteisen ajokkinsa Virka-auton renkaat kirskuivat kaupungin yössä, joutuivat pahantekijät kauhun valtaan. Lehto uhrasi lähes koko kallisarvoisen vapaa-aikansa taisteluun vääryyttä vastaan ja valtion tulo- ja menoarvioiden valmistumisen sekä ulkomaankaupan elvyttämisen puolesta.

SupervoimatMuokkaa

Virkamies
 
Sankarillinen Virkamies (Reino R. Lehto) säännönmukaisessa harmaassa superasussaan, joka kestää kuivapesun valtion varoilla.
Oikea identiteetti: Reino Ragnar Lehto
Voimat: Poliittinen sitoutumattomuus, tylsyyssäteet
Voimien lähde: Valtio, ja sitä kautta kansa
"Salainen" heikkous: sosialiniitti
suurimmat saavutukset: {{{Suurimmat saavutukset}}}
Vaarallisimmat vastustajat: Kommunistinuoret
Lempinimet: Virkis

Virkamiehellä oli hallussaan useita supervoimia, joista tärkein oli poliittinen sitoutumattomuus. Toinen Virkamiehen supervoimista oli psyykkisesti vaikuttavat tylsyyssäteet, joilla lain ja järjestyksen vastustajat uuvutettiin apatian partaalle. Virkamies käytti apunaan myös teknisiä apuvälineitä, kuten sarvisankalaseja, harmaansävyisiä solmioita ja virallista ohjesääntöä. Yhdessä muiden ansioituneiden sankarien kanssa Reino R. Lehto muodosti pelätyn Toimitusministeriö-liigan, joka ponnisteli pitääkseen valtion rattaat käynnissä siihen asti, että kävi ilmeiseksi, että Ahti Karjalaiselle oli iskenyt vuosisadan krapula. Kepu hankki tämän jälkeen Johannes Virolaisen pääministeriksi, ja Toimitusministeriö-liigan kunnian päivät olivat ohi. Reino R. Lehto jatkoi kuitenkin yksin taistelua oikeudenmukaisuuden ja esivallan kunnioituksen puolesta, kunnes kärsi lopullisen tappion arkkivihollisiaan siivottomia kommarinuoria vastaan 1966. Reino R. Lehdon massiivinen muistomerkki sijoitettiin Helsinkiin Kolera-altaan pohjaan. Se tekee kunniaa Virkamiehen urheudelle ja harmaudelle.