Ero sivun ”Ra” versioiden välillä

1 170 merkkiä lisätty ,  7. marraskuuta 2010 kello 15.41
ei muokkausyhteenvetoa
(sori, ajattelin ruveta kehittämään tätä tästä Roope Ankka -lähtökohdasta...)
[[Tiedosto:Scrooge.jpg|thumb|Kuva RA:sta]]Ra on muinaisen egyptin kaupan ja hyvinvoinnin Jumala. Tämä johtuu siitä että egyptiläiset pitivät kultaa, kaupankäyntiä ja aarteita hyvin tärkeässä roolissa koko maan hyvinvoinnin kannalta. Ra kuvattiin yleensä egyptiläisessä taiteessa ankkapäisenä hahmona, jonka pään yläpuolella oli silinterihattu. Hänet kuvattiin usein kantamassa kävelykeppiä (Pyhää was-sauvaa). Pyramidit olivat eräänlaisia monumentteja, joilla mukailtiin Ra -jumalan asuinsijaa, rahasäiliötä.
[[Tiedosto:Scrooge.jpg|thumb|Kuva RA:sta]]
 
Ra -myytissä ytimessä on hyvän ja pahan välinen taistelu. Ra:n sukulaiset auttavat häntä usein taistelussaan jossa käydään vieraissa paikoissa. Vihollisena nähtiin esimerkiksi Kroisos Pennonen joka voisi ahmaista rahasäiliö ja saattaa ikuisen pimeyden ja köyhyyden maan päälle. Mikäli Ra oli voitokas, nousi aurinko ja pörssikurssit seuraavanakin päivänä.
 
Ran tunnus koettiin usein lähes itsenäisenä jumaluutena, joka pystyi toimimaan oman tahtonsa mukaan. Yleensä Ran silmä yhdistettiin joko onnenrahaan ja sen lempeämmässä muodossa tai Sekhmetiin sen raivoisassa muodossa. Ra lähetti myytissä varallisuutensa ostamaan ihmiskunnan.{{tynkä}}
[[Luokka:Jumalat]]
14 355

muokkausta