Ero sivun ”Raivo (juoma)” versioiden välillä

114 merkkiä lisätty ,  6. joulukuuta 2010 kello 12.01
p
ei muokkausyhteenvetoa
p (siirsi sivun ”Raivo” uudelle nimelle ”Raivo (juoma)”)
p
{{Paskaakuvitus}}
Raivo on Sotkamon[[Sotkamo]]n ikiomasta legendaarisesta[[legenda]]arisesta kantarouvistakantakrouvista, Kantiksesta saatava [[drinkki]].
 
Raivon alkuperä ulottuu vuoden [[2010]] toukokuun[[toukokuu]]n lopulle, jolloin muuan sotkamolainen, [[juoppo|lievästi alkoholisoitunut]] [[teini|nuorimies]] juhli 18-vuotispäiviään. Tuolloin Kantiksessa kavereidensa kanssa juomia tilaamassa ollut henkilö päätti antaa [[baarimikko|baarimikon]] yllättää heidät. Pöytään tuli kauniinvihreänkauniin[[vihreä]]n väriset[[väri]]set juomat (hinta 5,50 euroa[[euro]]a), joita maisteltuaan miehet tiedustelivat baarimikolta juoman ainesosia. "Vähän kaikkee", pitkätukkainenpitkä[[tukka]]inen [[adonis]] vastasi.
 
Drinkin nimeä tiedustellessa kävi ilmi, ettei juoma ollut ravintolan[[ravintola]]n listalla. Siitä innostuneena vahvasti [[humala|humaltunut]] päivänsankari ehdotti, että drinkin voisi nimetä Raivoksi. Niin maultaan kuin väriltäänkin tuosta nestemäisestä[[neste]]mäisestä [[Taivas|taivaasta]] ei kuitenkaan sen ulkonäön tai [[maku|maun]] perusteella monella ensimmäisenä mieleen tule sanaa "raivo", joten ironiantäyteisen[[ironia]]ntäyteisen ja varsin [[huumori|huvittavan]] tilanteen lomassa jopa normaalisti niin vakavan oloisen baarimikon kasvoillekin levisi pieni hymynkare.
Kenelläkään ei ollut mitään nimiehdotusta vastaan, ja vielä tänäkin päivänä samalta tiskiltä ja samalta baarimikolta Raivon tilatessa saa tuon lumoavanvihreän juoman käteensä.
 
Tätä nykyä hinnaksi tosin on useiden - päihtyneiden - lähteiden muistikuvien mukaan noussut 5,80 euroa.
 
==Katso myös==
{{Juomat}}
*[[Viina]]
 
[[luokka:alkoholialkoholijuomat]]
osoitepaljastimen käyttäjät, häivyttäjät, palauttajat, ylläpitäjät
14 567

muokkausta