Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Seinfeld.

Seinfeld[1] oli syvästi 1990-lukulainen tilannekomedia, joka saavutti suurta suosiota omaperäisyydellään. Se tarkoittaa sitä, että sarja poikkesi vakiintuneista sitcom-kaavoista miljardin idiootin äimistellessä että niinkin voi tehdä. Seinfeld repi huumoria jokapäiväisen elämän itsestäänselvyyksistä, joita on tullut ennestäänkin ajatelluksi samasta näkökulmasta. Amerikkalaisesti negatiivisuus ja antipateettiset hahmot menevät läpi, kun joka. Vitsi. Vasaroidaan helpoksi ymmärtää. Realismia, joka on suunnilleen yhtä mielenkiintoista kuin se sosialistinen variantti, hieman sukupuolistereotypioita yms. ennakkoluuloisia käsityksiä ihmisten käyttäytymisestä, ehkä pari sanaleikkiä ja vot. Suurelle yleisölle kitkerästä yleismeiningistä tulee tosi kova juttu, kun näyttelijöiden jälkeenjäänyt artikulaatiokin mässäilee joka helvetin läpäntyngällä kuin uuteen kovan pojan identiteettiinsä pelokkaasti viehättyvä ala-asteikäinen.

Jos Simpsonit sekoittaakin tyhmään satiiriinsa joskus vanhaa kunnon lällyä ydinperhepropagandaa, niin silti se kalpenee rinnalla taustanauru-Seinfeldin, erään äänestetysti parhaista TV-sarjoista ikinä.

PäähenkilötMuokkaa

  • Mulkvisti-koomikko. Perustuu tosihenkilöön, täysin, näyttelijäänsä. Johtava luonteenpiirre: mukavuudenhaluinen itsekkyys.
  • Mulkvisti-punkero. Johtava luonteenpiirre: heiluttaa käsiä valittaessaan.
  • Unohtumaton eksentrikko. Breakthrough character. Johtava luonteenpiirre – oletteko valmiita? Tässä se tulee: pystyhiukset ja tulee nopeasti Jerryn asuntoon.
  • Pienikokoinen nainen. Johtava luonteenpiirre… järjen äänenä toimiminen.

ViitteetMuokkaa

  1. nimetty Martin Heideggerin myöhäisen häröilypamfletin mukaan