Avaa päävalikko

Hikipedia β

”Täynnä kuin Turusen pyssy.”

~vanha kansa

Tarja Soile Susanna Turunen (s. 17. elokuuta 1977) on suomalainen oopperametallilaulaja, joka tunnetaan alunperin Nightwishin originaalilaulajana, mutta nykyään ulvahtelee soolona ja julkaisee merkillisiä soololevyjä. Tarjan epäillään olevan jopa puoliksi susi.

Jos joku haluaisi kuulla ulinaa ja huojuntaa, suuntaisi hän todennäköisesti seuraamaan lähintä laitonta koiratappelua. Ringin keskellä ulisevat ja toisiaan vasten hyppivät koirat ympärillä huojuvine humalaisine vedonlyöjineen kuvaavat hyvin Tarjan kykyä tulkita yksinkertaisia kappaleita.

Hänen häkellyttävin kykynsä on pysyä poissa rytmistä koko kappaleen ajan. Vaikka rumpali miten sotkeutuisi lyönneissään, Tarjan värisevä ulvahtelu onnistuu aina välttelemään rytmiä vähintäänkin kiitettävästi. Joskus jopa neljännesnuotti sattuu kohdalleen, mutta viime kerrastakin alkaa jo olla aikaa.

Ei siinä mitään. Voihan sitä kirkua kuin haavoitettu hyeena, mutta kun koreografiakin muistuttaa vaikean sairaskohtauksen oireita, on tärkeää varmistaa, ettei studiomiehen kikattelu kuuluisi nauhalla. Musiikkivideoissa ongelma on suhteellisen huomaamaton, mutta studiossa on ollut pakko soittaa kolminkertaisella volyymilla tavalliseen nähden, jotta toistuva kiherrys mikserin luota ei kantautuisi äänieristettyjen rakenteiden läpi.

Tarja aloitti vaatimattomasti makkaranmyyjänä Helsingin Rautatieasemalla, mutta sai kutsun liittyä NightWissyyn ulvahdettuaan komeasti taskuvarkaan viedessä hänen laukkunsa Kelan edessä.

Tarja sai äskettäin kenkää Nightwissistä ja ulvahtelee nykyään asematunnelin pimeissä nurkissa uutta tilaisuutta etsien. Jos törmäätte häneen, heittäkää kenkänne harhautukseksi ja juoskaa. Todennäköisesti kenkänne löytyy myöhemmin puhki syötynä, mutta ainakin tärykalvonne pelastuivat.

Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.