TV-lupatarkastaja

Muista, että hra/rva TV-lupatarkastaja pettyy syvästi, mikäli et omaa TV-lupaa...

TV-lupatarkastajat ovat ihmisiä, jotka soittelevat jonain päivinä ihmisten ovikelloa ja kysyvät television olemassaolosta ja siitä, onko siihen saatu "isin ja äidin lupa" ja onko tästä maksettu valtiolle.

Suomessa televisiomaksujen keräämisen hoitaa Facura (eli Viestintävirtsamo, entinen Telehallintakeskus). Toistaiseksi Valtio on lähtenyt siitä että televisioluvilla rahoitetaan Ylen kulut ja että niitä korotetaan, jotta budjettivaje saadaan pidettyä kurissa.

TV-maksua maksamattomia katsotaan osoiterekisteriä ja TV-maksurekisteriä vertaamalla. Jos sinulla ei ole televisiolupaa, tarkastaja käy soittamassa ovikelloa niillä ovilla, joissa tv-maksua ei ole maksettu. Luvattomasta katselusta joutuu maksamaan 100 euron tarkastusmaksun, josta tarkastaja saa provikkaa 33 euroa. Tämä on kuitenkin teoreettinen maksu, koska tarkastajaa ei tarvitse päästää asuntoon sisälle. Aiemmin tilanne oli toisin, silloin oli rekisteri talouksista, joissa oli TV -vastaanotin ostettuna. Rekisteri poistettiin käytöstä, ettei rekisteri tietosisältönsä puolesta vaaranna kuluttajan yksityisyyden suojaa. Samalla TV -lupatarkastus muuttui pelkäksi ovikellon soittamiseksi.

Suomen kansantarustoissa on paljon pelottavia tarinoita TV-lupatarkastajista. Niiden kerrotaan olevan keltasilmäisiä, takkuisia ruskeaturkkisia kiemurasarvipäisiä rikkiä hönkiviä petoja jotka hiiviskelevät kynnet pelottavasti betonirappusia vasten rapisten kerrostalojen rappukäytävissä iltamyöhäisin. Ihmiset uskovat näihin tarinoihin edelleen. Siksi rappukäytävissä on niin hiljaista iltaisin, kun ihmiset kyyristelevät olohuoneissaan ja kuulostelevat peloissaan pienintäkin TV-lupatarkastajan kynnenrapsahdusta. TV-lupatarkastajien jätöksiä ja jalanjälkiä on raportoitu myös opiskelija-asuntoloiden ikkunoiden alta. Jalanjäljistä on kuulemma löytynyt pitkiä likaisia karvoja.

Todellisuudessa tarkastajissa ei ole mitään yliluonnollista, vaan ne ovat ihan tavallisia kuolasuisia verenhimoisia ihmissyöjäpetoja. Kun TV-lupatarkastaja hyökkää kimppuusi, älä missään tapauksessa näytä pelkoa äläkä käännä selkääsi. Tarkastaja nimittäin tulkitsee tämän kutsuksi astua sisään kotiisi eikä se sitten häivy sieltä millään. Tarkastaja pyrkii kotiisi oikeasti siksi, että hänellä ei ole varaa omaan telkkaan. Niinpä hän kyttäilee rappukäytävissä televisioiden ääniä siinä toivossa, että pääsisi katsomaan sitä kakkosen isotissistä kuuluttajatyttöä.

On kammottava tragedia, että tarkastajia ei päästetä nimenomaan niihin koteihin, joissa televisio on. Sen sijaan he löytävät itsensä jatkuvasti pilkan kohteina anarkistihippien olohuoneista tuijottamassa kirjahyllyä, jossa ei ole television varjoakaan vaan joka on täynnä kannabiksen kasvattamista käsitteleviä kirjoja.

LyhyestiMuokkaa

Televisiolupatarkastajat ovat inhottavia köriläitä, jotka koostaan huolimatta mahtuvat sisään ovisilmästä. Ne vievät lapsilta pikkukakkoset ja penkkiurheilijoilta parhaat paikat.

Ulkovaltojen kiinnostusMuokkaa

Kiinnostus suomalaisia TV-lupatarkastajia ja verokarhuja kohtaan on ollut mittavaa. Huhujen mukaan ainakin USA:n armeija palkkasi tv-lupatarkastajia sekä verokarhuja Osama bin Ladenin onnistuneisiin etsintätöihin (näiltä kahdelta taholta ei kukaan tiettävästi ole onnistunut pakenemaan). Tämä lienee myös syynä siihen, ettei bin Ladenin ruumista ole julkaistu kuvia. Heti bin Ladenin kuolinuutisen tultua julki Ulkoministeriö kiirehti julkaisemaan lausunnon jonka mukaan iskussa ei tullut suomalaistappioita, kun taas koko muu hallitus kiisti jyrkästi suomalaisten läsnäolon koko maanosassa, ei ole tiedossa miten rajan toisella puolella Afganistanissa olleet suomalaiset asiaan suhtautuivat.

Vaarallinen ammattiMuokkaa

Tornionjokilaaksossa on vaarallista olla TV-Lupatarkastaja, sillä jos menet vanhalle maatilalle kyselemään lupia niin voit saada sirpin otsaasi ja kuolet tietenkin aivovammaan.

Katso myösMuokkaa