Ero sivun ”Postikaija-Pete” versioiden välillä

1 820 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.50
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
(Otan Ukonvaajan kadulta: pannut sitä. Otan Ukonvaajan kadulta, joka ei ole vielä naimisissa: sitten kun se menee naimisiin, pannut sitä.)
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
[[Kuva:Postikaija_mini.jpg|thumb|200px|right|Postikaija-Pete vapaa-aikanaan (hän on tykästynyt jo paljonkin pukuunsa)]]
'''Postikaija-Pete''' oli [[Suomi|Suomen]] ihka ensimmäisimpiä [[Turri|turreja]], jotka ovat esiintyneet [[Yleisradio]]ssa joutumatta kivitetyksi.
 
Otan Ukonvaajan kadulta: pannut sitä.
 
Otan Ukonvaajan kadulta, joka ei ole vielä naimisissa: sitten kun se menee naimisiin, pannut sitä.
 
== Ura ==
Pete oli pienestä asti katsellut lastenohjelmia perheensä mustavalkoisesta kuvaputkitelevisiosta, josta lähti alun perin idea tehdä oma lastenohjelma. Päästyään tekemään ohjelmaa vuonna [[1998]] Pete ei keksinyt mitä tekisi lähetyksessään, sillä kaikki vaihtoehtoiset ohjelmantäytteet olivat varattu. Hän keksi viimenlopuksi ryhtyä posteljooni-wannabeksi, mutta alussa ei kukaan tahtonut lähettää tälle täysin tuntemattomalle miehelle. Seuraavaan lähetykseen Pete pukeutui [[papukaija]]ksi, mutta postia ei tullut vieläkään, sillä lapsista papukaijaksi pukeutunut mies on pelottava ja [[Homo|hintahtava]]. Lopulta Pete alkoi varastamaan [[Posti]]n kirjeitä, mitä availi lähetyksissään, joka rohkaisi lapsia lähettämään tuherruksia Tampereelle. Pete löysi kerran yhdestä varastamastaan kirjeestä 20 [[Markka|markan]] setelin, jonka kuvaa hän kutsui hyväksi perspektiiviksi lapsen kädestä.
 
Vuonna [[1999]] Peten tarina televisiossa päättyi [[poliisi]]n syytettyä häntä kirjeiden varastamisesta, minkä johdosta hän joutui [[vankila]]an, missä hän liittyi ilmavoimiin saatuaan siellä tarjoillusta ruoasta ruokamyrkytyksen. Postikaija-Peten perinnön peri Pikku Kakkosen posti.
== Katso myös ==
*[[Pikku Kakkonen]]
*[http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/05/08/viikonloppuaamujen-kirjeita-luki-postikaija-pete Postikaija-Peten krapula-aamu]
{{lastenohjelmat}}
{{tynkä/henkilö}}
Rekisteröitymätön käyttäjä