Ero sivun ”Pedolino” versioiden välillä

308 merkkiä lisätty ,  11. toukokuuta 2020 kello 22.04
Lisätty uutta, ja yhtä lailla töykeästi täältä sateleepi. Oheistettu likeisemmin aiheen tematiikkaan.
(Lisätty uusi sopiva kuva. Erääksi nsk. kärkihankkeiksi oli juurikin nimettyä: tämä tunnin juna. Oikeasti se tarkoittaa, tunnin odottelua, asemalla millä hyväns)
(Lisätty uutta, ja yhtä lailla töykeästi täältä sateleepi. Oheistettu likeisemmin aiheen tematiikkaan.)
 
 
Suomessa junat ovat perinteisesti olleet myöhässä. Mutta [[VR]] on kuitenkin sen verran luopunut konservatiivisuudestaan ja perinteistään, että se on ottanut pedolinojunat käyttöönsä. Valintaan toki päästiin arvokkain perinteisin syin: Pedolinojunat olivat teknisesti niin moderneja, että niiden soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin ei oltu mietitty. Ja näin ollen junat olivat myöhässä, vaikka ne olivatkin tekniikaltaan liian tuoretta vuosikertaa. [[Tiedosto:Uusi_juna-aika.jpg|pienoiskuva|Näin se tunnin juna (Helsingistä Turkuun ja Helsingistä Tampereelle - taikka päinvastoin): niin se kyllä toteutuu!]]
 
Varoitus: Pedolino-"pika"junassa on myös lastenvaunuja. Siksi juna ajaa hiljaa hyssyttäen, että saadaan lapsukaiset tyynnytettyä päiväunilleen. Liian nopeasti ajaminen, se voisi herättää uinuvat vesselit. Samalla ruostuvat ja rappeutuvat raiteet eivät kolise, niin sillä lailla yhtä ikävästi.
 
[[Luokka:Joukkoliikenne]][[Luokka:Liikenne]][[Luokka:Kulkuneuvot]]
Rekisteröitymätön käyttäjä