Teletapit

Masonedu.jpg
Akateemiset oppiarvot
 1. Teletappi
 2. Mymmeli
 3. Professori
 4. Dosentti
 5. Tohtori
 6. Lisensiaatti
 7. Maisteri
 8. Kandidaatti
 9. Ylioppilas
 10. Opiskelija
 11. "Oppilas"
 12. Alioppilas
Teletuppi.jpg Tämä artikkeli on luokiteltu K3-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet yläikäinen, paina takaisin-painiketta tai muutut vauvaksi!


Teletappi (Ttp) on korkein Suomessa myönnettävä akateeminen oppiarvo. Se pätevöittää toimimaan mm. mäkihyppääjän, formulakuskin ja ammattikoulun opettajan viroissa. Perus-tappitutkinnon voi vain suorittaa tappivaltain kriteerit suorittanut tappi. Niihin kuuluu mm. vappuna maalin heitteleminen valkolakkejen päälle. Teletapeille on ollut myös hyvin ominaista lievähkö homoseksuaalisuus, mikä näkyy yleensä heidän tekemässään tosi-tv sarjassa heidän harrastaessaan keskenään seksiä tappivuoren päällä, jo kummaksuttavaan pornon ala-kategorioihin suuntautuneen auringon silmien alla.

Teletapiksi väitteleminenMuokkaa

Teletapiksi voi väitellä jokainen ammattikoulun suorittanut syntyperäinen Suomen kansalainen. Väittely suoritetaan perinteiden mukaisesti joko nyrkein tai moraa tai rengasrautaa apuna käyttäen. Väittely suoritetaan yleensä klo. 22.30–05.00 välisenä aikana kunkin paikkakunnan arvostetuimman nakkikioskin edustalla.

Väitöstilaisuuden kulkuMuokkaa

 
Teletapin arvon saavuttanut saa kantaa oppiarvon tunnuksia: teletappipukua ja -päähinettä. Puvun väri määräytyy tieteenalan mukaan. Kuvassa taloustieteen teletappi.
 1. Ensimmäisenä paikalle astuvat väittelijät. Mikäli paikalla on mustalaisia, valitaan yleisöäänestyksellä heidän joukostaan kustos.
 2. Kustos julistaa väitöstilaisuuden alkaneeksi.
 3. Väittelijät vaihtavat perinteiset tervehdykset: "Et sitten ketsuppia ottanu!" ja "Vittu, jätkähän näyttää ihan homolta!" Tämän jälkeen väittelijät yrittävät kaataa toisensa kumoon työkaluja apuna käyttäen.
 4. Väittelyn voittaja on se, joka pysyy pisimpään pystyssä. Hänet julistetaan välittömästi teletapiksi ja johdatetaan poliisisaattueessa valtion täysihoitolaan.

Teletapit julkisuudessaMuokkaa

 
Teletapit valittiin ohjelmaan omalaatuisten arvomaailmojensa ja yhteiskunnallisten näkemystensä pohjalta.

Vuonna 19972001 tuotetun teletapeista kertovan sarjan keksi Anne Wood. Kyseisen realitysarjan idea oli pistää 4 eri aloilla väitellyttä teletappia, Hipsu, Laalaa, Pai ja Tiivi-Taavi, samaan huoneistoon ja aidalla rajatun alueen sisään. Sarja piti katsojien (n. 18-60 vuotiaita lapsia ja muutama lapsenmielinen) mielenkiinnon yllä muunmuassa verisillä tappivanukastaistoilla. Muita riidanaiheuttajia olivat nihkeät, liian pienet peitot sekä sängyt, joista teletappiryhmä kiivaasti tappeli. Tosiasia kumminkin on, että kenenkään peitto ei ollut liian pieni, he itse olivat liian suuria, jopa niin suuria tajutakseen sen. Seuraa teletapeille piti hellyyttävä Nuunuu-imuri. 3650 jaksoa sisältävä realitysarja on saatavilla hyvin varustetuista nakkikioskeista ja muista teletappirealityn erikoisliikkeistä.


 
Kuvassa sosiaalipsykologian teletappi.

Katso myösMuokkaa

Lastenohjelmia
Hyvät: Smurffit - Pikku Kakkonen - Pingu (suomen kielellä) - Myyrä - Hupsis-ukot
Huonot: Pokémon - Turtles - Harry Potter - Puuha-Pete - Staraoke
Arveluttavat: Tohtori Sykerö - Postikaija-Pete - Teletapit - Himpulat - Alfred J. Kwak
Pelottavat: "Muumit" - Postimies Pate - Pelle Hermanni - Varokaa heikkoa jäätä
Hahmoja: Muumit - Kaapo ja Late - Jyrki Laaksonen - Neponen - Eila-mummu - Rami Saarijärvi - Ransu Karvakuono - Luikuri Tattinen - Rölli
 Kuuluisat palikat 
Lego - Dublo - Puupalikat - Hollywood - Teletapit - Tanska - Paris Hilton - Vladimir Putin - Atomi