Ero sivun ”Bruce Dickinson” versioiden välillä

4 620 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.40
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
p (Käyttäjän ”Mielenvikainen” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän 82.141.125.78 versioon.)
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
[[Kuva:Bruce-Dickinson.jpg|thumb|Bruce osoittelemassa [[ihminen|ihmisiä]]. Hyi, Bruce!]]
 
{{Tajunnanvirtaa}}
 
'''Bruce Dick-in-son''' (s. [[1958]]) on [[Britannia]]sta kotoisin oleva laulaja. Hän on tullut kuuluisaksi kauheista niskavaivoistaan. Bruce "löi itsensä läpi" vuoden surkeimmaksi äänestetyllä tulokassinglellään "GIMMEGIMMEGIMME", josta suomalaisbändi [[ABBA]] teki coverversion. Sen jälkeen [[Iron Maiden]]-yhtye löysi Dickinsonin ja otti hänet bändiinsä. Aikaisemmin Dickinson toimi Keski-Ala-Järvisuomen työvoimatoimiston työvoimaneuvojana ja hänet on palkittu [[kaksi]] kertaa [[Vuoden Markku]]na vuonna [[1998]].
 
==Elämä==
 
[[Kuva:Bruce2.jpg|thumb|Bruce on kuvassa niskakipulääkkeistä sekaisin ja luulee mikrofonia [[hammaslääkäri]]ksi.]]
Bruce Dickinson syntyi [[Lontoo|siinä pikkukylässä jossain Britanniassa]] vuonna 1958. Hänen vanhempansa lähettivät Brucen orpokotiin tämän ollessa 10 kuukautta vanha. Syytä ei tiedetä. Dickinson kasvoi orpokodissa seitsemän vuoden ikään, kunnes hänet potkittiin sieltä [[rehtori|rehtorin]] ruokaan virtsaamisesta ja muiden hyvien tekojen takia. Eihän noin kilttiä poikaa voi orpokodissa pitää, eihän? Tämän jälkeen hän turhautui ja alkoi kiertelemään [[Amerikka]]a.
 
===Ura===
 
====Alku====
 
Kiereltyään maailmalla kymmenisen vuotta Bruce sai [[Volkswagen]]in automainoksesta päähänsä ryhtyä laulajaksi ja hän lauloikin muutamassa örinä- ja [[emo]]-bändissä. Mutta Brucen ääni vain oli niin olematon, että hän ei kertakaikkiaan menestynyt.
 
====Äänen paraneminen ja Iron Maiden====
 
Ollessaan [[Lovex|jossain aivan turhassa bändissä]], bändin kitaristi kyllästyi Brucen ulinaan ja löi tätä kitaralla. Tultuaan tajuihinsa Bruce huomasi hiton ison kuhmun ja veren vuodon lisäksi, että hänen äänensä oli parantunut. Niinpä Bruce haistoi pitkät vanhalle bndilleen ja lähti soolouralle. Kaikki meni tietnkin päin [[vittu]]a koska Bruce ei tiennyt hevonkukkua musiikkibisneksestä. Mitä muutakaan voisi odottaa tyypiltä joka osti omat kenkänsä [[manne]]lta? Brucen tehdessä elantoaan prostitoituna aikansa Itä-Saksassa, Iron Maidenin kitaran vinguttaja [[Adrian Smith]] kuuli tämän laulavan kännissä ukko-nooaa ja Bruce sai paikan Iron Maidenista, koska bändin senhetkisellä laulajalla, [[Johanna Tukiainen|Tuksulla]] oli jäätävän paska ääni. [[Tähti]] oli syttynyt.
 
====Rattoisat ajat====
 
Nyt Brucella oli kaikki mitä hän halusi: [[väritelevisio]]! Ai niin, kyllähän Bruce Maideniinkin kuului. Brucen esikoisalbumi Maidenissa oli ''[[020202]] The Number of The Beast'', josta tuli hitti. Seuraavalla albumilla ''Mielen rauhaa'' albumilla oli super-hitiksi noussut iloinen rallatus ''The truuper''. [[Ysäri]]lle asti onkin aika tylsää: hitti albumeita, blaa blaa blaa blaa... ketä kiinnostaa? No, 1993 Bruce meni vahingossa käyttämään Basisti [[Steve Harris]]in [[deodorantti]]a ja välit menivät poikki.
 
====Aika ilman Maidenia====
 
Kun Bruce ei enää voinut pummia Steveltä dödöä, hän hankki oman purkin ja aloitti puusepän opinnot. Mutta koska Bruce ei ole koskaan ollut terävimmästä päästä, hän hankki väärät kirjat ja luki itsensä amiksessa ensimmäisenä historiassa lentäjäksi. Mutta eihän Bruce kovinkaan kauan jaksanut yläilmoissa olla, eihän lentäjät saa edes naisia. Bruce alkoi kirjoitella runoja ja lukea historiaa.
 
====Nimenvaihdon aika====
 
Vuosina 1990-1992 Bruce vaihtoi hetkellisesti nimekseen Bruce Dickindaughter, koska hän oli kyllästynyt kuulemaan vittuilua nimestään. NImenvaihto epäonnistui, joten Bruce Dickindaughter vaihtoi nimensä takaisin Bruce Dickinsoniksi.
====Takaisin Maideniin====
 
Kun Harris sai tarpeekseen [[Kari Tapio]]sta yhtyeen laulajana, hän soitti Brucelle ja kysyi tulisiko hän takaisin. Bruce suostui ilomielin, koska sopimuksessa luki, että Bruce saisi [[neljä kalapuikkoa]] ja täyden oikeuden käyttää Steven dödö-purkkia. Pian myös Adrian Smith palasi orkesteriin ja hetken päästä Maiden julkaisikin jo kukkien kasvusta kertovan albumin ''Brave New World''.
 
====Tällä hetkellä====
 
Bruce on siis nyt Maidenin laulaja ja saa käyttää Steven dödöä, ei tässä mitään muuta kerrottavaa ole.
 
==Tittelit==
*lentäjä
*laulaja
*kirjailija
*historioloitsija
*runoilija
*koulukiusaaja
*kaksinkertainen "Vuoden Markku"
 
{{DEFAULTSORT:Dickinson, Bruce}}
[[Luokka:Miespuoliset henkilöt]]
[[Luokka:Hevipeelot]]
[[Luokka:Laulajat]]
 
[[en:Christopher Walken]]
[[es:Bruce Dickinson]]
[[fr:Bruce Dickinson]]
[[it:Bruce Dickinson]]
[[pl:Bruce Dickinson]]
[[pt:Bruce Dickinson]]
Rekisteröitymätön käyttäjä