Sari Essayah

Sari Essayah Itä-Pirkanmaan vaalikiertueella tammikuussa 2012
Sama energia.

Sari Jeesustiina Essayah (s. 1967) on suomalainen Jeesus-kävelijä tai kävelyjeesustelija, joka on toiminut myös poliitikkona. Jeesus halusi, että Essayah voitti kultaa vuoden 1993 MM-kisoissa 10 kilometrin kävelyssä. Voittonsa jälkeen Essayah käveli ympäri Suomea pelastaen synnissä elävää, navat vastakkain tanssivaa kansaa Jeesuksen ryhtiliikkeeseen. Essayahille on suotu kielillä puhumisen, profetoinnin ja suomalaisen urheilusankaruuden armolahjat. Hänen voittojaan pidetään helluntailaisen "teologian" piirissä ihmetekoina, vaikka kävely ei tapahtunutkaan vetten päällä. Nykyisin Essayah toimii europarlamentaarikkona yrittäen selvittää, onko EU ilmestyskirjan peto.

Lopetettuaan urheilu-uransa Atlantan olympialaisiin Essayah pääsi Kristillisdemokraattien kävelyttämänä eduskuntaan vuoden 2003 eduskuntavaaleissa. Äänestäjät kävelyttivät hänet ulos eduskunnasta seuraavissa vaaleissa. Essayahin poliittinen ura ei kuitenkaan seisahtunut siihen, sillä puolueen abbedissa Päivi Räsänen pakotti puoluesihteeri Annika Kokon pannaanjulistamisen ja helvettiin joutumisen uhalla eroamaan tehtävistään voidakseen palkata niihin Essayahin. Virallisesti Kokko sai lähteä säästösyistä. Välittömästi tämän jälkeen Räsänen palkkasi puoluesihteeriksi Essayahin suuremmalla palkalla kuin mitä Kokko oli nauttinut. Räsänen ja Essayah selittävät tämän arkijärjen, rehellisyyden ja reilun pelin vastaisen ilmiön ihmeeksi. Essayah julistettiin elokuussa 2015 Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi, sillä niin oli kirjoitettu. Hän voitti vaalissa Sari Tanuksen, joka veti ehdokkuutensa takaisin niin, että profetia kävisi toteen.

Vuoden 2009 vaaleissa Essayahin ei tarvinnut kävellä Euroopan parlamenttiin itse, sillä Perussuomalaisten Timo Soini kantoi hänet reppuselässä Brysseliin. Europarlamentaarikkona Essayah käveli jatkuvasti Brysselin ja Strasbourgin väliä.

Essayah on Kristillisdemokraattien ehdokas vuoden 2012 presidentinvaalissa. Gallupkyselyjen perää pitänyt Essayah luottaa siihen, että joskus viimeiset tulevat ensimmäiseksi ja ensimmäiset viimeiseksi. Hän sanoo myös luottavansa siihen, että viisikin ääntä voi riittää valituksi tulemiseen, jos Herra Jeesus niin tahtoo. Presidenttinä Essayah korostaisi arvojohtajuutta puuttumalla mm. tuomittavaan syntitanssiin ja muihin asioihin, jotka ovat Herralle iljetys. Presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittista toimivaltaa Essayah käyttäisi valvoen uupumatta sinivalkoisia etuja Pyhällä Maalla. Presidentinvaalien tarkoituksena oli pitää Essayahin naama esillä riittävän pitkään kahden vuoden päästä pidettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Niissä Essayah jäi kuitenkin kävelemään muiden juostessa ohi, vaikka itse Päivi Räsänen vapautti Kesarean Pyhän Sähköjäniksen kampanjaa kirittämään.

Suomenkielisen Wikipedian mukaan Essayah "tuli helluntailaiseen uskoon hurmoshenkisesti". Hän "tuomitsee tanssimisen navat yhdessä", mikä lienee kiertoilmaus henkisille ongelmille. Essayah ei osaa arvioida maailman ikää. Wikipedia asettaa tieteellisten tutkijoiden konsensuksen mukaisesti maan iäksi n. 4,5 miljardia vuotta. Essayah ilmoittaa kannattavansa tieteellistä maailmankuvaa, joka ei siis hänen käsityksensä mukaan kuitenkaan tuota informaatiota.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.