Suklaakonvehdit

”Elämä on kuin suklaarasia - koskaan ei tiedä mitä saa”

~Forrest Gump

”Mitä helvettiä tuo oikein tarkoittaa - kyllä ainakin meillä sen näkee kannessa olevista kuvista ja tuoteselosteesta mitä saa!”

~NPOV
Suklaakonvehtien yhteenliimautuma.

Suklaakonvehdit ovat suklaasta koostettuja namusia. Niiden tyypillinen luonne on sellainen, että niitä ei syödä tasaisesti ympäri vuoden tai vähän silloin tällöin. Suklaakonvehdit ovat sellaisia, että ne pyrkivät toistensa seuraan. Siksi suklaakonvehtirasiassa on aika usein useita kerroksia ja vielä useammin useita konvehteja.

Konvehteja ei ole koskaan vähäisesti, joko niitä ei ole tai niitä on runsaasti.

Joulun aikaan tapahtuu valtava suklaakonvehtien massaesiintyminen. Silloin ihmiset massuttavat konvehteja ikään kuin väkipakolla ja lihoavat.[1] Moni sanoo joulun jälkeen olevansa kurkkuaan myöten täynnä suklaata.[2] ja osa taas kertoo että suklaa peräti tursuaa heidän korvistaan.[3]

Silloin jokainen antaa suklaakonvehteja toisilleen lahjaksi. Ja niitä saa useita sukulaisilta, joita on useita. Ja ennen kuin sukulaiset ostavat, ostaa itse itselleen ja sukulaisilleen konvehteja.[4] Joulun jälkeen sitä sitten vie omia ylijäämäkonvehtirasioitaan lahjaksi vierailuille vaikka vierailupaikassakin on tietysti kaikki paikat täynnä konvehteja.[5]

Onkin esitetty teoria siitä, että joulun jälkeen osa konvehdeista jää syömättä ja osa itseasiassa vain kiertää henkilöltä toisille. Voikin olla, että avaamaton suklaakonvehtirasia on vaeltanut vieraalta toiselle joulunjälkeislahjana jopa satoja vuosia!


  1. Ikään kuin tunkevat suusta sisään konvehteja. Voi miltei nähdä silmissään, kuinka suklaata tungetaan väkisin suuhun. Aivan kuin ne, jotka tunkevat ruokaa hanhien kupuun varrella saadakseen hanhenmaksan kasvamaan sairaaksi ja suureksi ja maukkaaksi herkuksi.
  2. Se voi olla terveydelle vaarallista - eli sairaudelle turvallista - jos menee vaikka kurkku tukkoon.
  3. Tätä ei tosin olla koskaan päästy näkemään. Se voi olla sottaista ja hupaisan näköistä. Mahdollisesti myös kovin brutaalia, mikäli ne työntävät aivoja edellään...
  4. Suklaatulva sitten yllättää kuin jäinen keli autoilijat.
  5. Antaa suklaakonvehteja, koska on kohteliasta antaa lahja ja pohjimmiltaan antaa vain päästäkseen omista ylijäämistään eroon. Pahuutta on se!