Ero sivun ”Lääkäri” versioiden välillä

6 404 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.50
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
p
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
{{jos etsit|Lääkäri harjoittaa ammattiaan [[Wikipedian käyttäjät F-L#Lääkäri|myös Wikipediassa]]!}}
{{wikipediaan|Lääkäri|lääkäreistä}}
[[kuva:Doctors.gif|thumb|2 x [[maahanmuuttaja]], 3 x suomenruotsalainen. [[Helsinki|Helsingin]] yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan vuonna [[2006]] valitut.]] '''Lääkäri''' on laillistettu [[Huumeet|huume]]kauppias, jonka erottaa tavallisesta huumekauppiaasta lääketieteen lisensiaatin (LäL) tutkinto. Lääkärin ammatti on perinteisesti ollut hyvin arvostettu [[Suomi|Suomessa]]. Lääkäri toimii hoitotiimin johtajana ja vastaa, että hänen itsensä ja tiimin tuottama kipu hoidetaan pois ja maksatetaan myöhemmin kalliisti potilaalla.
 
== Koulutus ==
 
Lääkäreitä koulutetaan [[yliopisto]]issa noin viisi kappaletta vuodessa. Lääkärin ammattiin on kova tunku, ja varsinkin nuoret tytöt ovat valmiita maksamaan sievoisia summia päästäkseen ”valmennuskursseille”, joilla vanhemmat opiskelijat ”valmentavat” heitä (”sisään”)pääsykokeisiin. Lääkäriksi ei kuitenkaan päästetä tavallista ihmistä, vaan paikat menevät [[Suomenruotsalaiset|suomenruotsalaisille]] ja maahanmuuttajille, joilla on jo ennestään kokemusta huumausainealalta. Vuonna 2010 astui voimaan laki, jonka mukaan lääkärin ammattin harjoittamiseksi ei tarvitse olla minkäänlaista alan koulutusta, vaan riittää että osaa kirjoittaa tarpeeksi epäselvästi. Myös nänninimemisen handlaaminen katsotaan eduksi.
 
Eri tiedekunnissa koulutus voi poiketa kovasti toisistaan.
===Tampere===
Tampereella koulutetaan PBL-lääkäreitä ('Problems Based on Learning'), jotka osaavat jutella. Koulutuksen perustan muodostavat viikoittaiset kahvilakeskustelut, joiden aiheina ovat vertaisarviota käyttävien julkaisusarjojen uusimmat tuotokset - esimerkiksi suomi24:n lääketiede-palstan uusi sisältö.
 
===Kuopijo===
Kuopijon lääketieteellisessä tiedekunnassa koulutetaan kieroista savolaisista sisaruksista poiketen parturien jälkeläisiä kisailemaan kylän taitavimman ruumiinavaajan tittelistä.
 
===Oulu===
Oulussa koulutetaan Probioottilääkärit. Oululaisen lääkärin tunnistaa valelääkäristä vastaanottohuoneen seinällä roikkuvasta diplomista "Ookkona Oulusta, juokkona piimää." Jos diplomiin on kirjoitettu vastaus, on henkilö todennäköisesti valelääkäri.
 
===Helsinki===
Helsinki kouluttaa suomenruotsalaiset, koska he eivät uskalla matkustaa junalla kehä 3:n takana sijaitsevaan ikimetsikköön susien syötäväksi. Helsinki kouluttaa myös taitavia maahanmuuttolääkäreitä ja televisiolääkäreitä useisiin sarjoihin, kuten Grayn anatomia, Salatut elämät ja lontoonkielinen Lääkärit.
 
===Turkku===
Turkkussa koulutetaan kaikki Suomen eläinlääkärit. Vuonna 1780 Suomen tasavallan presidentti julisti ensimmäisen kerran joulurauhan ja avasi uuden koulun eläinlääkäreille, jotta Turun Murret saisivat jatkossakin laadukasta hoitoa.
 
==Työnkuva==
[[kuva:Drugs.jpg|thumb|left|”Välineitä” vastaanottohuoneen pöydällä.]]
Lääkärien keskeisin homma on pelata [[golf]]ia ja ajella mersulla ylinopeutta esikaupungeissa. Tämän lisäksi heidän toimenkuvaansa kuuluu pistellä potilaita terävillä esineillä, juottaa näille kamalanmakuisia litkuja ja nukuttaa. Tavoitteena on ylipäätään se, että aikaisemmin terveet ja hyvävointiset ihmiset näyttävät palsternakalta ja käyttäytyvät kuin villiintyneet [[viisumi]]t. Tämän vuoksi lääkäriin ei kannata mennä muuten kuin silloin, kun tarvitset huumeita.
 
