Ero sivun ”Ra” versioiden välillä

9 merkkiä lisätty ,  18. kesäkuuta 2014 kello 11.36
ei muokkausyhteenvetoa
[[Tiedosto:Scrooge.jpg|thumb|Kuva RA:sta, joka taistelua ja kansan tukea symbolisoiva ''was -sauva'' toisessa ja hyvinvointia ja edistystä kuvaava ''setelinipusta rakennettu scourge -mallinen ruoska'' toisessa kädessään käy päivittäistä taisteluaan köyhyyden voimia vastaan.]]Ra on muinaisen [[egypti]]n kaupan ja hyvinvoinnin jumala. Tämä johtuu siitä että egyptiläiset pitivät [[kulta]]a, kaupankäyntiä ja aarteita hyvin tärkeässä roolissa koko maan hyvinvoinnin kannalta.
 
Ra kuvattiin yleensä egyptiläisessä taiteessa ankkapäisenä hahmona, jonka pään yläpuolella oli silinterihattu. Hänet kuvattiin usein kantamassa kävelykeppiä (Pyhää was-sauvaa). Pyramidit olivat eräänlaisia monumentteja, joilla mukailtiinyritettiin mukailla Ra -jumalan asuinsijaa, [[rahasäiliö]]tä.
 
Ra -myytissä ytimessä on hyvän ja pahan välinen taistelu. Ra:n sukulaiset auttavat häntä usein taistelussaan, jotka käydään usein vieraissa paikoissa. Vihollisena nähtiin esimerkiksi paha jumala [[Kroisos Pennonen]] joka voisi ahmaista rahasäiliö ja saattaa ikuisen pimeyden, köyhyyden ja [[pörssiromahdus|pörssiromahduksen]] [[maa]]n päälle. Mikäli Ra oli voitokas, nousi [[aurinko]] ja [[pörssi]]kurssit seuraavanakin päivänä.
Rekisteröitymätön käyttäjä