Jos etsit tietoa Turun sinapista, olet nyt ulkomaisine roskasotkuisinesi tyystin väärässä paikassa.
Erilaisia sinappeja

Sinappi on tunnettu erityisesti makkaran ja oluen kaverina saunaillan jälkeen ja se on erittäin hyvää joulukinkun kanssa. Tuttu se on myös hernerokan kera. Se on siis tärkeä osa miehistä ruokavaliota. Naisilla sen tärkein käyttötarkoitus on kasviskeittojen maustaminen.

HistoriaMuokkaa

Sinapin keksi muuan baskeria käyttävä viiksinaama Ranskassa Dijonissa. Tarinan mukaan hän sai idean sinappiin heti esikoisensa syntymän jälkeen, kun hän ei raaskinut heittää pienen vesselin vaipoissa olevaa kellertävää tahnaa roskikseen, koska sitä saattaisi vielä hyödyntää jotenkin. Vikkelä viiksiturpa sitten lisäsi siihen tahnaan hieman jauhettua valkosipulia, etikkaa, pippuria, Renault-henkilöauton vaihteistoöljyä, viiniä, konjakkia ja silputtua kaalia. Tästä syntyi aito tunteella ja ammattitaidolla valmistettu Dijonin sinappi.

ValmistaminenMuokkaa

Sinappin pääraaka-aine on kaali. Kaalin pahan maun peittämiseksi siihen lisätään muun muassa sokeria, jauhopölyä, etikkaa, kermaa ja öljyä. Sinappeja on monen eri värisiä, kuten mustaa, valkoista ja ruskeaa. Eri väri johtuu erilaisista sinappilajeista ja erilaisista sekoituksista E-merkittyjä ja tuntemattomia ja testaamattomia aineita. Tätä respetiä käytettiin ainoastaan Turkulaisissa sinappitehtaissa.

SinappituoppiMuokkaa

Sinappituoppi on suomalais-lähtöinen lasikippo eli esine, jossa on vuosirenkaat. Aluksi lasimukissa myydään sinappia, kuinkas muuten. Englantilaiset keksivät kopioida tämänkin hajatuksen (ilmatyynyaluksen ohella). Brittein sinappituopit on erikseen muotoiltu sormenjälkiä varten, ettei aine pääsisi lipsumaan käsistä. Sinapin tyhjentymisen ja käyttäjän tyhmentymisen ehkäisemiseksi, lasinen asia: johon astua suunniteltiin oluen juontiin. Sinappituopin vetoisuus on arviolta vajaan kahden olut-puollon eli -tölkin verran, joka tarkoittaa kahta jaa-ääntä oluen otolle. Soma sinappituopin keskisormimuotoilu lienee Donald Trumpin mielestä brittein järkevin teko, suuri oivallus heti Euroopan Unionista eroamisen jälkeen.

MaailmallaMuokkaa

Katso myösMuokkaa

  Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.