Ero sivun ”Domitianus” versioiden välillä

4 merkkiä lisätty ,  22. toukokuuta 2010 kello 09.25
p
p
 
Kun hallintoasiat kävivät yhä pitkäveteisemmiksi, Domitianuksen oli keksittävä yhä kunnianhimoisempia ja laajempia salaliittoja paljastettavakseen säilyttääkseen henkisen vireytensä. Hän alkoi kehitellä suuria salaliittoteorioita, kuten että Pompeijia ja Herculaneumia ei tuhonnutkaan Vesuviuksen purkaus, vaan Mossadin ja [[CIA]]:n yhteinen salahanke, joka toteutettiin kostona juutalaiskapinan kukistamisesta. Lisäksi keisari vakuuttui, että kristityt [[itsemurha]][[terroristi]]t aikoivat kaapata matkustajakaleereja ja ohjata ne päin Faroksen majakkaa Aleksandriassa. Edelleen Domitianus väitti, että [[vapaamuurarit]] olivat [[Julius Caesar]]in murhan takana ja että [[Cicero]] oli [[kommunismi|kommunistien]] kaksoisagentti, joka sai puheensa [[avaruusolio]]ilta.
 
Domitianus paljasti salaliiton toisensa jälkeen. Hänen päänsä menoksi olivat juonitelleet jokseenkin kaikki senaattorit, suurin osa pääkaupungin patriisisuvuista, hänen appivanhempansa (tietysti!), [[vaimo]]nsa, kokkinsa, henkivartijansa, puutarhurinsa, parturinsa, pilates-valmentajansa, Syyrian[[Syyria]]n maaherra, yksikätinen kalakauppias forumilta ja se yksi ukko, joka kerran katsoi häntä ikävästi. Kaikki teloitettiin. Vainojen uhriksi joutui myös [[kissa]], joka oli oleskellut asiatta palatsin portailla.
 
Domitianus [[murha]]utti kahdesti koko Rooman kaupungin asujaimiston saatuaan selville näiden hautovan hänen [[salamurha]]ansa. Hän sulkeutui palatsiinsa ollakseen turvassa murhaajilta ja kirjoitti hiustenhoitoa käsittelevän teoksen ''De cura capillorum''. Tacitus ajettiin maanpakoon hänen mainitessaan kirja-arvostelussaan Domitianuksen olevan kalju. Pettyneenä ja vainoharhaisena Domitianus omistautui elämänsä suurelle [[rakkaus|rakkaudelle]] kärpästen kidutukselle. Tämä harraste sai uutta pontta keisarin selvitettyä kaksisiipisten hyönteisten maailmanlaajuisen salajuonen imperiumin tuhoamiseksi.
547

muokkausta