Stealth-lentokone taivaalla.

Stealth-tekniikka eli suomeksi häipymistekniikka on nykysodankäynnin ja Lahden kaupungin nuorten keskuudessa esiintyviä uusimpia ilmiöitä. Kehityksen tuomaa sovellettua häipymistekniikkaa käytetään nykyään lähes kaikissa armeijan toiminnallisissa yksiköissä, varusteissa ja liikuntavälineissä. Häipymistekniikalla varustettuja henkilöitä, autoja, lentokoneita, junia ja laivoja on vaikea havaita niiden taitavan naamioinnin ja tutkakeilasta häipyvien osien ja materiaalien takia. Niitä ei voi havaita millään vippaskonsteinkaan, ellei niihin törmää kongreettisesti.

Mikä se onMuokkaa

Häipymistekniikalla tarkoitetaan keinoa jolla tutkan tai Big Brotherin tarkkailusta häivytään mahdollisimman huomaamattomasti. Muotoilun ja materiaalivalintojen avulla häipymisestä saadaan luonnolisempaa ja helpompaa. Yleisesti ottaen mitä enemmän suojattavat välineet saadaan näyttämään pahvilaatikolta sitä vähemmän tarkkailevat osapuolet osaavat erottaa virtuaalitodellisuutta todellisuudesta, ja tämän ohessa syntyvän illuusion avulla todellisuudessa ammuttavat asiat jäävät noteeraamatta. Materiaalina siis käytetään sellaisia aineita, jotka eivät heijasta epäilyttäviä laser-säteitä tai radiotaajuuksilla toimivia keilaussäteitä.

Stealth-Bomber 54 ( Lentävä pahvilaatikko )Muokkaa

[1]

Tämä on yhdysvaltojen ufotekniikoista tunnetun Area54:n alueella rakennettu pommikone, joka pudottaa huomaamattomasti pomminsa kohteeseen ja häipyy paikalta vähin merkein. Se siis tulee varoittamatta ja häipyy jälkiä jättämättä, tai ainakin näin väitetään KFOR joukkojen tuella. Suurin väitös on kuitenkin, että häipymistekniikalla varustetut pahvilaatikkolentokoneet eivät näkyisi tutkissa eikä havainnointilaiteissa lentokoneena vaan pikkulintuna. Tästä syystä Afganistanissa Steal-Bomber ammuttiin alas koska sielä lintuja ammutaan yleensäkkin ruuaksi. Irakissa Stealh-Bombereita on pudonnut muutama, koska lentäjä on lukenut ohjekirjoja ja todennut ettei pahvilaatikolla voi lentää.

Stealh-Bomber 54 ei pidä minkäänlaista ääntä, se ei jätä lämmintä jälkipolttoilmaa taakseen johon ohjukset helposti lukkiutuisivat. Tämäkään ei pidä mitään ääntä. Lentäjä ei saa polttaa tupakkaa ohjaamossa, jottei savu paljastaisi lentokonetta, tai siis Stealh-Bomber pahvilaatikkoa. Yleisesti ohjukset ja pudotettavat ydinjätteet sijoitetaan tämän pahvilaatikon sisään, jottei lintu näyttäisi tutkakuvassa kantavan aseita. Ohjukset tai jätteet joko ulostetaan kohdealueen yläpuolella, joko pudotettuna tai laatikkoineen päivineen. Tämä riippuu tosin tuurista.

[2]