=== Erikoistumisalat ===
Lääkäri voi erikoistua esimerkiksi yleislääketieteeseen<ref>Juuri heiltä kannattaa tiedustella yleisimpiä huumeita</ref>, [[Psykiatri|psykiatriaan]], neuro[[kirurgi]]aan, [[Lapsi|lasten]]tauteihin tai [[käsi]]kirurgiaan. Erikoistumisaloja on yhteensä [[666]] kappaletta. Aatelissuvusta lähtöisin olevista lääkäreistä osa saattaa lopulta päästä televisiolääkäriksi, joka on kaikkein korkein arvo, mitä lääketieteen alalla voi saavuttaa. Näiden palkka on tosin peruslääkäriä hieman pienempi, sillä huumekaupan harjoittaminen televisiossa on suuressa osassa [[maailma]]n maita hieman arveluttavaa. Ainakin, jos sitä tapahtuu joka jaksossa.
 
==Miksi lääkäriys on niin hienoa?==
{{Tiesitkö|Jos tämä artikkeli motivoi sinua alkamaan lääkäriopinnot, muistutamme että lääkäriä voi leikkiä ilman koulutustakin.}}
Lääkäriksi valmistuminen on monista hienoa. Äiti itkee onnesta, jos valmistuu tohtoriksi. Kaikki arvostavat, ainakin aluksi. Tohtorin on kuitenkin päästäkseen historiaan tehtävä löytö, yleensä jokin uusi tauti. Tämäkään ei vielä riitä, vaan saadakseen suuren maineen on tauti vieläpä nimettävä löytäjän mukaan. Näin nimensä historiaan ovat saaneet esimerkiksi veikot Down, Asperger, Alzheimer, Parkinson...
 
Kukaan ei halua näitä nimiä itseensä liittää. Jos on astronomi voi löytää uuden tähden ja nimetä sen tyttöystävänsä mukaan, mutta lääkärin on inhaa tehdä sama jos löytää uuden sukupuolitaudin. Ja muutenkin, kuka tahansa on mieluummin vaikka Ronald McDonald kuin kukaan Down koska on miellyttävämpää että persoona liitetään pelleen ja hampurilaisiin, kuin kehityshäiriöön.
 
Tuskin kukaan siksi haluaa olla suuri lääkäri: Jos haluaa olla oikeasti tunnettu lääkärinä, kannattaa mennä sairaalasarjoihin näyttelijöiksi - lääkäriä näyttelevät kun saavat vielä suurempaa palkkaakin kuin aidot lääkärit. Halpa kopio, imitaatio, varjo on siis kannattavampaa kuin aito asia -ainakin kun lääkäreistä puhutaan. Tämän vuoksi monet suosivatkin [[vaihtoehtohoidot|vaihtoehtohoitajia]]. He sentään ymmärtävät valita sen mikä on tärkeää, kun vaihtoehtoina on priorisoida (1) kouluttautumiseen tai (2) mukavaan persoonallisuuteen.
 
{{Oppiarvot}}
 
==Kuuluisia lääkäreitä==
*[[Charles Darwin]]
*[[Jeesus]]
*[[Josef Mengele]]
*[[Tapani Kiminkinen]]
 
==Viitteet==
<references/>
== Katso myös ==
*[[Eutanasia]]
*[[hammaslääkäri]]
*[[valelääkäri]]
*[[Hikikirjasto:Kysy lääkäriltäsi]]
 
[[Luokka:Lääketiede]]
[[Luokka:Lääkärit|*]]
[[Luokka:mukavat asiat]]
[[Luokka:Välitön kuolema]]
 
[[cs:Lékař]]
[[de:Arzt]]
[[el:Γιατρός]]
[[en:Doctor]]
[[eo:Kuracisto]]
[[es:Médico]]
[[he:רופא]]
[[it:Medico]]
[[ja:医者]]
[[lt:Gydytojas]]
[[nl:Dokter]]
[[pl:Lekarz]]
[[pt:Médico]]
[[sk:Doktor]]
[[zh:医生]]
Rekisteröitymätön käyttäjä