Tiernapojat

Tiernapojat on suomalaiskansallinen perinne, joka on rasittanut joulujuhlien kuvastoa jo kauan. Kyseessä on uskonnollinen näytelmä, jossa ei ole uskonnollisia hahmoja. Sen sijaan keskitytään maahanmuuttokeskusteluun.

Hahmoina ovat : pulloa pyörittävä Wilska, joka toimii uutistenlukijan hahmoisena kertojana, jonka rooli jää ulkopuoliseksi, valjuksi. Itse asiassa hänen roolinsa merkitys jää täysin kyseenalaiseksi. Hahmoina on myös styranki Timo Soini sekä tummaihoinen Jani Toivola. Aluksi Wilska kysyy Saako tulla laulamaan?. Vastauksesta riippumatta laulu alkaa. Rap -genrelle tyypillisellä runonlausunnan tyyppisellä epälaululla, jossa mahtaillaan sillä miten Soinilla on kulkupelit ja vehkeet.

Tiernapoikien kenties tunnetuin kohta on maahanmuuttokriittinen "Hoo, jos minä olen musta" -kohtaus, jossa Toivolaa esittävä kenkäplankilla huolimattomasti sutattu hahmo lyö Soinin miekkaa korostaen sitä miten tummaihoisuus johtaa siihen että hän on julkkis. Laulu loppuu syytteeseen, jossa Soinin kerrotaan olevan styranki ja populisti.

Lyhyen taistelun jälkeen Toivola häviää miekkataistelun Soinille ja joutuu kumartamaan tämän edessä. Tämän jälkeen katsojien huomio herpaantuu, kun tiernapojat siirtyvät käsittelemään erilaisia Soinin harjoittamia toimenpiteitä, joita pidetään ilmeisen julmina.

Lopuksi tiernapojat kertovat että Suomi ei olekaan demokratia vaan suurruhtinaan vallan alla. Tämän jälkeen laulajat pyytävät pientä vaalirahoitusta.