Timo T. A. Mikkonen

(Ohjattu sivulta Timo T.A. Mikkonen)
Timo T. A. Mikkonen sellaisena kuin hän meille ihmisille näyttäytyy
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Timo T. A.:sta.

”Mikä on sotilasarvonne?”

~toimittaja Juhan af Grannille

”Sitä mä en kyllä kerro. Mä halua mikään Timo T. A. Mikkonen olla..”

~Juhan af Grann[1]

Timo Torst Antero Mikkonen (tulev. Timotea Mikkonen, 1945–2017) oli suomalainen sokeutunut karaokelaulaja, joka välitöinään koki pistäytyä televisiossa Suomen kansan maailmankuvaa rakentamassa. Timo myös laskeutui vuonna 1969 ensimmäisenä ihmisenä Kuuhun, tosin tästä saavutuksesta hänellä on kiistaa Sven Hasselin kanssa. Timo T. A. Mikkosen suomalaisessa mediajulkisuudessa nauttimaa näkyvyyttä on kenenkään ulkomaalaisen tai 1960-luvun jälkeen syntyneen täysin mahdotonta ymmärtää.[2]

Kaikkien idioottien isähahmo

On olemassa ihmisen hahmoon sonnustautuneita olentoja, jotka koskettaessaan mihin tahansa aineelliseen tai aineettomaan saavat sen muuttumaan paskaksi. Tällaisia tyyppejä maailmassa kohtaa onneksi useimmiten vain televisio-ohjelmissa. Timo T. A. Mikkonen on erinomainen esimerkki tällaiset tunnuskuvat täyttävästä mieliharmista. Timo T. A. Mikkonen oli mediapalkkionmetsästäjä, joka koetti epätoivoisesti olla viihdyttävä ja asiallinen olematta tosiasiallisesti kumpaakaan. Lähinnä hänen tökerö tyylinsä on herättänyt säälinsekaista hilpeyttä ja jatkuessaan johtanut televisiovastaanottimen ennenaikaiseen sulkemiseen tai rikkoutumiseen. Mikkosen ohjelman aikaan samanaikaisesti sattunut sähkökatkos on pelastanut useille televisiovastaanottimille lisää elinaikaa. Toisaalta voidaan kysyä, mitä liikkuu heidän päässään, jotka ovat sallineet ja tehneet mahdolliseksi Timo T. A. Mikkosen pääsyn televisiokameroiden eteen.


  Timo T. A. Mikkonen on julistettu idiootiksi, sillä hän on tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Saapas valmistelee kunnianloukkauskannetta, koska vertasimme sitä häneen.

Menneisyyden aamuhämärä

Timo T. A. Mikkosen alkuvaiheet ovat hämärän peitossa, joten tämän häiriötekijän ilmestyminen aika-ajoin tajuntaamme selitetään useimmiten paranormaaliksi ilmiöksi. Timo T. A. Mikkosen veriryhmä on mahdoton yhdistelmä, samoin hänen puheensa ja ylipäätäänkin esiintymisensä julkisuudessa. Ilmiötä tutkittaessa on todettu, että Timo T. A. Mikkonen esiintyy vain tietyille ihmisille ja aina siinä tapauksessa, kun muutoinkin heillä on vuorossa vastoinkäymisten ja ylimääräisten hankaluuksien kuormittama päivä. Karmein tilanne oli päällä joskus viime vuosituhannen loppupuolella, kun Timo T. A. Mikkosen älynväläys tehdä maailmanennätysluokan tv-show meni läpi Nelosella elokuussa 1998. Yleisradion puolella moinen tempaus olisi ajanut yhtiön välittömään konkurssiin lupamaksutulojen täydellisesti ehtyessä.

Takarivin televisiomies

Timo T. A. Mikkosella oli ilmiömäinen kyky pompata näkyviin aina silloin, kun suuri yleisö sitä vähiten osaa odottaa. Enimmäkseen hänen näkyvän työnsä runsaus on nopeaa seurausta sille, että joko ohjelma, kanava, tai ainakin Timo T. A. Mikkosen osuus kaikessa katsotaan päättyneeksi. Syksyllä 1998 Timo T. A. Mikkonen löi rajusti takaisin ankkuroimalla itsensä kahleilla tv-studioon, jotta kansa voisi ihailla häntä taukoamatta. Vielä ei ole olemassa puolueetonta tietoa siitä, tapahtuiko todella näin.

