Timo Kalli

Tämä artikkeli sisältää vähintäänkin kepulia sisältöä ja sen lukeminen aiheuttaa sienten kasvua varpaiden- sekä muissa väleissä!
Shamrock.jpg
Shamrock.jpg
Jos luet tätä artikkelia, saatat hajota mustaksi kull mullaksi!
Jos et kuitenkaan hajoa, saatat ruveta väyrystelemään jo vanhastaan.
Jos etsit artikkelia jostain älyllisemmästä ja laillisemmasta, kokeile Satunnainen sivu -toimintoa.

Timo Kalli (oik. Källi) on Suomen Keskustan kansanedustaja, ansioitunut oikeusoppinut ja valikoiva lainnoudattaja. Timo Kallin suurimpiin ansioihin kuului saattaa julkisuuteen ilmiö nimeltä vaalirahoitus. Tästä hän joutunee vielä maksamaan kovan hinnan. Muuten Timo Kallin saavutukset ovat likipitäen arvioimattomissa, mutta ainakin se tiedetään varmasti, että Kalli toimi lyhyesti eduskunnan puhemiehenä vuonna 2007. Tapausta pidetään Suomen tasavallan ikuisena häpeänä, jota jouduttaneen sovittamaan vielä pitkään.

Euralainen maanviljelijä Kalli on ollut eduskunnassa etelän median viattomana uhrina vuodesta 1991 saakka. Kalli on tuonut valtiopäiville mm. Kemiran ja Fortumin alipalkattujen johtajien tärkeät intressit, jotka liian usein unohtuvat ja painuvat kansalaisten etujen alle.

Timo Kalli on paitsi poliittisen argumentaation, myös suomen kielen mestari: "mitä useampi suomalainen voidaan pitää pidempään töissä, niin sillä voidaan hillitä myös maahanmuuttoa".[1] Kielellisen hahmottamisen vaikeudet saattavat osaltaan selittää Kallin omintakeista laintulkintaa.

Pitkän linjan kepulaisena Kalli tietää, että Keskustan pahin uhka on avoimuus ja julkinen keskustelu. Legendaarisen öykkärimäistä puoluesihteeri Jarmo "Kelmi" "Perunakellari" "mun broidi hakkaa sut" Korhosta puolustaessaan Kalli vaati, että keskustalaiset, jotka kokivat Korhosen uhkailun ja häirinnän uhkaavana ja häiritsevänä, tulisivat hänen ja Korhosen kanssa yksityiseen "kehityskeskusteluun"[2], joka on saumaton yhdistelmä lestadiolaisuutta ja mafiaa.

Avoimuuden pahimpana uhkana näkevä Kalli on kuitenkin tahtomattaan tullut lisänneeksi suomalaisen politiikan avoimuutta 2000-luvulla enemmän kuin kukaan muu. Kalli käynnisti korkeimman oma-aloitteisesti vuonna 2008 vaalirahakohun, jota on sittemmin verrattu vedenpaisumukseen ja kansainvaelluksiin. Toukokuussa 2008 Kalli kieltäytyi paljastamasta eduskuntavaalikampanjansa suurinta rahoittajaa, vaikka hänen tuolloisen lain nojalla olisi pitänyt niin tehdä: laki velvoitti tuolloin ilmoittamaan kaikki lahjoittajat, joiden lahjoitussumma ylitti 1700 euroa. Kalli ilmoitti kuitenkin, ettei aio lakiasäätävän elimen jäsenenä noudattaa lakia, jos sen rikkomisesta ei ole säädetty rangaistusta. Tämän jälkeen hän meni kävelemään nurmikolle kieltotaulun Nurmikolla kävely kielletty kohdalle, koska kyltissä ei ollut säädetty rangaistusta. Sitten hän tunkeutui yli-ikäisenä pallomereen, koska ikärajan rikkomisesta ei ollut säädetty rangaistusta. Kalli on ilmoittanut, että aikoo periaatteen vuoksi tehdä kaikki asiat, joista ei ole erikseen säädetty rangaistusta. Tätä hän pitää politiikan moraalin pääsisältönä. Yllätyksellisesti paljastui, että Timo Kalli oli muiden huippulahjakkaiden poliitikkojen tavoin saanut rahaa Suomen suurimmalta huonosti järjestäytyneen rikollisuuden yhteenliittymältä, Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä.

Kohun jälkeen Kalli on luvannut tehdä parannuksen ja onkin väsymättömästi kamppaillut poliittista avoimuutta vastaan, jotta vaalirahoituskohun kaltaiset katastrofit eivät koskaan toistuisi.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

Timo Kalli Hikinewseissä

ViitteetMuokkaa