Ero sivun ”Petsamo” versioiden välillä

1 764 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.49
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
p (Käyttäjän ”109.201.133.155” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän Pyscowicz versioon.)
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
{{Tiesitkö|*Petsamo on myös kaupunginosa Tampereella?}}'''Petsamo''' on kadonnut valtakunta kaukana pohjoisessa. Petsamo kuului [[Suomi|Suomen]] suureen tasavaltaan, vaikka sillä oli oma kuninkaansa, [[joulupukki]] ja vahva hallinto. Petsamossa oli kaikkea: kuningas Salomon nikkelikaivokset, Athenen temppeli, nikkeliä, suuri pyramidi, nikkeliä, ilmainen pysäköintilaitos sekä puolet Suomen metsistä. Unohdinko mainita, että siellä oli myös nikkeliä? No,ei sillä niin väliä ole. Kadonneeksi tuota valtakuntaa voi sanoa sillä perusteella, että se menetettiin taistelussa pimeyden voimia vastaan 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.
 
Haluamme Petsamon takaisin.
 
== Petsamo mytologioissa ==
 
Petsamo, Suomen oma Atlantis mainitaan Suomen Aikakirjoissa, luvussa "Kulmabaarissa kuultua".
 
{{iso-q|Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen Messerschmidtin, jolla oli suuret moottorit, ja maahan syttyi valkea sen moottorista lentävistä kipinöistä. Ja lentäjä huusi savun läpi voimallisella äänellä sanoen: "Kukistunut, kukistunut on suuri Petsamo ja tullut ryssien asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten iivanoiden tyyssijaksi. Sillä joku pahus unohti vetäytyessä polttaa kaikki sillat! Kuka on vastuussa...?! Aaaaaaaarrggghhh!!" Ja minä kuulin toisen äänen sanovan: "Ei tästä tule enää mitään. Ilmapuolustus ei pohjoisella sektorilla ikinä toimi, jos nuo eivät osaa väistellä torjuntatulta.}}
 
Todennäköisesti Petsamoon vyöryneet [[Mordor]]in [[örkit]] hinasivat kaupungin joko Tuomiovuoren kupeelle tai [[Siperia]]an. Miksi kaupunki vietiin, emme voi tietää.
 
Haluamme Petsamon takaisin.
 
==Katso myös==
 
*[[Karjala]]
*[[Porkkala]]
 
{{tynkä/paikka}}
 
[[Luokka:Alueet]]
[[Luokka:Entiset mukavat paikat]]
[[Luokka:Suomi]]
Rekisteröitymätön käyttäjä