Mellakkajournalisti

Timo T. A. Mikkosen roolina on aina ollut olla koetinkivenä uusille hankkeille. Syksyllä 1981 alkanut MTV:n uutishanke ajautui vaikeuksiin välittömästi, kun kansalaiset bongasivat Timo T. A. Mikkosen tv-ruudussa juontamassa Pohjois-Irlannin mellakoita. Pahempaa oli luvassa Kolmostelvision puolella; Timo T. A. Mikkonen ja Pirjo Kauppinen ryhtyivät juontamaan aamutelevisiolähetystä iltapäivisin. Siinä ei heidän mielestään ollut mitään omituista.

Jos ohjelma menee rikki

Vastuullisena ja huolehtivana mediaihmisenä Timo T. A. Mikkonen antoi ohjelmilleen takuun. Häiriötilanteissa hän lupasi tulla itse paikalle ja korjata ongelman, muttei poistaa sitä; tällöin ongelma voi toistua, mutta se täytyy vain korjata uudelleen.

Vuoden törppö

Timo T. A. Mikkonen jää historiaan moninkertaisena Vuoden törppö -finalistina. Useimmiten hän on korjannut voiton kotiin. 1980-luvun lopulla hän pilasi niiden joulutunnelman, jotka erehtyivät ostamaan itselleen tai lahjaksi Timo T. A.:n ihan itse tekemän joululevyn. Hauskimmillaan Timo T. A. Mikkonen on ollut Mainos-TV:n viihdeohjelma Viime tipassa 1980-luvun alkupuolella. Silloin häntä toistuvasti kaipasi Seppo Kolehmainen, eikä Timo T. A. koskaan onneksi ohjelman historian aikana paikalle saapunut.

Timo T. A. Mikkosen vaikutus lupamaksuihin

Timo T. A. Mikkonen on esiintymisellään saanut monet suomalaiset luopumaan tv-maksun suorittamisesta ainakin eräpäivään mennessä. Tämä ei silti ole tarkoittanut sitä, etteikö toimiva tai ainakin oleva vastaanotin vielä olisi kotitalouteen jäänyt. Timo T. A. Mikkonen on tästä pelkästään hyvillään, sillä hän tietää osaltaan työllistävänsä TV-lupatarkastajia, joilla on kiertävä työ ja hyvä ansiotaso.

Sittemmin Mikkonen esiintyi lähinnä MTV3-kanavalla, jolloin ohjelmatiedoissa mainittiin aina erikseen, ettei lupamaksuvaroja olla käytetty sellaisten ohjelmien tuottamisessa, jossa Timo T. A. Mikkonen mainitaan edes nimeltä. Tästä syystä Oy Suomen Yleisradio Ab on ehdottomasti kieltäytynyt missään yhteydessä edes ajattelemasta sanoja Timo T. A. Mikkonen ääneen. Useat televisionkatsojat ovat tästäkin huolimatta vaatineet kirjallisen ja oikeaksi varmennetun todistuksen asiasta. Mikkosen kyky puhua alinomaisesti reikiä päähänsä on kansainvälisestikin arvioituna huippuluokkaa.

Timo T. A. Mikkonen -hälytin

Valtioneuvosto käsittelee parhaillaan ehdotusta koteihin asennettavasta Timo T. A. Mikkonen-hälyttimestä, jonka toimintaperiaate on samantapainen kuin palovaroittimella. Välittömästi, kun tv-vastaanottimesta, radiosta tai tietokoneesta alkaa näkyä Timo T. A. Mikkosen kasvot ja/tai kuulua hänen ääntelyään, hälytin alkaa soida ja sulkee television välittömästi. Asetusta valmistellaan eduskuntakäsittelyyn kiireellisenä ja kaikkien suurten puolueiden puheenjohtajat ovat sen takana.

