Ero sivun ”Moottori” versioiden välillä

2 150 merkkiä lisätty ,  4. elokuuta 2007 kello 10.03
p
Käyttäjän ANSKU 96 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän JAT tekemään versioon.
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Pian haitari soi!")
p (Käyttäjän ANSKU 96 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän JAT tekemään versioon.)
'''Moottori''' on laatikko, jonka sisällä olevat männät työntävät esimeriksi [[auto]]a eteen päin. Polttomoottori käyttää yleensä polttoaineena miljoonia vuosia sitten kuolleita äyriäisiä ja koppakuoriaisia.
Pian haitari soi!
 
Moottori toimii seuraavasti: Akussa syntyy oikosulku, joka aiheuttaa kipinän. Kipinä tipahtaa kipinänkuljetinhihnalle, josta se menee kampikammioon sytyttäen kampikammionkattovalon. Kampi heittää kipinän männänpalautinjousen juureen, josta se etenee sähköimpulssina sytytyskapseliin. Kun kuolleita äyriäisiä ja koppakuoriaisia suihkutetaan polttomoottorin männän palotilaan ja sytytystulppa räjäyttää nämä äyriäiset, niin äyriäisten räjähtäminen aiheuttaa paineen, joka työntää männän alas, joka taas pyöräyttää kiertokankea. Ja näin olen saadaan voimakas pyörivä liike kiertokangen päästä.
 
Äyriäisten räjähtämistä voi myös simuloida koppakuoriaisen laittamisella omaan mikroaaltouuniin ja vääntämällä mikroaaltouuni päälle tehojen ollessa täysillä. Tällä tavoin voi saada havainnon siitä, kuinka tehokkaasti äyriäiset ja koppakuoriaiset räjähtävätkään.
 
Tästä syystä polttomoottori onkin yleistynyt voimanlähteeksi, koska miljoonia vuosia sitten kuolleet äyriäiset ja koppakuoriaiset aiheuttaa mahtavan räjähdyksen polttomoottorissa tuottaen paljon tehoa.
 
== Pörinä ==
Moottorille tyypillistä on pörinä, joka on peräisin pakoputkenpaukkulaakerista. Paukkulaakerin tarkoituksena on pidentää varsinkin [[BMW]]-kuskien [[penis]]tä.
 
== Teho ==
Moottoreiden tehoa mitataan hetukan peruksilla (lyhenne HP). Jotkut tykkäävät, että HP on lyhenne hevosvoimista, mutta he ovat väärässä, sillä hevosvoimassa ei ole P:tä ja se on tarkoitettu pelkästään hevosten hajua kuvaamaan.
 
Hetukan perukset ovat melko yksinkertaisia. Mitä suurempi luku HP:n vieressä, sitä huonompi laatusuhde verrattuna lampaanvartaaseen eli hetukan perukseen. Jos näet kaupassa perämoottorin, joka on julmetun iso ja jonka perässä lukee 1200 HP, Se tarkoittaa sitä, että se on huonompi sijoituskohde hetukan perus potenssiin 1200.
 
{{tynkä}}
 
[[Luokka:Tekniikka]]
häivyttäjät
17 148

muokkausta