Rullalautailu

(Ohjattu sivulta Streittari)
Useat valtionpäämiehet ovat aikoinaan harrastaneet rullalautailua...

Rullalautailussa heilutaan ympäriinsä laudanpätkällä, johon on pultattu pyörät. Rullalautailun harrastaminen ja hoppariksi profiloituminen kohtaavat kauniisti osajoukkoteoreemien mukaisesti: Kaikki hopparit harrastavat rullalautailua, mutta kaikki rullalautailijat eivät ole hoppareita.

Rullalautailussa hypitään raileihin eli tavallisiin tankoihin ja heilutaan erilaisissa rampeissa. Rullalautailussa yritetään myös opetella uusia temppuja juuri yrittämällä niitä, ja siten kaatumalla tuhansia kertoja. Temppuja on monenlaisia, kuten Soviet, Takaperinvoltti, Kickflip, Manual-Kickflip, Varial-Kickflip, Faceplant ja Super-Hyper-Mega-Yyber-Karate-Kickflip, mutta yleisin temppu on ehkä Freak-Out, joka tulee useiden kirosanojen ja runsaan veren kera.

Rullalauta eli skeittilauta koostuu trukeista eli akseleista, dekistä eli laudasta ja sen gripistä eli hiekkapaperista, pyöristä eli pyöristä, ja laakereista. Rullalautoja on sekä kalliita että järjettömän kalliita.

Rullalautailu on helppo tapa saada vapautus liikuntatunneilta, koska heti ensimmäisen hypyn jälkeen lennät turvallesi ja katkaiset kätesi ja jalkasi. KOKEILE!


Näin teet oman laudanMuokkaa

Etsi vaikka mökkinaapuristasi navetta ja revi sen seinästä laudanpätkä. Lehmänpaskaraidat, elukoiden puremajäljet ja muut reviirimerkit eivät haittaa, sillä ne tekevät laudasta vain katu-uskottavamman. Trukeiksi soveltuvat Michelinit ja muut samankaltaiset apupyörät. Kiinnitä ne puulimalla laudan päälle tai pohjaan. Jotta laudasta ei jäisi vauhti uupumaan, muista asentaa pohjaan sähkömoottori ja laudan tailille pakoputki. Muista liimata jalkasi dekkiin että se ei luistaisi kesken kaiken altasi.

Kokeneet dekkisepät saattavat halutessaan käyttää laudan runkoina myös omia äitejään.

Kuuluisia skeittaajiaMuokkaa

  Tämä urheilua käsittelevä artikkeli ei ole päässyt nappulaliigasta eteenpäin.
Ota siis pallo haltuun ja aloita voittoputki.