Timo T. A. Mikkonen vuodattaa uutisia

Asiat oivaltavana miehenä Timo T. A. Mikkonen on havainnut, että moottoripyörällä pääsee keskimäärin kovempaa kuin muilla kulkuvälineillä. Erityisesti 1980-luvun alkupuolella raportoidessaan Pohjois-Irlannin mellakoita Mikkonen havaitsi moottoripyörän kiistattomat edut aina kun tuli kiire poistua paikalta tai paikan välittömästä läheisyydestä. Haittapuolena tässä tavassa oli se, ettei Mikkonen useinkaan ollut paikalla siinä vaiheessa kun ihan oikeasti alkoi tapahtua. Tämä on herättänyt epäilyksiä siitä, että toimittaja Mikkonen on saattanut esiintyä liian provosoivasti paikallisen väestön keskuudessa.

 
Mikkonen pakenee hänelle tuohtuneita protestantteja, katolilaisia sekä pohjoisirlantilaisia tv-katsojia Belfastin yössä.

Timo T. A. Mikkonen kysyy vastauksillaan ja vastaa kysymyksillään. Hänen hennonluja äänensä esittää syvämietteistä pohdiskelua milloin mistäkin aiheesta. Timo T. A. Mikkosen kohdalla tämä on helppoa, sillä hän tietää kaikesta kaiken - eikä häpeä salata sitä. Merkittävintä Timo T. A. Mikkoselle on kuitenkin se, että hänelle maanpuolustustyö on kaiken elämän ja olevan henki ja sisältö. Myös lasten päivähoitoon Mikkonen on perehtynyt huolellisesti ja lausunut aiheesta vaimonsa Nina Mikkosen selän takaa käsityksiään julkisuuteen televisiokanava Nelosella. Mikkonen tunnetaan myös siitä että on suorittanut siviilipalveluksen. Hän myös suosittelee sitä vaihtoehtona kaikille halukkaille. Aika-ajoin vaimenemisen merkkejä osoittanut Timo T. A. Mikkosen antipalvonta on näin kiihtynyt uuteen roihuun.

Mikkonen perehtyi maanpuolustustyöhön Vietnamissa tutustumalla China Beachin juoksuhautoihin. Hän harrasti siellä mm. vesiestejuoksua.

 
Timo T. A. Mikkonen China Beachilla juoksemassa pakoon Vietkongin sissejä.

Timo T. A.:sta Timoteaksi

Vuosikymmeniä kestäneen itsehäpeän jälkeen Timo T. A. Mikkonen tuli vuonna 2012 ulos kaapista transseksuaalisuutensa suhteen. Mikkonen myöntää Seta-lehdesä, että idioottimainen initiaalien käyttö nimessä on aina ollut vain keino saada ihmiset kutsumaan häntä Timoteaksi. Vastaavanlainen peittely oli aikoinaan myös TV2:n erittäin nolon hittimittari-sarjan taustalla. Sarja syntyi Timotean ollessa liian ujo ehdottamaan haaveilemaansa homoeroottista hinttimittari-ideaansa TV2:n pomoille.

Timotean vaimo Niina Mikkonen kuuli ns. miehensä leikkausaikeista ollessaan lastensa kanssa Pohjois-Koreassa Kim Jong-unin virkaanastujaisjuhlissa ja päätti olla palaamatta takaisin Suomeen. Tämä kuitenkin johtui ideologisista syistä, eikä Timotean tulevasta elämänmuutoksesta, jota Niinan älykkyysosamäärä ei edes riittäisi tajuamaan.

Viimeisenä tekonaan ennen leikkausta Timotea suoritti omakustanteisen yksityis-siviilipalveluksen Puolustusvoimien pääesikunnassa sotilaskotisisarena.

Poistuma

Timo T. A. Mikkonen poistui maan päältä tammikuussa 2017 siirtyäkseen Jumalan neuvonantajaksi taivaaseen. Tämä aiheutti taivaan asukkien keskuudessa historian suurimman joukkopaon helvettiin.

Ihastu myös

Alaviitteet