Ruokavinkki

Information.gif Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.

”Raikasta ja ravitsevaa!”

~Pasi kommentoi ruokavinkkinsä terveellisyysprosenttia.

”Jaa mut hei, mehän laitetaan sinne maksamakkaraa! Se antaa aina jotenkin sellaisen oman säväyksensä.”

~Edellä mainitun herran kommentti oikeastaan mistä tahansa ruoka-aineesta, jota kattilaan tungetaan.

”Viis kautta viis!”

~Ruokavinkit on tapana arvostella äärimmäisen tiukasti.

Ruokavinkki on 2010-luvulla yleistynyt YouTube-videon muoto. Ruokavinkin tarkoituksena on, että uusavuton juoppo näyttää lajitovereilleen, kuinka ruokaa tehdään. Oikeaoppista ruokavinkkivideota varten sinun on hankittava mahdollisimman huonolaatuinen digikamera (myös puhelimen kamera käy vallan mainiosti). Videota kuvatessasi sinun tulee pitää kameraa kädessäsi, ja yrittää tehdä toisella kädellä ruokaa. Plussaa saat, jos kiroilet vuolaasti sitä, kuinka "tän kameran kanssa on niin vitun vaikeeta tehdä tätä ruokaa, pitäis kyllä olla joku ulkopuolinen kuvaaja".

Ruokavinkkivideossa valmistettavan ruuan tulee täyttää tietyt ulkonäkö- ja laatukriteerit. On hyvä asia, mikäli kuvaat ennen ruokavinkkivideon tekoa toisen videon, jossa dyykkaat viikko sitten vanhentunutta ruokaa esimerkiksi Lidlin läheisestä roskapöntöstä, samalla tietysti kiroten vuolaasti kuinka Tradeka heittää hyvää ruokaa roskiin ja Katainen kusettaa köyhiä ihan 6-0.

Ruokavinkkivideolla voit valmistaa ruokaa oikeastaan mistä aineista tahansa. Tarkista ennen kuvauksen aloittamista, että hellasi on ollut pesemättä vähintään puoli vuotta ja se on likainen. Tämän jälkeen ota kolhittu, likainen kattila ja laita sinne vettä. Laita kattila hellalle, ja lado sinne ihan kaikki edellisen päivän dyykkausretkeltä tuomasi "ruoka". Jos taas jääkaapissasi on vielä edellisen dyykkausreissun jämiä jäljellä, aina vaan parempi. Kun olet latonut kattilaan sekaisin ranskanperunoita, kalapuikkoja, maksamakkaraa, suklaata, koiranruokaa, hiuksia, kissan karvoja, paskaa ja räkää, jätä kattila kiehumaan, jatka edelleen kuvaamista ja selosta ihmisille, kuinka "tässä kiehuu nyt oikein hyvä herkkujen herkku". Jos haluat olla hurja, voit myös maistaa keitostasi ja todeta "Joku väitti etten mä muka tätä syö. Täähän on oikeesti ihan hyvää herkkua".

Ruokavinkkivideoiden "isä" on Pasi Viheraho, joka alkoi harjoittamaan kyseistä toimintaa liityttyään YouTubeen. Tämän jälkeen ruokavinkkivideoita ovat tehneet ihan kaikki. Pääasiassa kuitenkin maagisen viidenkympin rajapyykin ylittäneet juopot ja toisaalta 13-kesäiset jonnet, jotka pitävät Viherahoa henkisenä oppi-isänään. Ruokavinkkivideoita ei ole laitonta lisätä YouTubeen, joten niitä voi kuvata kuka tahansa. Tämä jos mikä on ikävä asia.

Ruokavinkkien aiheuttama "kitka" YouTuben käyttäjien välilleMuokkaa

Ruokavinkkivideoita on kuvannut myös moni vammainen tai esimerkiksi linja-autoista kiinnostunut burgeri, joka on sillä verukkeella päässyt kiroilemaan todella rankasti YouTubessa, koska videoiden kommentointi on valitettavasti vielä nykyään mahdollista. He saavat yleensä raivokohtauksen, mikäli joku nimittää heidän "keksimäänsä" ruokavinkkiä paskaksi ja alkavat väkivaltaisesti nimitellä ihmisiä homoseksuaaleiksi.

Eduskunnassa onkin pohdittu, olisiko Viheraholta ja hänen ystäviltään syytä kieltää ruokavinkkien levittäminen, koska niillä on alkanut olla jo liiankin tuhoisia seurauksia. Toisaalta esimerkiksi Pentti Linkola on kertonut pitävänsä kovasti ruokavinkeistä, sillä ne ovat omiaan hillitsemään väestönräjähdystä. Ennätyssuuri määrä ihmisiä ja muutama eläinkin (myös Pasi Viherahon Rontti-koira, joka käytti ruokavinkeissä kuvattua ruokaa pääasiallisena ravintonaan) on kerennyt menehtymään tapellessaan aggressiivisesti esimerkiksi siitä kuka kiroilee eniten, kenellä on paskaisin hella, kolhituin kattila tai hirveimmän näköistä paskaa kattilan sisältönä.

Ruokavinkkiaterian kannalta oleelliset ruokajuomatMuokkaa

Ruokavinkkiaterian kanssa on tapana nauttia hienostuneesti Sisu-viinaa. Jotkut hurjat ovat maistelleet myös tärpättiä ja silokkeja päästäkseen oikeanlaiseen tunnelmaan. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, että ihmisen saadessa tärpätistä hallusinaatioita Siwan roskapöntöstä kaivetut pilaantuneet kalapuikot maistuvat äärimmäisen maukkailta.

Katso myösMuokkaa

Muita (surullisen)kuuluisia ruokavinkkaajiaMuokkaa