Ero sivun ”Matti Vanhanen” versioiden välillä

4 merkkiä lisätty ,  28. kesäkuuta 2020 kello 19.26
→‎Ministerinä: -ex pm. J.P. Sipilä jouduttu, pakostikin, liittämään, hikilinkkinä.
(→‎Ministerinä: -päivitetty ja täydennetty; lisätty faktista ajankohtaista - pakostikin yksi punalinkki jouduttu liittämään.)
(→‎Ministerinä: -ex pm. J.P. Sipilä jouduttu, pakostikin, liittämään, hikilinkkinä.)
Keskustan voitettua vaalit vuonna 2003 puolueen suurin poliittinen kyky [[Anneli Jäätteenmäki]] teki Vanhasesta puolustusministerin. Tämä oli taktinen veto, jolla oli tarkoitus parantaa Jäätteenmäen omaa julkisuuskuvaa. Pääministeri piti saada näyttämään luontevalta, rennolta ja ylipäänsä sellaiselta henkilöltä, joka ei ole ihan pihalla. Vertailukokeessa Jäätteenmäki täytti kriteerit vain yhdessä Vanhasen kanssa esiintyessään. Puolustusministeri Vanhanen lähti välittömästi nikkaroimaan linnoitusjärjestelmiä Itä-Suomeen, muttei ehtinyt saada valmiiksi paljoakaan (joskin hänen valmistuneet jugendtyyliset bunkkerinsa ovat nykyisin melkoinen nähtävyys), kun Jäätteenmäki mokasi hommat. Tätä seurasi Vanhasen pahin painajainen. Hänestä tehtiin pääministeri.
 
Vanhanen teki paluun takaisin, valtakunnan polttavaan päivänpolitiikkaan. Ensiksi hän toimiskeli [[Eduskunnan puhemies|eduskunnan puhemiehenä]], ja tämän jälkeen [[Juha SipilänSipilä]]n "kansakunnan kusitolpaksi" julistamaan virkaan eli [[valtiovarainministeri|valtion kamreeri]]ksi loppukeväällä 2020.
 
===Pääministerinä===
Rekisteröitymätön käyttäjä